Regeringen är en SD-styrd högerregim

INRIKES. Regeringen är ”en högerregim styrd av sverigedemokrater”. Utvecklingen i Sverige är i linje med hur auktoritära högerregimer agerar runt om i världen – där opposition, medier och akademi tystas. SD har kommit till makten med hjälp av partier som historiskt kämpat för frihet. Nu medverkar samma partier till begränsningar av friheten. Vårt lands själ står på spel, skriver oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) på DN Debatt, tyvärr bakom betalvägg.

Magdalena Andersson skriver att SD använder sin makt för att tysta kritiker. Som exempel lyfter hon minskade anslag till civilsamhället och kravet på att slopa partipolitiska lotterier för att strypa Socialdemokratiernas inkomster. Andersson oroas också för hur SD kritiserar granskande journalisters legitimitet och att tjänstemän hängs ut som aktivister.

”Sverige styrs i dag av politiker som länge haft totalitära regimer som förebild, och nu ser vi hur deras drömmars totalitarism börjar ta form”, skriver hon.

-Pettersson tycker att Socialdemokraterna visar prov på en ovärdig oppositionspolitik. I stället för att bemöta förslag i sak tas det grövsta artilleriet fram, med anklagelser om att regeringssidan hotar demokratin.

Morgan Johansson och Magdalena Andersson har bemött kritiken mot Socialdemokratiernas lotterier med att demokratin hotas om de skulle förbjudas. Sådana överord är ovärdiga en tidigare justitieminister och en tidigare statsminister.

Kritiken mot Socialdemokraternas omfattande lotteriverksamhet är gammal men i sak riktig. Det är ett tvivelaktigt och icke-transparent sätt att finansiera ett politiskt parti.

Tittar man på andra allmännyttiga lotterier framhålls syftet tydligt:

 • Miljonlotteriet, som drivs av IOGT-NTO, skriver långt upp på sin webbplats, att syftet är att motverka alkoholproblem.
 • Postkodlotteriet och Bingolotto lyfter tydligt fram sina förmånstagare i den ideella sektorn.
 • Kombilotteriet, som drivs av S, skriver däremot på sin sida att man har gjort 1000 personer till miljonärer och ”gjort Sverige lite gladare”. Det finns ett stapeldiagram där man visar att ”miljonchansen per satsad” krona är störst hos dem. Allra längst ned till höger, i liten stil, står att förmånstagare är Socialdemokraterna, man döljer även att man säljerlåtter på kredit och har skickat över 8000 personer till kronofogden samt att man har speciella skatteregler.

När andra lotterier skryter med sina förmånstagare, försöker S dölja sitt ändamål så gott det går. I stället för att försvara sina lotterier i sak går S-eliten till attack med innebörden att det som föreslås är ett hot mot demokratin.

-Pettersson är inte politiker men jag är övertygad om att Socialdemokraterna inte tystas för att de måste finansieras på samma sätt som andra partier. Och S har dessutom betydande direkt och indirekt ekonomiskt stöd från fackföreningsrörelsen och andra S-anknutna organisationer?

Sanningen är att allt som hotar S hotar demokratin när Magdalena och Morgan får säga det.

 • Demokratin hotades när dåvarande oppositionen ville avsätta justitieminister Morgan Johansson (S).
 • Demokratin hotas när den nuvarande regeringen byter ut en och annan generaldirektör när anställningstiden upphör. Det borde inte vara uppseendeväckande för den socialdemokrati som gärna har sparkat myndighetschefer mitt under anställningen – som när Ann-Marie Begler fick lämna Försäkringskassan av politiska skäl.

Socialdemokraternas dominerande kritik handlar om att demokratin är hotad. Det är ett ovärdigt sätt att bedriva oppositionspolitik men beror i grunden på att S inte har några argument eller alernativ.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Regeringen är en SD-styrd högerregim

 1. En massa sosse-nonsens och det kommer att fortsätta. Tidigare hade vi en vänsterregim styrd av MP, men sossarna bryr sig inte så mycket om vilket partis ideologi de regerar åt, bara att de själva får statsministerposten.
  Däremot ser nog sossarna det som bra för demokratin med chat control, datalagringsdirektivet eller att förbjuda parabolantenner.

