Putins troll

UKRAINA. De är inte många, men de finns överallt, Putins troll, som tror att allt dåligt som sker beror på att USA:s ondska formar världen och bara de som kämpar mot USA är värda något stöd.

Nätspionage, fejknyheter, cyberattacker, mordhot och hatkampanjer utförda av PR-proffs och troll på sociala medier.
I Kremls krig mot civila på internet är alla medel tillåtna. Varje kritisk röst räknas som en fiende och när dessa ska tystas sparas det varken på resurser eller tas någon hänsyn till lagar. I Putins troll dokumenterar journalisten Jessikka Aro med stor noggrannhet flera smutskastningsoperationer som har genomförts under de senaste åren. En som har blivit måltavla för attackerna är Aro själv.

Rysslands systematiska brott och bestialiteter i Ukraina avfärdas med hjälp av rysk propaganda och ofta med hjälp av några amerikaner som går Putins ärenden. Det är personer som Aaron Maté från den, lugnt sagt, Kinavänliga nyhetssajten The Greyzone, Scott Ritter, Douglas Mcgregor, journalisten Michael Tracey och några andra. Någon är dömd pedofil, har en rysk fru och umgicks med KGB osv.

Den gemensamma nämnaren bland de nämnda skribenterna är ett slags antiimperialism, och det är kanske det som ”vänster” betyder i det här sammanhanget, men med begränsningen att endast väst och USA kan vara imperialistiska. Det draget delar de för övrigt med andra grenar av vänsterkantens identitetspolitik och kolonialismidéer som inte direkt handlar om USA och Nato, men nog om väst.

Det som pågår i Ukraina ett proxy-krig iscensatt av CIA och den amerikanska administrationen. Joe Biden, Hillary Clinton och Joe Bidens son, Hunter, hör till de centrala gestalterna i en komplott där USA krigar mot Ryssland till den sista ukrainaren, som Aaron Maté beskriver det som nu pågår. För övrigt en beskrivning av kriget som de delar med just tokhögern. Det handlar om ett Ukraina som styrs av nazister i förbund med amerikanska imperialister – där är de helt eniga med den ryska propagandamaskinen.

Scott Ritter publicerade exempelvis en bild på ryska ölflaskor och önskade god jaktlycka till de ryska naziförintarna.

Ukrainas motstånd är i Putins trolls ögon högst beklagligt och ett bevis på hur väl CIA:s manipulation gått hem och att ukrainarna och västvärlden blundar för landets enorma naziproblem, ett naziproblem som underkänner Ukraina som nation.

Ukrainarnas egen vilja kan enbart komma till uttryck om de lägger ner vapnen i ett krig ”de inte kan vinna” och alla Ukrainavänner borde förstå att enda sättet att rädda Ukraina är att sluta skänka Ukraina vapen och att Ukraina genast borde gå med på ryska fredsinitiativ.

Maidan var i samma berättelse också helt och hållet iscensatt av USA liksom all annan upproriskhet mot ryskt inflytande i staterna som gränsar till Ryssland. Att människor riskerade och förlorade livet och ville ha sitt land tillbaka från Viktor Janukovytj som närmade sig Ryssland i stället för EU, som han lovat, är en petitess. Det imperialistiska Nato expanderar och försätter Ryssland i en omöjlig situation. Putin har gjort så gott han kan i elakt spel, ”låt vara att han inte är något helgon”.

Att Ryssland själv försatt sig i en omöjlig situation och att Putin från att han tog makten lett en gangsterregering som för varje dag mer och mer börjar likna Nordkorea i sin förtryckarapparat beror i så fall på att Putin tvingats manövrera som han gjort på grund av västs missgärningar och manipulationer.

Att de länder som gränsar till Ryssland och de länder som har erfarenhet av ryskt styre var de som ivrigast ville in i Nato och är de som nu också starkast kräver att Natoländerna gör mer för att hjälpa Ukraina hör inte hit. I ”realpolitiken” går Rysslands historiska roll, rätt till inflytandesfär, och vikten av att ha en motvikt mot den USA-ledda imperialismen före den ukrainska självständigheten. Eller vill ni att vi alla går under i ett kärnvapenkrig? Och är nu Ukraina på riktigt en nation?

Ryssland har i beskrivningen ett väsen som bör respekteras. Åtminstone verkar det underförstått vara ett sådant metafysiskt väsen som resten av världen behöver ta hänsyn till; ett väsen som är större än Putin och hans regim. Det kommer till uttryck i hur man skriver om Ryssland som ett land och en kultur som ger Ryssland vissa rättigheter som demokratiska strömningar inte har någon anledning att utmana.

Det märkliga är att se hur dessa idéer hos dessa vänstertänkare antas ge Ryssland rättigheter över Ukraina.

Att detta väsen skulle kunna vara laddat med något djupt beklagligt som tagit sig in i hur Ryssland under de senast 600 åren behandlat sin egen befolkning och hur den ryska maktstrukturen ser ut hör heller inte hit. Det är som det är.

