Massinvandringen fortsätter trots Tidöavtalet

INVANDRING. Under januari, februari och mars i år beviljades 24.589 uppehållstillstånd enligt Migrationsverkets statistik. Om trenden fortsätter så kommer Sverige att ta emot en miljon invandrare under det kommande decenniet också, liksom vi gjort tidigare år.

Flyktingar från Ukraina ingår i de asylsökande

Positivt är att majoriteten får tidsbegränsade uppehållstillstånd och färre permanenta uppehållstillstånd. Tidsbegränsade uppehållstillstånd är bra om regeringen samtidigt slutar gödsla med svenska medborgarskap.

Med nuvarande regler kan de flesta tidsbegränsade uppehållstillstånd lätt förlängas, och efter fem år i landet kan samtliga ansöka om medborgarskap och få passet i brevlådan utan att behöva anstränga sig särskilt mycket. Allt som krävs är ett anställningskontrakt som på pappret bevisar att man har ett jobb innan uppehållstillståndet löper ut.

Det finns inga krav på hur länge man har arbetat. I Tyskland och Österrike behöver man bevisa att man har arbetat och betalat skatt i minst tre år. I Sverige behöver man bara bevisa att man jobbar under tiden man ansöker om en förlängning av uppehållstillståndet.

Konstigt nog handlar invandringsfrågan mycket om arbete, väldigt lite om kultur och värderingar som är minst lika viktigt.

Arbetskraftsinvandringen är också ett problem, det är oftast enkla arbeten som borde kunna utföras av arbetslösa som redan bor i Sverige.

-Pettersson säger att Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav. De kraven är ett skämt.

Det är svårt att förstå varför vi behöver importera diskare, pizzabagare, städare med flera när vi har en miljon friska, bidragsberoende människor i landet och den svenska modellen – arbetsgivarna, S och LO har haft många år på sig att göra något åt problemet.

Tidöpartierna är på gång och försöker ändra, om de lyckas återstår att se. S, LO och arbetsgivarna är emot. För att få komma till Sverige för att arbeta ska man få en lön på minst medianlönen, runt 33.000 kronor. I alla fall om man inte är EU-medborgare eller tillhör någon av de yrkesgrupper, oklart vilka, som ska undantas.

Är det någon som sett nedanstående och vet vart de tog vägen?

Från juni 2015

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Massinvandringen fortsätter trots Tidöavtalet

 1. Vi får inte glömma vem som var läromästare till U.Kristersson.
  LÄRARE : TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE !

  11
 2. ”Så blir man svensk”, av Birgitta Sparf i Det Goda Samhället.
  …kort ur hennes krönika:
  ”Enligt vår politiska och journalistiska maktelit är varje invandrare, oavsett vem eller vad man är, eller vad man gör, en tillgång för landet. Varje outbildad analfabet från Mellanöstern och Afrika som lyckats flytta hit, är exakt lika svensk som Nils Dacke, drottning Kristina, Selma Lagerlöf och Alfred Nobel, lika svensk som våra förfäder som plöjde och odlade jorden under karga, usla och fattiga förhållanden för 150 år sedan, lika svensk som Karl-Oskar och Kristina från Duvemåla, lika svensk som en yngling i Säffle som genom id och flit under 30-talet läste sig till en ingenjörsexamen på Hermods, för att kunna vara med och bygga upp landet, från fattigdom till rikedom.”

  ”Det måste vara tufft att ha flyttat från Somalia till Rinkeby, och få höra att man förväntas rädda inte bara pensionerna utan även välfärden och demografin. I ett sådant läge börjar man med det enklaste. Man börjar alstra barn i en hejdundrande takt. Helt enligt maktelitens intentioner. Ju fler barn man föder, desto bättre betalt. Signalerna från samhället till de inflyttade kunde inte vara tydligare.”
  https://detgodasamhallet.com/2023/04/11/birgitta-sparf-sa-blir-man-svensk/#more-69936

  16
  • SD ryck upp Er.Och sluta kryp för EU
   Samt Mattias. K.
   Skäms ni var ett hopp för 10 år sen .nu är ni som Folkpartiet..Nya Folkpartiet..

 3. Allt som stoppar invandring stämplas som nazism av skuggorna i maktens korridorer.
  Ingen vill vara nazist! En smart och långsamt genomförd kupp av nationen Sverige.

  Hur kan det fungera tänker du? Angiveriet i Tysklands 30 och 40-tal berättar om hur väl vissa kan hålla sin ondska gömd och vilken fasad de kan hålla upp för att fortsätta gömma den. Sedan anger de den utpekade fienden i alla fall, en vän, släkting, granne, arbetskamrat osv. En Bafta-belönad film vid namn ” I came by” (BLA Netflix) tar upp det, alla ska känna sig påpassade som den äldre mannen i filmen, han är det värsta (i.e. nazisten). Ingen vill visa sig vara eller avslöja sig som honom, det blir ett lås för alla makthavare som stoppa invandring.

