Där bor tre gånger fler människor än vad folkbokföringen visar

INVANDRING. I stadsdelen Tjärna Ängar i Borlänge kan den nya nya folkräkningen bli en extra stor utmaning. Där bor uppskattningsvis tre gånger fler än vad folkbokföringen anger, skriver Henrik Sjögren i ett reportage på tidningen Fokus, tyvärr bakom betalvägg.

Livsmedelsbutiken i Tjärna Ängar i Borlänge, var tidigare en Hemköp-butik, men tillhör nu Orienta, en butikskedja som har specialiserat sig på import av matvaror från världens alla hörn och kulturer. Butiken och dess närhet har tidigare varit skådeplats för våldsbrottslighet av skiftande slag. En lång rad olycksbådande nyhetsartiklar finns en googling bort. Rån, misshandel och stenkastning mot Hemköps personal förekommer och de har fått sina däck sönderskurna.

Sveriges Television besökte stadsdelen för att göra ett reportage, och teamet blev då utsatt för stenkastning och fick ropat efter sig ”Fuck SVT!”.

Tjärna Ängars folkbokföring är grovt felaktig och polismannen Erik Gatu berättar att ingen egentligen vet hur många som bor inne i Tjärna Ängar. Enligt folkbokföringen bor det cirka 3.600 personer inne i Tjärna Ängar. Vi gör bedömningen att det minst uppgår till det dubbla, kanske tredubbla.

Uppgifterna som baseras på siffror från det kommunala energibolaget Borlänge Energi, som har beräknat åtgången av vatten och hanteringen av avfall ger stöd för att befolkningen är minst dubbelt så stor som enligt folkbokföringen anger.

Mursal Isa, somalier och Miljöpartist: Talar karspråk och säger bland annat att det i Tjärna Ängar har uppstått en situation där det inte längre är värt att lära sig svenska, att det inte lönar sig att ta ett arbete, och att man inte vittnar när det begås brott.

Miljöpartiet är bäst på att vilja ta hit folk men Miljöpartiet är en del av problemet. Jag vill betona att jag är stolt över vår vilja att ge förföljda chansen och att vi värnar asylrätten. Men vi borde ha haft en tydlig politik för lösningar inom integration och inkludering. Det har vi inte haft och det förlorar vi trovärdighet på, säger Mursal Isa, Miljöpartist.

– Socialdemokraterna har haft oavbruten makt i Borlänge i 80 år. De har mycket att ställas till ansvar för. Och jag anser att deras sätt att skaffa sig röster här inte är ärliga, säger Isa.

– De etniska föreningarna och Socialdemokraterna är i allians med varandra. Just i valrörelserna blir föreningarna extra aktiva, som till exempel somaliska föreningen. De vet att de får föreningsbidrag från kommunen om de håller sig väl med sossarna. Därmed uppmanar föreningarna sina medlemmar och övriga i området att rösta på Socialdemokraterna, säger Mursal Isa.

Finns det en osund relation mellan de etniskt homogena föreningarna och Socialdemokraterna i Borlänge?

– Ja, det gör det. Men inte bara i Borlänge. Mönstret går igen i alla utanförskapsområdena i hela Sverige. I alla dessa är Socialdemokraterna i majoritet. Kommunen beviljar bidrag, men det är i grund och botten Socialdemokraterna som låter det ske eftersom de har den politiska makten, säger han.

Mursal Isa anser att straffskärpningar och längre fängelsestraff kan vara en framkomlig mot den ökande otryggheten.

 Jag tror på hårdare straff och längre straff. Att vara i fängelse ska inte kännas som semester. Det handlar om att samhället inte ska lida för att en individ begår brott. Vi har ett stort problem med att ingen vill vittna, säger han och fortsätter:

– Brottsligheten begås till stor del av hitresta personer som ser en fristad att sälja narkotika. Tilliten till polisen är låg och människor hotas till tystnad. De får höra att ”om du talar om för polisen att vi är här får du betala ett högt pris”.

– Kriminalvården är slö. Jag vet exempel när en brottsling fick, som en del i sitt straff, komma till en etniskt homogen förening här och hälsa på ett antal timmar. Vad är det för straff?

-Pettersson säger att Tjärna Ängar är bara en plats av många i vårt land som har blivit en katastrof på grund av massinvandringen av dysfunktionella människor…

Om Mursa Isa på bloggen…

Om Tjärna Ängar på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Där bor tre gånger fler människor än vad folkbokföringen visar

 1. Detta är Sverige idag, allt sossarnas verk. Är sossar idioter? Jag tror så, sorgligt, Tyrone 83

 2. En fråga till Borlänges bofasta innevånare, Är ni nöjda med vad era SOSSE politiker skapat för samhälle i er stad ?
  VARFÖR RÖSTAR NI ÅR EFTER ÅR PÅ DESSA POLITIKER ????
  Ni får betala ,Ni får leva i helvetet , Ni får vara otrygga, rädda för er själva samt era barn dag efter dag, räkna inte med att SOSSARNA kommer att göra Borlänge normalt igen.

 3. Alla borde veta vilka politiker som är till 100% ANSVARIGA för helvetet som skapats i BORLÄNGE !

 4. Genom att trakassera den tidigare Hemköp-hadlaren och dennes personal kunde man väl till slut – för en mycket billig peng – köpa ut honom och ta över butiken

  Eller på samma sätt som maffian arbeter..

  27
 5. Omringa detta sossefäste med elitsoldater. Ingen kommer ut förrän området kontrollerats med kadaverdiciplin. Resultatet redovisas i medier. Förslag på åtgärder.

  28
 6. Det är inte fler människor, bara fler identiteter.
  De flesta av identiteterna har rösträtt.

  28
  3
 7. Jag har två släktingar som bott i Tjärna Ängar sedan sjuttiotalet. Deras syn på vissa folkgrupper har förändrats “något”, av förklarliga skäl. Det påminner lite om afrikaaner och svarta i Sydafrika…

  32
 8. Det är kanske därför Anders Lindberg och hans Parti är så angelägna om att en ny folkräkning genomförs.
  Hela deras politik de senaste 25 åren har gått ut på att göra Sverige säkrare Obs Ironi kan förekomma .

  35
  1

Kommentera