Svenska odlare vill inte sälja spannmål till Absolut

SANKTIONER. Efter Pernod Ricards beslut att åter börja exportera till Ryssland så vill svenska odlare sluta sälja vete till spritjätten, rapporterar Lantbruksnytt. I början av april hävde Pernod Ricard, som bland annat äger Absolut vodka, sitt exportförbud till Ryssland.

Pernod Ricard, några av deras varumärken

Vi har några terminskontrakt som vi också ska leverera på så vi får se huruvida vi kan ta oss ur dem eller inte, säger odlaren Fredrik Gertzell till sajten Lantbruksnytt. Han säger också att han önskar att Absolut ska ”ta sitt förnuft till fånga och backa”.

Tre spannmålsföretag köper vete från odlare och säljer till Absolut Company på kontrakt. Det är Lantmännen, som inte fattat beslut men följer utvecklingen, BM Agri som inte har för avsikt att ändra på något då de tycker det är okej att sälja vodka till Ryssland samt Kristianstadortens lagerhusförening, KLF, som tycker det är fel.
Vi står för det första inte bakom Pernod Ricards beslut att öppna för export till Ryssland. Vi för en konstant dialog med Absolut kring den här frågan. Sedan får vi se lite vad det mynnar ut i, säger Johan Eriksson, spannmålsinköpare på KLF.

-Pettersson säger att Pernod Ricard är så stort och äger så många varumärken at de är svåra att undvika om man inte ska bli nykterist men de säljer även alkoholfritt…

Vill ni göra ett försök att bojkotta så är Pernod Rikards varumärken

Pernod Ricard omsätter i Sverige c:a 1,5 miljarder och c:a 110 miljarder SEK globalt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Svenska odlare vill inte sälja spannmål till Absolut

 1. Dags att bojkotta BM Agri.
  Får hoppas att de lantbrukare som brukar sälja till BM Agri byter till någon annan köpare.

  40
  5
 2. Vilka fanatiska extremister det finns i detta fjantland!
  Vart kommer allt ruttet skräp ifrån egentligen?
  Det verkar ju inte vara någon gräns alls på dårskapen.
  Är dom miljöpartister allihop, eller bara vanliga efterblivna socialistiska dårar?

  Vi kanske ska bojkotta alla dom som bara har luktat på korken också..

  19
  58

Kommentera