Macron – en utrikespolitisk katastrof

UTRIKES. Franske presidenten Emmanuel Macrons uttalanden om att Europa inte borde följa vare sig USA eller Kina i Taiwanfrågan får kritik från flera håll, skriver Bloomberg.

President Emmanuel Macron och Ordförande/president Xi Jinping i Kina

Macron sa i helgen, nyss hemkommen från Kina, att Europa inte bör trassla in sig i ”kriser som inte är våra”. Något som irriterar den tyske parlamentarikern Norbert Röttgen.

”Macron har lyckats göra sin Kinaresa till en pr-kupp för Xi Jinping och en utrikespolitisk katastrof för Europa”, skriver Röttgen på Twitter.

Den amerikanske senatorn Marco Rubio jämför Macrons utspel om Taiwan med kriget i Ukraina. – Om Europa inte tar ställning mellan USA och Kina i Taiwan så borde kanske vi inte ta ställning i Ukraina, säger han i ett videoinlägg.

-Pettersson håller med. Macron är en kastrof, i början på 2022, ringde Macron till Putin fler gånger och den 9 februari träffades de i Moskva. Efter mötet sa Macron att Putin var villig till kompromisser om Ukraina. Flera av Macrons idéer och förslag kan möjligen utgöra en grund för fortsatta steg. Vi kommer att göra vårt yttersta för att finna kompromisser som passar alla, lovade Putin.

Nu verkar Macron vilja strunta i konflikten Kina -Taiwan. Han verkar ha glömt att diktaturen Kina är EU:s största handelspartner och Taiwan är en demokrati som hotas av kommunister.

Rysslands president Vladimir Putin och Frankrikes president Emmanuel Macron var optimistiska efter sitt möte i Moskva.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Macron – en utrikespolitisk katastrof

 1. Leyen fick åka hem med kreti och pleti med sitt uttal till Kina, men den ihåliga Macaronen tog mercan till flygplanstrappan, så kan det bli.
  Globalister, fy f….skiter helt i folket..

 2. Karln har ett gigantiskt ego. Han borde koncentrera sig på det egna landet som är snart bortom all räddning.

  22
 3. Världen har både goda och onda ledare.
  Frankrike och Kanada har två oerhört töntiga ledare. Kan inte låta bli att dra på läpparna, varje gång de orerar i tv-rutan.
  Stora i orden och små på jorden!

  42
 4. Macrons rötter är elitskolor och bankirvärlden. Knappast några arbetarsympatier, därav folkprotesterna.

  17
  • Håkan,

   Frankrike lämnade 1966 Natos militära strukturer. Man drog då fransk militär personal ur Natos staber och franska förband blev inte längre underställda Natos ledning. Men landet kvarstod som aktiv medlem i alliansens politiska organ och behöll samverkanspersonal i de militära högkvarteren. Frankrike återinträdde sedan i Natos militära strukturer 2009.

   24
   4
 5. Macron är en idiot som blev president för att socialisterna röstade mot le Pen.

  42
  2
  • Macron är verkligen inte socialist. Sen röstar man inte mot nån man röstar för.

   8
   12
   • Macron är en typisk fransman, lider av en stor släng storhetsvansinne och tror att att Frankrike är ljuset på jorden när det istället är en korrupt och lat nation med gigantiska ekonomiska och sociala problem.

    27
   • @Öskute guschelov
    Tack för att du bekräftar det som jag brukar säga; att socialist är synonymt med idiot.
    Nu är det dock inte applicerbart i det här fallet men det är trevligt att veta att det gått fram till dig att socialister är per definition idioter.

Kommentera