Carola bröt mot en tystnadspakt

INVANDRING. Som bloggen skrivit om flera gånger uttryckte sig förre Folkpartiledaren Bengt Westerberg om att debatten blivit för negativ och att Sverige behöver ”välkomna invandring” för att det till exempel ska finnas tillräckligt många anställda inom vården. Sydsvenskan instämmer: ”Stora delar av Västeuropa saknar arbetskraft. Runt hörnet lurar en tuff och hård dragkamp om de arbetsföra människorna.”

På Expressens ledarsida skriver Hanif Bali att Carola Häggkvist i den uppmärksammade intervjun med SvD bröt mot en tystnadspakt om invandringens sociala följder när hon uttryckte förtvivlan ”över Sveriges utveckling”.

”Att det fanns en fysisk begränsning för antalet migranter är nu en etablerad sanning, att det finns en social begränsning för antalet migranter verkar däremot fortfarande vara kontroversiellt”, skriver Bali.

Det är ett kvarvarande tabu att påpeka att invandring från tredje världen tycks föra med sig problem som Sverige är dåligt rustat att möta.

Det var detta tabu som Carola bröt mot i sin intervju med Svenska Dagbladet. Där gick hon från den Carola som frivilligt mottog migranter för Refugees Welcomes räkning till att vara förtvivlad över Sveriges utveckling. 

TT och efterföljande tidningar drog till med rubriken ”Carola ger invandrare skulden för skjutningar” – men förlåt, när politiker, tyckare och forskare anger arbetslöshet som orsak till skjutningar är det sällan man får läsa rubriken: ”Jerzy ger arbetslösa skulden för skjutningar”.

DN:s Alex Schulman ansåg att Carola var naiv och att dessa ”främlingsfientliga” uttalanden var allt för vanligt förekommande bland grannar och bekanta. Hur vågar de störa hans saga om Sverige?

Aftonbladets Irena Pozar fick ont i magen och slog fast att även om alla tycker som Carola nu för tiden så är det ingen ursäkt. Det är särskilt nu det är viktigt att hålla emot.

Vad de egentligen säger är att Carola och alla andra borde hålla käft om det faktum att där ute, i den där icke-romanen som vi kallar verklighet, har invandringspolitiken orsakat en epidemi av utfattiga, trångbodda storfamiljer, gängbildning, gatukrig, 14-åriga kontraktsmördare, hederskultur, klanvälden och nollspråkiga barn.

Inte nog med det, de anser att ju mer uppenbar denna utveckling blir för grannar och bekanta, desto viktigare är det att förneka den.

Hanif Bali, hela artikeln på Expressen

Hanif Bali. Bild från Facebook

-Pettersson ser att Island, med 360.000 invånare har runt 50.000 invånare med utländsk bakgrund. Det är c:a 15 procent av befolkningen. Island har enbart tagit emot arbetskraftsinvandrare, i huvudsak polacker, litauer och filippinare som är duktiga sjömän. Island har legat väldigt lågt med importen av dysfunktionella muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168a

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Carola bröt mot en tystnadspakt

 1. “Irena Pozar, född 5 januari 1992 i Sarajevo som Irena Požar”

  “Pozar kom som flykting till Sverige 1993 och växte upp i Växjö.” (Wikipedia)

  Klart som f.n att hon håller med Vet Bästerberg. Hade inte han övertalat Bildt att upphäva Luciabeslutet hade hon suttit i Sarajevo. Hon är mest troligt bosniak vilket innebär att hon tillhör en folkgrupp som samarbetade med osmanerna och är allmänt hatad av kroater och serber.

  Vet Bästerberg verkar ha missat debatterna och nyheterna senaste decennierna. Vi har 600 000 öppet arbetslösa med hundratusentals dolt arbetslösa. Det vill säga de nöjer sig att leva gott på bidrag. Nu när AI-anden är släppt ur flaskan kommer hundratusentals meningslösa arbeten att försvinna i Sverige som kommer att resultera i långt mycket högre arbetslöshet. Det är inte läge att importera arbetslösa, det är läge att returnera dem. Det är då lämpligt att inkludera dem som inte borde varit här från början. Även om de har sysselsättning. Vi kan börja med alla som hatar kristendomen.

  13
  2
 2. Säkert många artister som håller med men föraståeligt om de inte vågar. De riskerar ju att blir utfrysta svartlistade bojkottade av de PK korrekta som ju dominerar även nöjesbranchen.

  21
 3. Jag håller nästan med Bengt. Självklart ska vi välkomna arbetskraft från utlandet till Sverige. Men det är inte utländsk arbetskraft vi vill slänga ut från Sverige, det är kriminella och dom som inte vill arbeta.
  Bengt har tyvärr inte förmågan att se den skillnaden. Vi var en gång i tiden ett attraktivt land för arbetskrafts invandring. Hur det är idag vet jag inte, men det verkar vara lugnare att åka till Colombia och arbeta.

  13
 4. Westerberg och alla hans pundiga kolleger, fick rejäl upplysning om, att de värdelösa primater, han önskade ta in till Sverige, inte skulle tillföra något positivt. Men i sin naiva självgodhet, lyssnade man inte. ”Alla människor är ju lika”!
  Så fan heller. Vi var många som varnade, men viftades bort. Hängdes ut som nazister.
  Idag vet alla hur utvecklingen ser ut, även ärthjärnor inom journalistik och ”kulturfjanteriet”. Så även den intellektuellt, något begränsade, Alex Schulman. Med alltmer löjliga argument, avvisas verkligheten. Desperationen inom media, ökar för varje år, ju mer det går upp för dem hur in i h-te fel de hela tiden haft.
  En dag, snart, kommer media att kollapsa.

  24
 5. I Ryssland så får de fängelse för att säga sanningen. Här i landet så kör main stream media med putin-metoder.

