Vad säger Elsa Widding?

JOURNALISTIK & POLITIK. Elsa Widding är energiexpert med flera ledande befattningar bakom sig i stora energibolag. Hon verkade bl.a. som expert i Regeringskansliet med ansvar för Vattenfall under den förra borgerliga regeringen. Idag är Elsa Widding partilös efter att ha lämnat Sverigedemokraterna.

Elsa Widding

Elsa Widding, som tyvärr lämnade Sverigedemokraterna, har kritiserats hårt för att förneka vetenskapen och förvilla om klimatet, men vad säger Widding egentligen, lyssnar journalister och politiker?

Nedan ett sammandrag av vad som sagts i den allmänpolitiska debatten i riksdagen den 19 oktober 2022, som handlade om klimat, miljö och energipolitik. Sammandraget gjort av Anders Carrington.

-Pettersson säger att media borde ställa sig åtskilliga frågor om hur de behandlar Elsa Widding.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Vad säger Elsa Widding?

  1. Tyvärr passar de flesta vänsterpolitiker bättre i apburen på Skansen är i riksdagshuset. Elsa blir naturligtvis utmobbad för sina stora kunskaper av vänsterprimaterna.

  2. Det är jobbigt när Elsa W. kommer dragandes med fakta. Det blir för extremt jobbigt för politiker, som lever i de kladdiga flosklerna.

    30
  3. Markus Selin (s): klockren demagog. Riktigt obehaglig politikertyp, livsfarliga i kriser.
    Isak From (s): religiös, han pratar om ”klimatförnekelse” som om han vore en gammeldags präst.

    Sedan är det ju kul att de svamlar om iransk olja som om det inte var sossarna som alldeles nyligen gullade med iranregimen så till den milda grad att alla kvinnliga ministrar stod i huckle med böjda huvuden. Sverigedemokraterna har mig veterligen aldrig gullat med Irans regim.

    43
  4. Dessa här två töntarna, speciellt den förste, lägg märke till hans härskarteknik med armarna i kors för att riktigt trycka ner Elsa W, i skiten. Han blir bara patetisk när han
    med sina ringa kunskaper i ämnet försöker att osynliggöra en som jobbat i energibranchen i flera år och hos dom största energibolagen. Skrattretande!

    Hur fan tror han att hon kunnat få dom forskarjobb hon haft om inte bolagen ansett hennes duglighet?

    88
    1
  5. Elsa Widding svarar på 8 frågor som hon fått skriftligt från SVT:s Erika Bjerström, och svaret börjar med:
    ”Hej, Erika och SVT! Jag är inte ofelbar, men jag gör så gott jag kan för att hamna så nära sanningen som möjligt. Om någon detalj i mina presentationer blir fel så korrigerar jag naturligtvis. Det skulle förvåna mig mycket om det inte finns fler detaljer än dem du tar upp nedan som kan ifrågasättas i ett så stort och omfattande material med 45 avsnitt på Youtube, en rad inspelade intervjuer och presentationer. Jag har gjort mitt bästa för att besvara dina frågor nedan.”
    Läs fortsättningen här:
    https://detgodasamhallet.com/2021/09/03/gastskribent-elsa-widding-brev-till-svt/

    69
    1
    • Elsa Widding är också kvinnan som Erica Bjerström inte vågade möta i en direktsänd debatt i TV, man förstår varför!

      97
      1
      • Finns dom som är rädda för begåvade människor. Lite lustigt att de tycker att man får göra så mot en kvinna, när de nu har en begåvad kvinna att göra med. Jag är man och absolut inte så begåvad som denna kvinna. Är väl inte så svårt att erkänna egentligen. Hon vet vad hon pratar om, men tyvärr så följer hon inte agendan.

        38
        1
    • SVT vill inte vara sämre. Bjerström gör en programserie med sina egna rättelser…
      …nähä?

      16
  6. Hon är otroligt kunnig, intelligent och på toppen en vacker kvinna!

    71
    1
    • Ja, men de finns kunniga och intelligenta människor på båda sidor.
      Hur kan vi veta vilka som har rätt. De vi vet är att det blivit varmare men inte säkert varför.

      4
      26
      • Rätt om vad? Widding motsäger inte själva temperaturhöjningen utan det är åtgärderna som vidtas hon vänder sig emot, samt alarmismen.
        Ingen kan sia om framtiden, du måste själv fatta ett avgörande.
        För mig är i vart fall valet mellan Widdings världsbild och den som de två sossarna och miljöpartisterna presenterar i debatten att jag går på Widdings linje. Samma lika med Bjerström, jag tycker inte hennes, Gretas m.fl. verklighetsbeskrivningar och framtidsförutsägelser är rimliga. Än så länge har inga av förutspådda katastrofer inträffat och då har ändå tempreaturen stigit i flera decennier. Utöver detta, även om man verkligen vill få ner co2, så har hon ju rätt i att det inte är symbolfrågor som kommer vara avgörande utan effektiva åtgärder som är realistiska. Dit hör vare sig plastpåseskatt, biobränsleutblandning i några rika i-länder, koldioxidlagring eller vindkraft. Alla dessa grejer är enbart en form av lyxkonsumtion för att vi skall kunna vara lite malliga i FN.

        33
      • Det finns ljugande människor bland klimatflagellanterna. De saknar helt moral och blir överlyckliga om de kan skrämma folk med sina lögner. Det har blivit en lika galen kult som häxprocesserna.

Kommentera