Zelenskyj vid frontlinjen i Avdijivka

UKRAINA. Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, har besökt de ukrainska försvararnas främre positioner i Avdiivka, Donetsk, skriver presidentens presstjänst. “Under en arbetsresa till Donetsk-regionen besökte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyi de avancerade positionerna för ukrainska försvarare i Avdiivka”, rapporterade försvarsministeriet.

President Zelenskyj lyssnade på rapporten från befälhavaren för den operativa-taktiska gruppen “Donetsk” angående situationen inom hans ansvarsområde.

Zelenskyi pratade med soldaterna, amfibieanfallare, mekaniserade och artillerienheter och tackade dem för deras tjänst.

“Jag har äran att vara här i dag, för att tacka er för er tjänst, för att ni skyddar vårt land, Ukraina, våra familjer. Jag gratulerar er till helgdagarna, till påsk, och jag önskar er bara seger – vad jag önskar varje ukrainare , vilket är mycket viktigt för oss alla. Jag önskar god hälsa till er alla och era familjer, och jag är uppriktigt tacksam till varje ukrainare för det fantastiska ni gör varje dag”, sa pesidenten.

Minnet av de stupade försvararna hedrades med en tyst minut.

Presidenten överlämnade statliga utmärkelser till militärerna. Försvararna fick order om Bohdan Khmelnytsky II och III grader, liksom orderna “För mod” II och III grader.

Militären gav statschefen ett militärmynt, en chevron och en plakett med symbolerna för den 110:e separata mekaniserade brigaden.

Det ryktas även om att en rysk tjuv varit på besök i Ukraina och det är inte omöjligt. Tjuvar brukar återvända till brottsplatsen.

Tjuven Vladimir Putin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Zelenskyj vid frontlinjen i Avdijivka

 1. Lustigt vi ser aldrig Putte som besöker fronten för att höja moralen hos sina trupper som “försvarar Ryssland”.

  21
  8
   • Bortsett då från den lilla detalj att förra månaden var det en av hans dubbelgångare som besökte de ockuperade områdena, inte Putte själv.

    1
    2

Kommentera