  25
  2
 6. Invandringen och deras barnbidrag är ett självgående tåg som inte kan stoppas. Vad vi än tycker så är det för sent nu.
  Det är bara en tidsfråga innan “fredens religion” tar över.

  20
  5
 7. Bengt Vetbästeberg är det värsta som någonsin hänt Sverige. Gubben är snart 80 år gammal, kan han inte bara hålla truten och nöja dig med det han redan har förstört för svenska folket? Det var samma lögner om arbetskraftsbehov när 40-talisterna skulle gå i pension. De yngsta 40-talisterna är nu 73 år gamla. Inte fan blev det någon kris. Dessutom har vi närmare en miljon importerade drönare i landet som lever på vårt arbete. Behövs det fler sådana?

  36
 8. Åsiktskorridoren lever i allra högsta grad, särskilt i medias korridorer.
  Vi ska läsa det som om “media VILL förstöra Sverige och de som offentligt säger emot blir kölhala i slaskpressen”. Vi ska också se det som ett bevis för att den politiska slagsidan i svensk media är en katastrof.
  1. Hade åsikten varit fri så hade inga direkta röster höjts mot hennes uttalande.
  2. Hade åsikten varit fri så hade lika många offentliga röster höjts när mångkulturen omskrivits som förträfflig av nån kändis.

  Media vill att vi som ser klart på mångkulturens effekter ska känna oss ensamma. En rest från innan internet och på ett sätt lever den kvar eftersom vi fortfarande vänder oss till gammelmedia när vi vill veta vad som hänt…
  …dvs vi bekräftar gammelmedias auktoritet varje gång vi läser dem. sug på den

  Som sagt, media vill att vi som ser klart på mångkulturens effekter ska känna oss ensamma. När vi yttrar oss så ska det vara lätt att tysta oss med “vad har du för källa” (inte media i alla fall). Och ny-media beskrivs av gammelmedia som hat-media, så det vågar du knappt nämna som källa eftersom gammelmedia är auktoritet… igen.
  Gammelmedias tystnad om mångkulturens destruktivitet är grunden till att vi som ser det destruktiva ska känna skuld när vi påtalar det. Som enstöringar med konspirationsteorier. Medias ensidiga rapportering att mångkultur är bra skapar i princip en ohälsosam roll för de som inte håller med, den rollen kan få oss att tystna, tom känna oss ensamma, ingen vill bli utstött av flocken.
  En mycket väl formulerad strategi av medias mediastrateger, tycker vi inte som dem (auktoriteten) så ska vi känna oss utstötta och pk ska stöta ut oss.

  Motgiftet mot gammelmedias “åsiktsdiktatur” blir att träffas, prata, dela åsikter och peppa varandra i digitala kanaler. Då blir vi sedda, känner oss bra, som en medlem i flocken, en folkrörelse.

  23
  • Helt rätt Kerstin! “Enade vi stå, ensamma vi falla”. Det är högersidans dilemma – att vi är individualister. Vänstersidan – kollektivet – går samman och får en styrka i detta.
   Eftersom “pressen” (MSM) är vänsterindoktrinerade anfaller de på alla plan vilket gör det svårt för enskilda att göra sin röst hörd.
   Till allas vår glädje börjar fler och fler högerprofiler komma till tals vilket förstärker våra protester.
   Galenskaperna är numera så uppenbara att vänsterargumenten faller platt till marken – äntligen!

 9. Tilläggsbudgeten fortsätter ösa pengar över de som inte tillför landet något mer än kriminalitet!

  NÄR INLEDS UTVISNINGARNA AV DE KRIMINELLA UTLÄNNINGARNA??
  Det är väl smartare att utvisa dessa än att bygga fler fängelser!

  STOPP för ökad invandring var vallöften som nu glömts bort

  De goda o naiva inom rättsväsendet måste bytas ut mot sådana som förstår verkligheten och arbetar i linje med den svenska folkviljan. Vart tog Jomshof (SD) vägen???

  CAROLA H hade helt rätt!!!

  25
  1
 10. Vi som inte vill försörja analfabeterna m. fl. skall ha sänkt skatt och höjd pension. Man kommer överens med skattemyndigheterna. Motsatsen är höjd skatt och sänkt pension. (Skattedemokrati).

  32
  2
  • Nej, vi ska fuck’n inte betala nån skatt alls!

   Därför att skatt idag, är förräderi av vårt folk!

   Och varför ska vi betala till en kassa, vi ALDRIG har ens en potentiell chans att få något ur!

   Så vägra betala skatt, NU!

   Det är ju deklarationstider nu, så yrka på massa absurda avdrag nu på pappersblanketten, I sista rutan, så skatteverket får massa merjobb! Det blir en protest som heter duga, om många av oss gör det! Och kommer att uppmärksammas!

   26
   1
 11. Jamen, se till att det blir massinvandring av kristna och judar till arabvärlden då, och främst Palestina, så blir väl PK-världen nöjd…eller?

  För de har väl ännu mer behov av kompetent arbetskraft, som bygger upp deras sjuka världar! Nå, skulle detta älskas av vänsterfolket då? Eller är det inte invandring isig som är det de föredrar? Eller, gör de skillnad på folk och folk?

  Nähä, då kallas det ockupation av Palestina, och kolonalisering av Afrika! Så all invandring döms inte efter samma mall då? Jaha, ja!

  26
  1
 12. Kultursektorn i Sverige liknar mer och mer en soptipp där arbetsskygga och knäppgökar samlas .
  Verkar vara emot allt som kan göra Sverige bättre .

  42
 13. Det som hänt och händer i Sverige är något helt annat än det man säger……. och de flesta som läser detta vet …. oaktat om man gillar eller ogillar……

  32

Kommentera