Iraelisk räd mot al-Aqsamoskén – 350 gripna

ISRAEL. Över 350 personer har gripits efter att israelisk polis i natt stormade al-Aqsa-moskén i Jerusalem då man hävdade att palestinska ungdomar barrikaderat sig i moskén med fyrverkerier och tillhyggen.

Al Aqsa moskén i Jerusalem

Enligt polisen hade man ingen annan utväg än att gå in med våld. Den palestinska nyhetsbyrån Wafa rapporterar att ett stort antal moskébesökare skadats i insatsen.

Händelsen utlöste en våg av palestinska protester och från Gazaremsan avlossades raketer mot samhällen i Israel. Israel svarade i sin tur med flygräder mot den hårdföra islamistgruppen Hamas.

-Pettersson är lite undrande. Muslimernas heliga fastemånad pågår och alla muslimer förväntas uppträda väl, ge allmosor (zakat), högakta sin familj och undvika våld, ilska, avundsjuka, småaktighet, girighet och ryktesspridning.

Dessutom är Al-Aqsamoskén den tredje viktigaste moskén inom islam.

Ändå, titta på muslimerna, under ramadan och på en helig plats…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Iraelisk räd mot al-Aqsamoskén – 350 gripna

 1. Det där är inte al-Aqsa moskén. Det är klippmosken eller den mer korrekta benämningen på engelska dome of the rock då den inte är en moské i den bemärkelsen.
  Al-Aqsa ligger vid sidan av vid tempelmuren.

  7
  1
 2. Ricard Dawkins sa efter besök i Jerusalem att hatet mellan grupperna var så starkt att man nästan kunde ta på det. Religion ska ju ge fred och gemenskap, sägs det, fan trot. Utan religion gör goda människor goda saker och onda människor gör onda saker. För att goda människor ska göra onda saker, krävs religion.

  18
  1
  • Verkligen. Så du tror att utan kristendomen hade världen varit en bättre plats?

   • Utan katolicismen hade kristendomen varit en bättre religion. Det är klart bevisat att de protestantiska länderna klarat en bättre utveckling, än, de madonna dyrkande och och små pojks kränkande celibatpräster.

    13
    2
   • Du är medveten om att det är tack vare den katolska kyrkan som vi har så mycket kunskap som vi har om antiken och medeltiden? Utan kyrkans insisterande på att skriva ner, översätta och dokumentera i princip allt hade det inte funnits någon historia att prata om för Europa och resten av världen.
    Vi hade inte heller haft några helige ande hus eller hospitaler för sjuka eller resande som var ute på vägarna i det medeltida Europa. Inte heller någon snabb spridning av nya grödor, odlingstekniker eller örter inom den kristna världen.

    Och det här skriver jag som är lutheran.

    Visst katolska kyrkan har gjort mycket fel och celibatismen borde de dumpat för 1000 år sedan. Men de har sina dumheter för sig men du kan inte förneka att det goda vida överstiger det onda när det kommer till den katolska kyrkan.

  • Svar till Nicklas R. Reformationen borde kommit minst tusen år tidigare. Dokument du åberopar var väl inte av större värde, att jorden kretsar kring solen var inte lätt att godta. Pråliga kyrkor och fattiga människor passade påvarna som hand i handske.

   • Jösses, du kan verkligen inget om historia. Jag antar att du tror att filmen “1492” är en dokumentär.

Kommentera