Organiserade köttstölder hotar handeln

BROTTSLIGHET. Stölderna av i synnerhet svenska köttvaror inom dagligvaruhandeln har blivit ett så pass stort problem att många butiker väljer att inte ha vissa produkter framme, rapporterar Svensk Handel.

Fläskköttet ligger kvar i butikerna

Trenden är oroväckande och konkreta åtgärder måste till då problemet riskerar att få negativ påverkan inte bara på handeln utan på hela livsmedelskedjan. Att butiker idag överväger att stänga igen till följd av upprepade stölder är helt oacceptabelt.

Andrahandsmarknaden för stöldgods genererar enorma summor pengar. Livsmedelsbrott är en av de främsta inkomstkällorna för organiserad brottslighet i Europa.

Ett exempel är Lidls butik i Tranås som har drabbats av flera köttstölder den senaste tiden, skriver Tranås Tidning. Det rör sig om cirka 10.000 kronor varje gång och Lidl har gjort en polisanmälan efter varje stöld.

Förutom att polisanmäla brotten har butiken tvingats till andra åtgärder. Dyrare kött som oxfilé, entrecote och ryggbiff förvaras nu på lagret. 

Det innebär att kunderna får fråga personalen så kommer vi ut med de sorter som de önskar. Det rör sig om nötkött och lamm och vi har även valt att plocka bort laxen, det gäller helsidan av lax, säger Moa Öst, tillförordnad butikschef, Lidl i Tranås, som konstaterar att det är jättetråkigt att de tvingats göra så här. 

Men vi är så illa tvungna. Det försvinner ju nästan mer än vad vi har sålt.

-Pettersson tittar runt och ser att det är nötkött, lamm och lax som stjäls. Konstigt, visserligen är nötkött dyrare än fläsk, men lax kostar mindre än fläsk. Dessutom stjäls det levande får i hagar runt om i landet, konstiga tider…

Fläsk som är så gott!

Det stjäls inte så mycket fläskkött, trots att det är så gott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Organiserade köttstölder hotar handeln

 1. Tidigare i år:
  Omfattande stöld av får – 60-tal djur försvunna, en hel besättning stals från en hage vid en gård utanför Vellinge. Enligt polisanmälan rör det sig om ett 60-tal tackor, lamm och baggar.
  https://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/omfattande-stold-av-far-60-tal-djur-forsvunna-ea94832b/

  “Allt fler får och lamm försvinner spårlöst från gårdar runt om i landet – men statistik saknas om hur vanligt det är. – Man måste lyfta upp att det här pågår och att det är fel, säger Gudrun Haglund-Eriksson, ordförande i Svenska Fåravelsförbundet.“
  I artikeln finns länkar t. två exempel:
  1. “Återigen drabbades en gård i Båstad av stölder. Nyligen försvann 49 får och nu funderar ägarna på att lägga ner.“
  2. “Maria som driver småbruk i närheten av Vetlanda, har fått elva lamm och två tackor stulna de senaste månaderna“
  https://www.landlantbruk.se/farstolderna-okar-enligt-faravelsforbundet

   • Yup.

    Mellan K-holm och Norrköping fanns ett cafe som kallades skitiga bullen, numera rivet sen många år…men de hade inte kött på menyn?
    Åby grillen hade bästa moset för många år sen också…

  • Pålsjö! De oroa sig för varg. Är nog vargen son tagit djuren. Kan väl inte vara något annat som är farligt. De har ju sett varg både här och där, så det måste vara vargen.
   För inte är det någon som tar djuren bara så där

 2. Konstigt att det bara stjäls nötkött och lamm. Aldrig fläsk. Har Olle, Kalle och Lisa möjligen konverterat till muhammeds irrläror ? För det kan väl aldrig vara hassan, achmed och ali som varit framme och norpat……………eller ?

  33
 3. Husmödrarna tar till vad som helst för att kunna bjuda familjen på nått gott.

  5
  4
 4. Den Socialdemokratiska politikens effekter .
  Synlig och kännbar för alla.

  38
  1
 5. Islamiseringen i Sverige skapar en brottsvåg av köttstölder.

  Det är därför vi måste göra det till haram att vara muslim i Sverige.
  Muslimer vill inte ge otrogna ett enda öre! De köper hellre från muslimer på säkra vägar utan förtjänst hos otrogna. Varför tror ni att muslimer bara gör affärer med varandra?

  Lyssna på Egyptsons disputation och kom till klarhet. Makthavare i Sverige vill islamisera Sverige. Makthavare vill att radikal islam ges politisk makt i Sverige.

  Det är därför vi måste göra det till haram att vara muslim i Sverige.
  #SverigeÄrHaram
  #SwedenIsHaram

  42
   • Jag minns det stora snöovädret 1968. På tredje dagen började maten tryta. Min mor bad mig att skida bort till min faster. Hon hade frys och jag hoppades att hon hade något att bidraga med. Jodå hon hade gott om fläsk i frysen. Lök och potatis hade vi själva i matkällaren. Det var en dryg väntan innan kroppkakorna var färdiga. Sedan var det fest. Det enda smolket i bägaren att jag tvungen att åka bort till min faster med kroppkakor. Hon skulle ha sin del.

    En god sak var att vi slapp gå i skolan. Jag skidade förbi folkskolan på min väg till min faster. Där var mörkt ingen hemma utom skolläraren som bodde på övervåningen. Det var han som fick se till är det var eld i kaminerna och att vattnet inte frös.

    Vi åt kroppkakor i flera dagar. Kokta och stekta om vartannat. Det är inte synd om de som inte äter fläsk. De har sig själva att skylla.

    Stekt fläsk med lökadoppa är också gott.

    21
    1
 6. Vilka är det som inte uppskattar en god fläskotlett eller en fläskfile? Jag bara undrar.

  57

Kommentera