Och att ryska oligarker och andra personer som försatt sig i onåd hos den ryska regimen, trillat ner från fönster, spetsats på järnspett, förgiftats, drabbats av hjärtattacker och självmord har inget med Putin att göra. Underförstått att det är löjligt för en vuxen människa att tro att någon sådan ond makt som Putin kunde finnas i världen och hålla på och mörda så där. Vad skulle han ha att vinna på det?

Att underrättelsetjänsterna och politikerna i väst däremot utan tvekan är just så ondskefulla att de skulle iscensätta dessa mord för att misskreditera Putin är däremot så självklart att man inte desto vidare behöver argumentera för saken.

Det är också barnsligt att veva med att väst skulle stå för något bättre – titta bara hur Nato och USA betett sig sedan 1991. Lika barnsligt som att tro att kampen i Ukraina handlar om demokrati. Sak samma vad ukrainarna själva säger. Och väst består enbart av hycklare.

Om dessa så kallade vänstertyckare haft något att säga till om 1939 skulle Finland inte ha haft en chans. Finlands folkmördande vita regim borde omgående ha åsidosatts och nationen anslutits till Sovjetunionen. Stalins krig var å det hela taget nödvändigt, förståeligt då man tänker på hur nära Finland låg Leningrad, Sovjet måste få tänka på sin säkerhet, och att Finland satte upp ett rasande motstånd visar bara hur hjärntvättade vi var av… möjligtvis tyskarna men kanske främst av Kapitalet och Borgarna. Just den tyska hjärntvätten led vi kanske inte ännu av 1939 då Stalin var allierad med Hitler för att sedan, nesligt, bli lurad och där föll Sovjet och Rysslands folk ännu en gång in i ett enormt lidande. På grund av omvärldens ondska; ett återkommande tema i Ryssland och också ofta bland Rysslandsvänner utanför Ryssland: Ryssland som utan egen förskyllan drabbas och lider. Och bland annat därför ingen uppgörelse med den egna historien.

Den som annars tror att Ukraina har ett allvarligt problem med ytterhögern och nazister kan betänka att den koalition av ytterhögerpartier som deltog i parlamentsvalet 2019 fick in noll representanter i parlamentet.

Läs vidare på Ny Tid, Finland…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Putins troll

 1. Oerhört intressant att läsa inläggen. Gode gud vilka dårar som går lösa. De flesta kända sedan tidigare.
  En uppmaning till er, som INTE saknar förmåga att tänka själv: Låt inte de infantila, lätt rubbade rysstrollen, påverka blodtrycket.

  22
  6
 2. Många fascister och islamister på bloggen idag. SORGLIGT att de inte lärt sig något av historien.

  Varken islamism eller fascism leder till framsteg och välstånd. De står bara för ONDSKA och TERROR. Att det är så svårt att fatta.

  26
  2
 3. På Samnytt vimlar det ju av rysstroll.. Även här har vi ju några. En del av dem lär vara svenskutbildade i Putlers propagandatjänst.

  25
  5
  • Samnytts forum är extremt infekterat av precis de idioter som beskrivs i artikeln ovan.
   De tror att bara för man är kritisk till en sak att man måste vara kritiskt till allt annars är man ingen “äkta kritiker”.
   Samt som du säger ett antal är med största sannolikhet avlönade av Moskva eller någon av dess intresseorganisationer. Man kan direkt märka detta genom vilka som “lanserar” någon version av de senaste “teorierna” som härstammar från Moskva samt att de kör med masspostning – alltså kan generera fem, tio, tjugo inlägg under tiden som du kanske skriver ett mer övervägt svar till den. Detta är också en klassisk Moskva taktik där man ska översvämma kanalerna med information, ibland även motsägande information, för att på så sätt skapa olika framtida möjligheter och samtidigt förvirra motståndarna.

   Sedan kommer de nyttiga idioterna att okritiskt ta dessa “teorier” och sprida dem på alla forum som de besöker.

   20
   2
   • Det verkar som om alla normalt tänkande har lämnat Samnytt.
    Alla fanatiska konspirationsteoretiker och Afs-anhängare som stängdes ute när Fria Tider stängde ner kommentarsfälten flyttade tydligen över till Samnytt.
    Även en del av de som skriver artiklarna där, tillhör samma kategori som förpestar kommentarsfälten
    Åsiktskorridoren på Samnytt är oerhört trång. Putintrollen är många idag och väldigt militanta.

    7
    1
 4. Antalet rysstroll lär vida understiga antalet vänsterblivna. Som jag sagt tidigare många gånger så skiter jag i både Ryssland och Ukraina. Jag är dock ytterst oroad över Sverige och västvärlden. Kulturmarxisterna har statsapparaten i sitt grepp och genomför åtgärder som skadar svenska folket. Det finns säkert ett antal ryssar, och ukrainare för den delen, som försöker påverka oss.

  Deras antal och räckvidd kan diskuteras men vad som oroar mig är koldioxidmaffian med Greta i spetsen som trollat västvärlden till den milda grad att den blivit självdestruktiv. Den demente marionetten i Vita huset bär stort ansvar för demokratiernas kräftgång.

