Polen lovar att skicka fler stridsflygplan till Ukraina

UKRAINA. Polen lovar att bistå Ukraina med ytterligare sex jaktplan av modellen Mig-29, utöver de åtta plan som Polen lovat Ukraina sedan tidigare. Det meddelade den polske presidenten Andrzej Duda när han under onsdagen fick besök av Ukraina Volodymyr Zelenskyj, rapporterar BBC.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky och Polens president Andrzej Duda

Duda öppnade också för att på sikt hjälpa Ukraina ytterligare.

Jag kan tänka mig i framtiden kan komma att överföra hela vår flotta av Mig-29 till Ukraina om behovet fortfarande finns, sa han.

Zelenskyj riktade under mötet ett stort tack till Polen för stödet efter den ryska invasionen i februari förra året.

Ni har stått sida vid sida med oss och jag är mycket tacksam sa Zelenskyj.

-Pettersson säger att Polen och Ukraina har varit ovänner historiskt, men nu har Putin lyckats ena länderna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Polen lovar att skicka fler stridsflygplan till Ukraina

  1. Polen/Ungern skulle inte tveka att militärt ockupera områden som ingick i Pols-/Litauiska samväldet eller Österrike Ungern. Rumänien behöver t ex inte NATO för att skydda sig mot Ryssland, utan mot Ungern.

    4
    19
  2. Många är osäkra på Ukrainas styre och problem med korruption etc men samtidigt är det tydligt att de vill tillhöra väst och anamma den ideologi som råder där.

    Det kommer bli en ny järnridå mellan väst och ryssland men i takt med att nya generationer växer upp kommer den försvinna med genom två möjligheter, ett splittrat ryssland med flera styren eller ett nytt, demokratiskt ryssland.

    Allting har hela tiden pekat åt det hållet.

    16
    3

Kommentera