 2. Magdalena Andersson är Sveriges obehagligaste politiker, skriver författaren Anders Leion, som tycker att hon är den mest obehagliga av riksdagens partiledare – de manliga inräknade, och som i riksdagsdebatt visar hur frånstötande hon är, utnyttjar sin rätt till avslutande replik på vilken motståndaren inte kan svara, genom att hänsynslöst föra in obestyrkta, fula påhopp.
  https://detgodasamhallet.com/2022/10/28/anders-leion-sveriges-obehagligaste-politiker/#more-63751

 3. …om Magdalena Andersson “Sveriges obehagligaste politiker“ (del II):
  “Hennes enda utväg är att lämna all rimlighet och i ohämmad förljugenhet angripa motståndarna“.
  https://detgodasamhallet.com/2022/12/16/anders-leion-sveriges-obehagligaste-politiker-ii/

  Magdalena Andersson “Sveriges obehagligaste politiker“ (del III):
  “Magdalena Anderssons debattinlägg är antingen meningslösa och glöms omedelbart bort eller också kommer man ihåg dem därför att de är så obehagliga, – meningslösa är de lika fullt“.
  https://detgodasamhallet.com/2023/01/20/anders-leion-sveriges-obehagligaste-politiker-iii/#more-66703

 4. Ja som ja ser det så gäller det att omedelbart riva ned det media monopol som sossialdemokrat byggt upp under lång tid !! Man skulle börja med att dra in press stöd och distribution stöd .. sen bör man konstatera att publick servis strider mot EU konkurans regler det är inte tillåtet att finnanigera en verksamhet med skattemedel !!!
  Om den befginer dig konkurans med andra . I detta fallet mediabolaget oxhden då kallade publickservisavgiften. Som står i deklarationen

 5. Som vabligt är Magda ute och cyklar,att den nya regeringen förbjuder S från att ta fatttiga
  till Kronofogden och att det skulle hota demokratin är extra löjligt, möjligen hotar det att
  Sossarna kan breda ut sig som dom gjort i många år, och det är i så fall bara bra,?

  Vidare skryter hon om att dom gjort tusen äldre till miljonärer, men hon håller tyst om
  hur många som har blivit ännu fattigare genom lotterna och i slutändan hamnat hos kronofogden?

  Redan Wilhelm Moberg visste hur sossarna agerade för att behålla makten, trots att
  sossarna på den tiden var mycket ärligare än dom lögnhalsar som idag kallar sig likadant?

  18
 6. Desperata attacker från Magdalena och Morgan Johansson; deras “illegala” lotterier skall naturligtvis ha samma status som de andra lotterierna. Svårt att inse att de inte sitter på makten längre.
  Vi kommer få höra en massa klagoskrik från f d maktvänstern när deras tidigare framfart begränsas. Lika för alla – begreppet är svårt att acceptera för (S). Kan inte annat än känna skadeglädje!

  20
 7. Lite kul är det. Jag kommer ihåg hur sossarna lät på 1960-talet (före 1968) och det SD säger är förvillande likt. Med andra ord är SD ett socialkonservativt part. Som sossarna innan kulturmarxisterna tog över och de bytte ut kärnväljarna mot immigranter.

  16
 8. Magda (S) har helt fel!

  Den tidigare (S) ledda regeringen under 2 mandatperioder styrdes av (MP 4%)

  Den nuvarande regeringen styrs av (L 4%).

  Det är för att tala i LENINS termer “DE NYTTIGA IDIOTERNA” som styr på riktigt!

  De som bor tryggt och säkert. De som inte påverkas av inflationen. De som alltid kan visa upp sig i media och framhålla sitt hat mot alla de som INTE bor tryggt och säkert och som därför manipulerats att rösta på fel parti samt alla de som bor utanför T-banesystemet och där bilen är det enda man kan lita på då kollektivtrafiken blivit olönsam. Postutdelningen haltar, bensinmacken nerdtängd, bankkontoret flyttat, ……
  De som byggde landet men som nu pga FOLKUTBYTET kommer att bli de verkliga förlorarna.

  OCH DETTA HAR MAGDA och hennes (S) medverkat till!!

  22
 9. Det låter mycket när (S) gräver sin egen grop .
  Och vi är många som gläds åt deras gedigna insats för att visa att de är helt fel ute .
  Sörj och saknad av ingen.