  30
  5
  • Bara för att man är kritisk mot kulturmarxismen – eller som jag mot all socialism eftersom jag vet att det är ingen skillnad på dem i slutändan – eller klimathysterin så betyder inte det att man inte ska väga varje situation på sina meriter.

   Alltså kan man vara kritiker mot socialism och klimatalarmismen samtidigt som man står upp för demokrati och internationell rätt.

   13
  • Tass = Rysslands kontrollerade media !

   På sidan ser man längst ner. :

   © TASS, Russian news agency (The Mass Media Registration Certificate No. 03247 was issued on April 2, 1999 by the State Press Committees of the Russian Federation). Some publications may contain information not suitable for users under 16 years of age.

 5. Alla dom som nämns i artikeln är på Youtube, och det första konflikten sedan Internets skapelse som jag inte har behövt lämna Youtube för att söka alternativ information om en internationell händelse. Det enda som finns nu för tiden på Youtube är i princip kontrollerad opposition, och dom är där för att fånga upp dom som söker sanningen eller verkligen försöker förstå vad som händer.

  Det gör att man vet att dom sk trollen till stora delar håller sig till sanningen, med vissa modifikationer. Det man ska veta är dessa sk troll når ut till en promille av befolkningen I jämförelse med MSM som ljuger för miljoner dagligen.

  24
  60
 6. Några få av dem som försvarar Putin politik är givetvis rysstroll, men de flesta är människor som saknar förmågan att tänka själva. Massmigrationen var ett projekt som drevs av PK och det samma gäller klimattramset. Om man inte kan tänka själv så blir slutsatsen att allt som kommer från PK är fel och då PK stödjer Ukraina så blir automatiskt Putins politik den rätta.
  Om man har förmågan att tänka själv fattar man att man måste syna varje fråga och tänka igenom vad som är rätt eller fel, inte slentrianmässigt välja att sida beroende varifrån informationen kommer.
  Samtiden skriver idag om att kvinnor oftare än män väljer var som är rätt beroende på vem som kommer med informationen men jag skulle säga att samma sak gäller många män.
  Det är inte många människor som har förmågan att tänka själva men konstigt nog tycks det finna några som ofta skriver här.

  40
  13
 7. Gamling, du har försvarat Putins politisk och där riskerar oliktänkande många år i fängelse eller ännu värre så gnäll inte.

  68
  23
  • Pettersson
   Jag har försvaret folket i Donbass området.
   Det råkar bara vara Putins Ryssland som tar det ansvaret.
   Dessutom har jag ingen lust med ett tredje världskrig där Sverige kommer att stå i centrum.
   Det är vad proxy kriget mot Ryssland kan leda till.
   Jag förespråkar som sagt var fred och inte krig.
   Just nu offrar Västvärlden ukrainska medborgare i ett meningslöst krig.
   Är man Rysstroll då…… jag kommer att fortsätta kämpa för freden och orättvisor oavsett vilken etikett som sätts på mig.

   41
   83
   • Varför vill du att folket i Donbas ska bli ockuperade av putteterroristerna?

    61
    17
   • Gamling, läs vad du skriver. Du är urtypen på ett Putintroll som gått på propagandan totalt.

    Majoriteten av befolkningen i Donbass är eller var innan Rysslands infiltration 2014 Ukrainare och du pratar hela tiden om det som är en myt och propagandalögn.

    Du kämpar inte för fred så länge du försvarar Putins terrorkrig och imperialism.

    Du är ett rysstroll. Hoppas du skäms men det tvivlar jag på…

    79
    30
  • Hoppsan! Den sidan kan inte hittas.

   Artikeln om 17 efterlysta svenskar blev ingen höjdare Pettersson.

   Men sorgligast var kommentarerna som inte fattade ett dyft…

   3
   1
   • Niklas R
    Det är folket i Donbass områdets val (demokrati).

    20
    61
   • Gamling, nu ljuger du igen. Folket i Donbass har inte fått välja. Det är en liten klick som fick hjälp av Ryssland att ta makten i en tredjedel av området 2014 och som sedan hindrade Ukraina att fullfölja Minskavtalen.

    62
    19
   • @Gammeldags Ryss
    När sa folket i Donbas att de ville bli ockuperade av putteterroristerna? Har du en källa på det för det är riktigt intressant.

    Men om det är frågan om de ville tillhöra Ukraina eller Ryssland du försöker hänvisa till så avgjordes den frågan för 30 år sedan och mer än den kvalificerade majoriteten i Donbas valde Ukraina.

    35
    14
 8. Nu gäller tydligen “Guilt by Association”.
  Är det demokratiska att enbart få ha ett monolitisk tankesätt med rätt åsikter?
  Där meningsmotståndare klassas som “heretiker”.
  Det Orwellska språket är verklighet i dagens värld.

  36
  83
  • Focke-Wulf, titta på kartan så ser du att Ryssland är stort men tittar du noga så ser du att Kanada och USA är större, mycket rikare och enligt mig gigantiskt mycket bättre…

   43
   15
  • Historieämnet var tydligen avskaffat när du gick i skolan, eller också skolkade du när historia skulle avhandlas.

   23
   5

Kommentera