Miljöpartiet i Tyskland vill förbjuda E10-bensin och biodiesel

KLIMAT & MILJÖ. Miljöpartiet, Märta Stenevi, Per Bolund med flera blev rasande när regeringen plus Sverigedemokraterna häromdagen presenterade ett förslag om rejält sänkt reduktionsplikt. Det låter på MP som jorden kommer att gå under.

Tysklands miljöministeriet Steffi Lemke (De Gröna) förbereder nu ett lagförslag där förbudet mot biobränsle ska genomföras genom att minska reduktionsplikten. Tyskland har en reduktionsplikt på åtta procent, men des minska den till 2,3 procent 2024 och noll 2030.

I Tyskland låter det annorlunda, Tyskland är på väg att fasa ut etanol helt från bensin och skrota E10-bensinen och förbjuda biodiesel. Anledningen är att den tyska miljöministern Steffi Lemke (Miljöpartiet De Gröna) vill att grödor endast används till livsmedelsproduktion.

Sedan augusti 2021 har Sverige E10-bensin med upp till 10 procent etanol. Nu vill Tyskland förbjuda E10 och inblandning av biobränslen i bensin och diesel, uppger Autobild. Förslaget kommer från oväntat håll. Miljöpartiet De Gröna och miljöministern Steffi Lemke anser att alla grödor ska användas till mat istället för till bränsle.

Bioetanol görs bland annat på majs, sockerrör, betor och växtavfall. Biodiesel görs på bland annat slakteriavfall, raps och rester från palmolja. Ungefär åtta procent av världens arealer användes för att odla biobränslen under 2021, och andelen har ökat från fem procent 2018. 

De gröna i Tyskland anser att det som odlas till 100 procent ska förädlas till mat och inte till bränsle. I Tyskland kallas debatten ”bränsle eller mat”. Det federala miljöministeriet under Steffi Lemke (De Gröna) förbereder nu ett lagförslag där förbudet mot biobränsle ska genomföras genom att minska reduktionsplikten. Tyskland har en reduktionsplikt på åtta procent, men des minska den till 2,3 procent 2024 och noll 2030.

De Grönas förslag har utlöst ett internt bråk i den tyska regeringen. Transportministeriet med Volker Wissing (FDP) är emot förslaget då det ökar CO2-utsläppen kraftigt. – Åtgärden skulle leda till en betydande ökning av CO 2 -utsläppen inom transportsektorn och står därför i strid med den deklarerade gemensamma avsikten från den federala regeringen att uppfylla klimatskyddsmålen, säger en talesman för myndigheten.

Debatten i Tyskland är något av omvända världen. De Gröna i Tyskland anklagas nu av FDP för att motarbeta klimatet och inte ha något alternativ till hur utsläppen. Även den tyska bilistorganisationen ADAC är emot förslaget.

Regeringen i Tyskland består av Socialdemokraterna (SPD 24,1 %), De gröna (Die Grünen 14,8 %), Liberalerna (FDP 11,5 %)

Nedan två Miljöpartister, den ena fick 14,8 % i senaste valet och vill förbjuda inblandning av biobränsle i drivmedel. Den andra fick 5 % i valet och vill öka inblandningen av biobränsle i Sverige trots att vi redan är “bäst”…

Dieselpriser den 8 maj i SEK: Hongkong 27,12 – Sverige 20,70 – Norge 18,20 – Danmark 17,95 – Tyskland 17,80 – Österrike – 16,73 – Polen 15,45 – USA – 10,53.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Miljöpartiet i Tyskland vill förbjuda E10-bensin och biodiesel

 1. Miljöpartiet verkar tro på det de säger och de lyckades lura sossarna. Men att tro är att INTE VETA. Miljöpartiet vet inte, därför blir allting galet när miljöpartiet öppnar munnen.

  15
 2. Hur kan Märta påstå att sänkningen av surrogatsoppan medför jordens undergång ? Enl. mupparna och andra liknande muppar har ju undergången redan ägt rum. Flera gånger om. Det brukar ju ske regelbundet med 5 eller 10-års-intervaller. Och med en ständig option på nya intervaller.

  17
 3. Eftersom CO2 INTE påverkar medeltemperaturen på planeten Jordens atmosfär, så är allt vad klimatpolitik och klimatlagstiftning heter helt befängt och SKALL avskaffas.

  19
  2
 4. Om inte Preem ändrar uppfattning avslutar jag mitt 50 åriga konto hos OKQ8 nu när korten ändå blir oanvändbara .

  18
 5. De förlorande politikerna i oppositionen har varit på Bommersvik och lärt sig en ny mening .
  “De (regeringen) försöker tysta oppositionen i Sverige”.
  Enligt kursplanen kan den meningen användas så snart någon inte har samma uppfattning som SOSSARNA.

  28
 6. Det är väl självklart att man inte kan dricka whiskey när man kan köra en stor Byaern motor werken på whisky

  12
 7. (MP 4%) styrde Sverige under 2 mandatperioder och resultatet ser vi.

  En omfattande kriminalitet pga av FOLKUTBYTET samt ENERGIFATTIDOM och en miljöfascism där 8+2 miljoner människor i Sverige genom en närmast religiös övertygelse skall rädda övriga jordens 7500 miljoner människor genom uppoffringar .

  (S 30%) nöjde sig med statsministerrollen.

  I dagens Sverige är det de goda och naiva idioterna i (L 4% + KD 5%) som övertagit styret.
  Resultatet kommer att bli synligt för fler när det svenska monteras ned och ersätts med diverse multikulturellt tolerans trams.

  33
 8. Alla hugskott som Miljöpartiet har drivit igenom, med tyst stöd från Socialdemokraterna för att få behålla makten, har efter några få år landat i träsket. Verkligheten har vunnit. Skattande medborgare har måst betala.

  43
 9. På punkt efter punkt visar det sig att MP är kejsaren utan kläder .
  Och att Åkesson och SD står för den riktiga politiken .

  61
  1
  • Ja hur gick det gör Gillberg etanol fabrik ?? han lyckades sälja eländet . Men igentligen är det inget fel på metanol som bränsle om man använder sig av dom egenskaper som är förknippade med etanol ? Vilket man inte gör utan snarare en verksamhet där man jäser en massa konstigheter och frigör mängder av co2? För att sen förbränna öl och whisky som distillat och produserat detta bränsle och generera ännu mera co2?

   13
   2

Kommentera