Indien tiodubblade import av rysk olja under 2022

ENERGIPOLITIK. Indiens import av rysk olja tiodubblades – från 2 procent till 20 procent – under 2022, enligt den indiska statskontrollerade banken Bank of Baroda, rapporterar BBC.

Indiens premiärminister Narendra Modi och Rysslands president Vladimir Putin.

Ryssland har sålt fossila energislag till rabatterat pris till länder som Indien och Kina sedan Rysslands invasion av Ukraina.

Indien beräknas ha sparat uppemot fem miljarder dollar genom att köpa olja från Ryssland. Indien har trots påtryckningar från västländer inte infört sanktioner på Ryssland och inte heller officiellt fördömt den ryska invasionen av Ukraina.

-Pettersson är inte nationalekonom men antar att om Indien sparat fem miljarder dollar har Ryssland förlorat lika mycket jämfört med världsmarknadspriset, men båda länderna tjänar jämfört med att inte Ryssland säljer något alls. Totalt har Rysslands ekonomi förlorat enorma pengar på kriget i Ukraina.

Budgetunderskottet för januari 2023 månad låg på cirka 261 miljarder kronor. Detta enligt uppgifter från Rysslands finansdepartement. Det stora underskottet kan härledas till statens skatteinkomster från gas- och oljeförsäljningen som rasade med nästan 50 procent jämfört med året innan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Indien tiodubblade import av rysk olja under 2022

 1. Varit känt länge där indien köper rysk olja på haven där det tankas över mellan skuggfartyg och sedan säljs vidare.

 2. Ja rysk olja är billigast just nu. Problemet är att zelensky inte har resurser att skjuta oljevoch gas ledningarna i bitar som går till Kina . Och det är ju ganska viktigt att ukriana går stopp på kassa flödet in i Ryssland ? Det förlänger ju bara kriget och upp styckningen av landet mindre enklaver .
  Ukriana måste ju besegra Putin och Ryssland innan han kan sälja landet till bugande köpare !

  7
  2
  • Inte för att jag är lika klipsk som, “den fete”, inte på långa vägar men hur skulle striderna sett ut om inte väst, mest, skickat vapen för mer än 1.000miljarder till Ukraina? Förmodligen skulle de inte pågått alls så länge…… MEN jag är iaf så pass klipsk att jag inser att de som förlorar mest på detta är EU plus om petrodollarn försvinner även ett sjunkande USA…. Tänk på den gamla goda tiden då USA med lite assistans för vissa NATO-länder bombade Irak tillbaka många decennier,,,, blev ett land nästan utan el…. och reasoning behind var det aldrig upptäckta att Irak hade WMD…. här är det ganska klart att i Ukraina fanns biolab som lätt platser i det häradet….. så då protesterar väst? Vad är IQ hos de som tror på det som MSM pumpar över oss???? Som Johnny’s??

 3. 261 miljarder! Det drygt hälften av vad den ohämmade invandringen kostar svenska folket och det är knappt nåt. Säger svenska politiker.

  USA:s statsskuld är på drygt 31 000 miljarder dollar.

  Några jämförande tal för att förstå vilka nivåer vi pratar om.

  10
  • Argus, FOLKUTBYTET kostar men (S 30% + MP 4 % + C 5%) är mer än villiga för att betala genom att skicka notan till dig och mig. Det viktiga är att få hit fogliga analfabeter som gör som” klanen” säger.

   https://bulletin.nu/brinkemo-kusinaktenskapens-korrumperande-konsekvenser

   Och regeringen gör inget aktivt motstånd.

   Paradigmskiftet var en enda stor bluff.

   Kriminaliteten ökar. Otryggheten likaså. Medans FOLKUTBYTET accelererar.

Kommentera