Över 1.000 brott per år kan vara hedersrelaterade

INVANDRING. Enligt polisen kan över 1 000 brott per år ha hedersrelaterat motiv, skriver TT. Hedersmarkeringen, som infördes i polisens system under hösten 2019, används när det finns misstankar om att brott kan ha hedersmotiv. Den vanligaste typen av brott som man utreder är olaga hot och misshandel.

Fadime mördades av sin pappa för att hon skaffat svensk pojkvän

Jenny Edin, kommissarie och processledare för polisens nationella arbete mot hedersrelaterad brottslighet, säger att syftet är att man ska kunna identifiera brotten så tidigt som möjligt för att få till rätt åtgärder.

Det handlar om brott som helt eller delvis har begåtts för att bevara, eller återupprätta, hedern hos en person, familj, släkt eller annan liknande grupp, säger Edin.

-Pettersson säger att drygt 20 år efter mordet på Fadime är det fortfarande samma prat om kraftfulla åtgärder men inget händer. Det så kallade hedersvåldet, frihetsberövande, tvång, äktenskapstvång, barnäktenskap, vilseledande till äktenskapsresa, hot, ofredande, misshandel, könsstympning, mord eller mordförsök fortsätter.

Ett totalt misslyckande för politiker, myndigheter, journalister och opinionsbildare.

Om familjen Sahindal på bloggen (minst tre av dem har dömts för mord)

Polisen om hedersrelaterade brott

Fadime Şahindals grav på Uppsala gamla kyrkogård.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Över 1.000 brott per år kan vara hedersrelaterade

 1. Det finns inget som heter “hedersvåld”
  Det är ett “ord” helt utan värde, skapat av svenska myndigheter i syfte att försköna och förmildra våld, mord och död inom den muslimska sekten!

  Vi skall förledas att tro att det är något fint, vackert och hedersamt när en muslimsk “man” slänger sin egen fru från 12:e våningen, eller när en ung flicka får sin hals avskuren av sin egen bror.

  När det istället är bland det mest vidriga våld som kan förekomma!
  En familj skall ju vara den absolut mest trygga plats för familjens medlemmar att vistas i, men som här utnyttjas av primitiva och skamlösa dårar för att begå sina vidriga brott!
  SKAMVÅLD är det ord vi skall använda, absolut inte heder!

  Och det enda botemedlet är att Sverige utvisar alla muslimer. Det här är absolut inte vårt problem.

 2. “Pettersson” skriver…

  “Ett totalt misslyckande för politiker, myndigheter, journalister och opinionsbildare.”

  Misslyckandet beror på att svenskar är rädda för att bli anklagade för att vara ‘rasist’ [***]:

  * 2016-09-17 Sydsvenskan se
  Nils Karlsson, MP, Malmö (jämställdhetskommunalråd):
  “Rädsla för rasiststämpel har hämmat insatser mot [Av invandrare medförda, Min anm.] hedersförtryck[et]”)

  * 2021-08-11 Göteborgs-Posten Ledare
  “Så åt sig rädslan in i Göteborg”
  [ang. rapporten ‘Finns det en tystnadskultur i Göteborg Stad?’]
  – “Personal i stadens tjänst har ‘ifrågasatt utbildningsinsatser inom staden då de anser att HEDERSFRÅGOR inte är ett verkligt problem’ och ANKLAGAT KOLLEGOR FÖR ATT VARA RASISTER NÄR DE LYFTER HEDERSFRÅGOR.”
  – “Vill man förstå hur en TYSTNADSKULTUR uppstår kan man dessutom med fördel lyssna på Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar vars modus operandi är att ÖPPET KALLA MENINGSMOTSTÅNDARE FÖR RASISTER i tid och otid.”
  – “‘Fel’ utsagor innebär att ‘fiska i grumliga vatten’ . INGEN VILL HAMNA PÅ DEN SVARTA LISTAN ELLER MISSTÄNKLIGGÖRAS i en sådan miljö av ideologiskt angiveri.”

  *
  Jag är inte förvånad över att 1.000 brott per år kan vara hedersrelaterade. Och jag utgår från att hederskulturen har följt med invandringen, i huvudsak från Mellanöstern:

  * 2017-05-29 Aftonbladet
  “Forskare: 240.000 unga i Sverige kan vara drabbade”
  – I de 200 rättsfall som Aftonbladet granskat kommer det dolda förtrycket fram. 240.000 unga i Sverige kan leva under hedersförtryck.
  – Mörkertalen är enorma.
  – “En stor, tyst grupp är vuxna kvinnor”, säger Carin Götblad [Statlig utredare, Min anm.].
  – Hedersförtryckta i kristna svenska församlingar eller vuxna ingår inte heller.
  – VÅGAR INTE BERÄTTA

  Det innebär att minst lika många är ‘förövare’. Om dessa (de drabbade och ‘förövarna’) kommer i huvudsak från Mellanöstern och Afrika, är det troligt att de är kulturella och/eller religiösa muslimer, vilket skulle innebära att mer än varannan muslim (det finns >810.000 enl. Wikipedia) som vi möter i vardagen — i Sveriges offentliga rum: på äldreboendet, i livsmedelsaffären, på arbetsplatsen, i bostadsområdet, på torget, i skolor (t.ex. lärarinnor, t.ex. Naouel Aissaoui i Skurup [***] — tillhör en av dessa två kategorier.

  Är det någon som skulle våga fråga en muslim, som på olika sätt visar sin religiösa tillhörighet, om denne är involverad i hedersförtryck?

  Ett bättre sätt kanske är att påpeka att vi i Sverige inte gillar hedersförtryck och ‘jag hoppas att du inte är drabbad, om så är fallet kanske jag kan hjälpa dig’. Den som vågar.

  Om vi inte gör detta/denna personliga integrationsåtgärd (p.g.a. rädsla eller hänsyn eller ‘det berör inte mig’/’jag vill inte lägga mig i’), innebär det då att vi har ställt oss tillsammans med de misslyckade politikerna, myndigheterna, journalisterna och opinionsbildarna?

  [***]
  2020-02-29 SVT: “Läraren Naouel Aissaoui möter Loubna Stensåker Göransson (M): Slöjförbudet handlar om rasism”
  –”… min tro som säger att det finns [en] gud som är större än Skurups kommun och det här beslutet.”

 3. De socio kulturellt efterblivna förnekar sig inte och ONDSKAN kommer att växa ytterligare genom det FOLKUTBYTE som pågår och som PK eliten gör allt de kan för att dölja och förlöjliga.

  (SD 20%) går i släptåg på (L 4%) som verkar vara de som i realiteten styr Sverige.

  SÅ JÄVLA FEGT!!! EXTRA VAL är lösningen! VÄCK med (L 4%)!

  Vi svenskar borde få en chans att rösta om vi vill att ONDSKA, HEDERSKULTUR och ISLAMISERING skall vara en del av Sverige.

  5
  1
 4. Schhhhh.
  Sånt pratar vi inte om .
  Finns det inget nedsättande att säga om medelålders vita män så är det lika bra att hålla käften .
  Jag hörde en idiot som trodde det hade något att göra med invandringen .
  Då kissade MP-tanten på sig . Av ilska.

  12

Kommentera