Myter för rysstroll – 9

UKRAINA. Ryssland förberedde kriget mot Ukraina genom att sprida myter om landet. Långt före invasionen hade en ström av desinformation banat väg för Rysslands attack. Under hela kriget har spårats och avslöjats Kremlvänlig desinformation.

För drygt ett år sedan inledde Ryssland ett oprovocerat anfallskrig mot sitt fredliga grannland Ukraina. Detta visade hela världen att den ryska regimens avsikt är att expandera det egna territoriet på andra länders bekostnad. I dag kämpar Ukraina fortfarande för sitt oberoende och fortsätter visa sin vilja och motståndskraft att stå emot det ryska angreppet.

Ryssland förberedde kriget mot Ukraina genom att sprida myter om landet. Långt före själva invasionen den 24 februari 2022 hade en strid ström av desinformation banat väg för Rysslands militära attack. Under hela kriget har det spridits Rysslandsvänlig desinformation. Nedan kommer del fyra av några av de seglivade myterna om kriget som aktivt sprids av Kremls kanaler för desinformation.

Myt 9: Hemliga utvecklingsprogram för biologiska vapen som finansierats, utvecklats och drivs av USA används i laboratorier i Ukraina. Där testas biologiska vapen på lokalbefolkningen och Ukraina förses med biologiska vapen för att attackera Ryssland.

Påhittade historier om ”hemliga amerikanska laboratorier för biologisk krigföring” är ett klassiskt exempel på konspirationsteorier kombinerade med skrämseltaktik. Det är något som den ryska regimen ofta använder sig av som avledande manöver. Den ryska regimen ville från början stoppa det pågående partnerskapet mellan USA och Ukraina som syftar till att minska biologiska hot. Kremls desinformationskanaler återanvände sedan en gammal desinformationskampanj för att rättfärdiga Rysslands oprovocerade invasion av Ukraina.

Kremlvänlig desinformation försöker sudda ut gränsen mellan biologiska vapen och biologisk forskningskapa rädsla och svartmåla Ukraina.Tillförlitliga källor, däribland FN:s höga representant för nedrustningsfrågor, Izumi Nakamitsu, har upprepade gånger motbevisat uppgifterna att biologiska laboratorier finansierade av USA används i militära syften i Ukraina.

Myter för rysstroll…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Myter för rysstroll – 9

 1. Bra med sann info och klockren källkritik. Har själv fått upp ögonen inom många områden.
  Pettersson och hans mannar (Emma Frans)gör ett häst jobb med att förklara vad som är sant.
  Rena uppslagsverket.

  8
  6
 2. Den största Svenska idioten måste varit Rheinfeldt som avrustade Sverige och nosade Merkel i rumpan .
  Den näst största Svenska idioten måste vara den efterföljande statsministern , Löfven .
  Han som på baklängesspråket rev murar , ni vet .
  Och som utsåg Lindhe till feministisk utrikesminister.
  Och som talade om för alla att Kina är en demokrati .
  Och så kronan på verket . Magdalena. Och hennes briljanta försvarsminister Hultqvist .
  Som inte ville destabilisera Europa med en NATO ansökan .
  Vi kan nog vara glada att någon överhuvudtaget vill prata med oss .
  En tröst i bedrövelsen är den nya regeringen och dess enträgna arbete i uppförsbacken .
  De senaste 20-25 åren har förtroendet minskat för vänstersidan .
  De har befunnit sig i en bubbla och försökt överträffa varandra om sin egen godhet och förträfflighet .
  I EN VÄRLD DÄR TOMMA TUNNOR SKRAMLAR MEST .

  26
  4
  • Den störste idioten på försvarsområdet är G Persson, vars regering låg bakom FB 00 och 04. Sedan skall Reinfeldt ha sin släng av sleven för att hans regeringar inte bromsade vansinnet.
   Flytta inte huvudansvaret från sossarna till moderaterna.

   14
   2
 3. Denna myt är ursäkten Puttebrigaden använder för att ursäkta att putteterroristerna bombar sjukhus, BVC:er, vårdcentraler och andra vårdinrättningar. För att de har biologiska laboratorier.

  33
  11

Kommentera