  Makthavare lovar stoppa invandring men skuggorna kopplar det mentala låset när de väl har makten att utföra löftet. De säger bara “det var så vi upplevde det från nazisterna” de svor för oss att de var goda och ville skydda oss men sedan kom sveket.
  Hur många av er säger det politiskt korrekta till vänner, släktingar, grannar och arbetskamrater för att visa er goda. För att sedan rösta på de som anses onda eller
  kommentera som de onda anonymt på nätet?
  Det är precis det som skuggorna förutspår hos makthavare och makthavare förnekar (som den äldre mannen i filmen). Ingen vill bevisa för skuggorna att de hade rätt, därför blir det aldrig stopp för invandring “vad var det vi sa, du är som nazisterna” tänk skammen, skulden, stigmat…
  Möjligen kommer ulf slå sig på bröstet när han säger sig drastiskt minska invandringen till 85-90000 (skrev jag här efter valet), men det är ju inte det det handlar om när det gäller att stoppa.

  Och tänk på de fina internationella uppdragen som väntar om du är med och krossar nationen Sverige. T O M den oduglige Stefan löven kunde få fint uppdrag.

  15
  2
 4. Förödelsen av vårt samhälle OCH VÅRA LIV måste åtgärdas NU.
  Det är brandkårs på detta. NU!

  Tuffe Uffe spratteldocka har inte styrkan att få ngt gjort. ..
  OCH har Åkesson flyttat till Bahamas..? Han hörs ju inte.

  16
 5. SD måste driva fram alla punkter i Tidöavtalet så fort som möjligt. Väljarna har givit sitt förtroende och det är inte självklart. I god tid före nästa val måste reduktionsplikten bort och invandringen minimeras. Biståndet ska dras ner och utvisning av illegala komma igång. Klarar man inte detta är sossarna, mp och c tillbaka och det vore ju katastrof

  24
  2
 6. Om man tänker längre än en vecka i taget så borde man totalbromsa inflödet av invandringen.Läste just att bostadsbyggandet helt eller nästan stannat upp p.g.a.den rådande dåliga ekonomiska situationen som vi befinner i oss just nu.Byggplaner skrotas eller läggs på en avlägsen framtid.Hur har man då tänkt att det framtida boendet ska se ut för dessa “migranter ” om nu gränserna fortfarande ska stå vidöppna ? Ovanpå det så har vi ett Migrationsverk som befinner sig i ett fritt fall.Dags nu för vår regering att inse att man måste dra väldigt hårt i handbromsen innan haveriet med detta folkutbytesexperiment blir ohanterligare än det redan är….(och var ).

  29
  1
 7. När majoriteten av våra politiker & (rådgivare) 97% inte är “bildade nog” inklusive tjänstemännen i alla våra myndigheter kan det aldrig bli annat än vad vi ser i dagens samhälle !!!!

  30
 8. Det är inte bara att knäppa med fingrarna och tro det fixar sig över en natt. Att röja upp efter den rödgröna ansvarslösa idiotin kommer att ta tid. Varje beslut åt rätt håll måste uppmuntras. Kläbbfolket är många och kommer att motarbeta.

  18
  8
  • Värre än så det kryllar även av “ointelligenta höger” individer inom det styrande systemet som endast vänder näsan åt det håll det blåser för att bibehålla sina goda icke arbetskrävande inkomster.

   23
 9. Rester av en slags villkorslös dagisstämning tycks fortfarande lägga sin skugga över migrationsverkets aningslösa handläggning. Varför finns så få myndigheter, som känner sig manade att försvara de svenska medborgarnas rättigheter i första hand. Vi hade ju ett val, som talade sitt tydliga språk. Jag vill inte att myndigheterna använder mina skattepengar till att försörja bidragsturister eller olagliga invandrare, som lever utanför samhället. Deras bidragsliv lockar nya hela tiden. Den tiden ska egentligen vara över nu. Senaste valet var kvittot på det.

  36
  1
 10. Vansinnet fortsätter exakt som under förra regeringen.
  Att få ordning i Sverige är tydligen helt omöjligt.

  44
  1
 11. Att fördröja migrantfrågan är helt i linje med Kds Ls önskan. Uffe bryr sig inte nämnvärt om politiken, nu när han får glänsa med de stora statsmännen i EU och flyga i det nya regeringsplanet.

  42
 12. Vem sade
  “En sådan seger till och jag är förlorad”

  Det kan ha varit (SD) efter att de lyckats få bort eller åtminstone klarat av att få till en utredning angående plastpåseskatten.

  VAR DET DETTA VI VILLE ATT (SD) SKULLE TA TAG I????

  Vi röstade för förändring!!! Vi blev blåsta!!

  GLÖM INTE DET 2026!

  FOLKUTBYTET FORTSÄTTER!

  KRIMINALITETEN ÖKAR LIKSOM OTRYGGHETEN!

  RÄTTSSYSTEMET SKYDDAR GÄRNINGSMÄNNEN MEN SKITER I OFFREN

  Var det så här Sverige skulle sluta som nation???

  CAROLA HADE HELT RÄTT!!!!

  45
  2

Kommentera