  24
 10. Och de auktoritära socialdemokraterna står för frihet och demokrati de? Ha ha ha hi hi ho ho ho! Okej, de har väl Cuba och Kina som förebilder de då, och kanske t o m stalinsovjet! Inte ett dugg bättre med detta kolchostänkande tycker då jag! Utan mycket mycket sämre!

  För hur totalitärt socialistiskt och vänstervinklat är det inte ute i kommunerna! I skolan, kulturen, gällande yttrandefriheten, myndigheterna m m. m m.

  Det är ju detta sjuka terroriserande envälde, som dagens frihetsregim vill riva upp, FÖR DEMOKRATINS SKULL, OCH ALLA ÅSIKTERS LIKA VÄRDE!

  22
 11. Vad är problemet, Magda ? Förut var det vänster-styre och nu är det dess motsats – högerstyre. Byter man från vänster till höger så blir det ju höger.

  30
   • Och det är ju bara sunt och bra det! Efter 70 år av totalitära sosseenvälde, får vi ÄNTLIGEN nåt annat!!!

    För de borgerliga tidigare, har bara varit medlöpare till sossarna, SOM INTE IFRÅGASATT NÅT! När de för en gång skull gör det, blir det ett himla liv, på dem med diktaturfasoner! Ty såna är sossepolitbyråfolket!

    19
 12. Moderaterna är i ett internationellt perspektiv ett socialistiskt parti, någon höger existerar inte i riksdagen över huvud taget.
  SD har också förvandlats till en socialdemokratisk 1970-tals variant.
  Naturligtvis bättre än 2023 års modell.
  AfS och Medborgerlig samling är möjligtvis borgerliga partier men mer än så finns knappast.
  Sossarna är precis som Vilhelm Moberg beskriver ett maktparti.
  Vilken politik man för dagen driver är inte så viktigt, bara man har makten.

  22
 13. Igår kommenterade jag här om att skrämsel från politiker och media används för att tända instinkten att fly från det farliga.
  Jag visste att den här debattartikeln var under produktion:
  Magdalena Anderssons DN Debatt. ”SD:s högerregim hotar grunderna i vår demokrati”
  Jag gav även exempel på skrämselrubrik som medvetet låg nära DNs rubrik idag…

  19
 14. Maggan, det var länge sedan vårt lands själ försvann. Det har blivit en majoritet av Herrman Lindquist kallar Sverige-förnekare. Man är rasist så fort man säger att Sverige tillhör svenskarna.

  35
 15. Magdalena och hennes måttligt begåvade bihang, är naturligtvis frustrerade över att inte komma åt syltburkarna. Möjligheten att berika sig själva, är stängd för tillfället.
  Genom att systematiskt sprida lögner och hat, ökar avståndet till syltburkarna. Det verkar inte denna ”före detting”, ha förstått. Alternativt är denna person inne på samma linje (rödvinslinjen), som Strandhäll, men besitter avsevärt sämre ”dagenefter humör”.
  Magdalena Anderssons framtoning blir efterhand allt groteskare, vilket alla som hatar socialismen tackar för.
  En sak som detta slödder borde begrunda är talesätten, ”svinhugg går igen” och ”bättre låta munnen vara stängd, än att öppna den och avslöja sig”.

  33
  1
 16. Det är jobbigt för Socialdemokraterna när någon städar upp efter dom.
  Förövrigt borde väl samma hålla käften gälla nu som när Stefan Löfven sa till sverigedemokraterna under förra mandatperioden, då sa han ni får styra och ställa när ni kommer till makten.
  Nu gäller tydligen inte det längre, Socialdemokraterna accepterar inte att någon på demokratisk väg regerar Sverige.
  Så typiskt egocentriskt och dåliga förlorare attityd, mycket oskönt beteende.
  Kör hårt Sverigedemokraterna Sverige behöver er och människor gillar det ni gör, det hör man i allt större utsträckning.

  39
  1
 17. Är kärringen frisk. Sozzarna blandar som vanligt ihop demokrati med socialdemokrati. Min tolkning är att Magdalena Andersson vill ha sozzediktatur, för det är minsann ”demokrati det”.

  39
  1
 18. (S) är nervösa nu. MYCKET nervösa när de ser att makten håller på att glida dem ur händerna på riktigt!

  44
  2

Kommentera