Dadgostar klagar på den rödbruna politiken

INKOMSTSKILLNADER. Inkomstklyftorna växer över hela landet, visar en ny sammanställning från SCB. I tre av fyra kommuner ökade andelen invånare som bor i hushåll med låg ekonomisk standard åren 2015–2021. Enligt den senaste statistiken bor 14,2 procent av Sveriges befolkning i hushåll med låg ekonomisk standard, vilket är en ökning med drygt en halv procentenhet sedan 2015. Under samma period ökade andelen med hög ekonomisk standard ungefär lika mycket, till 5,7 procent.

Mönstret syns även på kommunnivå. – I 216 av landets 290 kommuner ökade andelen invånare i hushåll med låg ekonomisk standard mellan 2015 och 2021. Samtidigt ökade andelen med hög ekonomisk standard i 198 kommuner, säger Johan Lindberg, utredare på SCB.

I en del kommuner är förändringarna små, framför allt vad gäller hög ekonomisk standard. Om man bara tittar på förändringar på minst 0,5 procentenheter visar det följande utveckling för åren 2015–2021:

Andelen personer i hushåll med låg ekonomisk standard ökar i 170 och minskar i 36 av Sveriges kommuner. Samtidigt ökar andelen personer i hushåll med hög ekonomisk standard i 73 kommuner och minskar i 8.

Generellt växer grupperna med låg ekonomisk standard i en större omfattning än grupperna med hög standard. Allra mest ökade andelen invånare i hushåll med låg ekonomisk standard i Hällefors kommun under åren 2015 till 2021, från drygt 19 procent till nästan 26 procent.

-Pettersson konstaterar att Vänsterpartiets ledare kritiserar den politik hon själv lämnat stöd till. SCB:s undersökning gäller åren 2015 – 2021 och vilka styrde då?

Sedan är det inte så konstigt att klyftorna ökade när de rödbruna under åren 2015-2021 beviljade över 800.000 uppehållstillstånd, många av dem till män som inte vet vad jämlikhet betyder. Jag tror det kallades feministisk politik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Dadgostar klagar på den rödbruna politiken

 1. Samma socialister, tänk vad rediga dom själva tycker att dom är, det var väl Dadgostar
  som ropade högt om att pensionärerna skulle få en tusenlapp till, det fick dom, men bara på papperet, den tusenlappen är uppäten innan pensionärer fick ta del av den, och
  idag har dom mindre över än innan höjningen? Typiskt socialister, ge med ena handen och sen ta tillbaks allt och lite till.

  12
 2. Sverige har som bekant egna svenska dårar och vi behöver därför ingen import av utländska dito!
  Därför är mitt råd till den tomt pladdrande utländskan att ta sitt pick och pack och åka hem till sin pygme-stam!
  Här har hon inget att göra!
  -Och som ressällskap kan hon ta med sig centerpartiets skall-turk också

  19
 3. Det är ett märkligt parti hon företräder. Dom hatar alla som tjänar pengar men dom har inget emot att ösa pengar över dom som inte vill bidra till samhället.

  29
  1
 4. Vilka VI menar hon? Är hon ens svensk? Vad har hon bidragit med, till nytta för svenska folket. Jag gissar på ingenting.

  28
  2
 5. Märkligt att en blågul regering kunnat fördärva Sverige på bara ett halvår. 😎

  23
  1
 6. (V) har det INTE lätt.

  Man har förlorat sina rötter i arbetarklassen men har fortfarande ett grepp om vissa grupper som lever av skattetransfereringar och annat småfolk som tror att häst och vagn samt en egen liten täppa med potatisland och växthus kommer att rädda både klimatet och miljön.

  Det storskaliga industrisamhället är inget för dem.

  Lägg därtill en naiv syn på socio kulturellt efterblivet beteende och du har fångat (V) själ.

  Inte mycket att bygga på om man vill föra Sverige framåt. Men det vill man nog inte!

  NU GÄLLER DET ATT FÖRMINSKA ANDRA.
  DÅ KAN BRUNSMETNING OCH ANDRA GODSAKER KOMMA BRA TILL PASS!

  25
  1
 7. Har man själv givit sitt stöd åt de stolle-partier som är ansvariga för den skenande inflationen, borde man ha vett om att knipa käft och i stället rannsaka sin egen dumhet.

  31
  1
  • Precis så virrig är vänsterpilitiken
   Bara skitsnack aldrig verkstad .

   22
   3

Kommentera