Coronapandemin inte längre global hälsokris

COVID-19. Världshälsoorganisationen WHO meddelade på fredagen att covid-19 inte utgör ett globalt nödläge längre. Nyligen meddelade WHO även att antalet dödsfall med covid-19 minskat med 95 procent sedan årsskiftet.

WHO-chefen poängterade dock att viruset fortfarande sprids och skördar dödsoffer. – Det betyder dock inte att covid-19 inte längre utgör ett globalt hälsohot. Förra veckan skördade covid-19 ett liv var tredje minut, och det är bara dödsfallen som vi känner till. Medan vi talar kämpar tusentals personer runtom i världen för sina liv på intensivvårdsavdelningar, säger WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Den 30 januari 2020 uppgav WHO att corona utgjorde en internationell hälsokris innan man i mars samma år meddelade att det var en pandemi.

1 april 2022 bestämde svenska myndigheter att covid-19 inte längre ska klassas som allmänfarlig- och samhällsfarlig sjukdom.

Nära sju miljoner dödsfall kopplat till covid-19 har rapporterats till WHO – men mörkertalet tros vara stort. Den verkliga dödssiffran bedöms vara över 20 miljoner.

Antal personer som har dött med covid-19 som underliggande dödsorsak. Foto: GRAFIK: Johan Hallnäs/TT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Coronapandemin inte längre global hälsokris

 1. Min kropp är fullständigt ren och vacker när det gäller mRNA
  Vilken olycka för alla andra, som är rädda och ligger i kvida.

  15
  4
 2. Jag är lycklig och frisk som en nötkärna.
  Har aldrig kontrakterat viruset och är ovaccinerad.

  15
  4
 3. I visan den gamla visan vackra från Island, röker vi icke mariunana eller haschis

 4. Det tog veckor eller månader att bli helt frisk, men successivt kom hälsan tillbaka, och hon behövde icke dö som i visan.

  Att röka efteråt kan tänkas vara en dårlig sak.

 5. Jag är dock ej vaccinerad mot smittkoppor, för jag hade exem som barn. Jag fick stanna hemma i två veckor, haha. Vilken lycka att slippa skolan i två veckor 🙂

  Nu är inte ens mina söner vaccinerade mot smittkoppor, för den sjukdomen är utrotad.

  4
  4
 6. Jag är glad att jag är vaccinerad mot Polio och Tuberkelosis. Militären testade mig explicit för Tuberkelosis, men med negativt resultat. Min mamma blev helt botad med läkemedlen Erytromycin och Para-Acetilynsyra. Båda uppfunna av en skicklig Svensk läkare, men icke en arab eller muselman.

  • Mannen som kunde förstå kombinationen mellan Eritromycin och Para-Acetilynsyra, I boten av Tuberkeklosis borde ha fått Noblels Fredspris.

 7. Har man tagit sprutan, så är det väldigt svårt att erkänna att man tagit fel.
  Det är som att säga: Jag var dum i mitt huvud. Vem vill erkänna att han eller hon är dum i huvudet ?

  16
  2
 8. Vi ska nog passa oss med att tro att vi kan sänka garden nu. Det varnas för att nya varianter är på ingång. När de naiva vill tro att faran är över, så slår smittan till med full kraft. Viruset är en lurig rackare som passar på när vi är som mest sårbara. Att hålla avstånd även fortsättningsvis, är nog att rekommendera.

  11
  15
 9. Vilken lycka att jag är icke smittad (såvitt jag vet), och är fullständigt ren i blodet från experimentella mRNA-preparat., som icke alls är äkta vacciner, utan ett experiment på mäniskligheten.
  Äkta vacciner består av avdödade eller försvagade / inaktiverade viruspartiklar eller bakterier, eventuellt med vissa för immunsystemet förstärkande / irriterande, eller konserverande tillsatser för hållbarheten.

  23
  4
 10. Även om myndigheter inte riktigt rapporterar HUR läget är, SÅ får vi inte glömma bort, att coviden ff grasserar i samhället, och skördar döda varje vecka. It aint over. ..

  Fårskocken invaggas falskt..
  Eller “oriktigt” kanske ska sägas.

  10
  16
  • Dödligheten i Europa är högre nu än under pandemin.
   Dessutom sjunker födelsetalen i alla kontinentens länder.
   Vad kan det bero på?

   30
   1
   • Mikael, “Dödligheten i Europa är högre nu än under pandemin.
    Dessutom sjunker födelsetalen i alla kontinentens länder.
    Vad kan det bero på?”

    Jag vet inte men redovisa gärna dina fakta om de stämmer.

    3
    13
  • Är det Team Folkhälsan som är igång här med sina naiva och smutsiga tummar..!?! ))

   2
   4
 11. Om man dör med ångest, är då ångest en dödsorsak? Undrar hur många som dör med ångest? Säkert fler än med Corona.

  18
  4

Kommentera