SD vill inte ha vindkraft

ENERGIPOLITIK. Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt vill plocka bort vindkraft som byggts och säger i en intervju med SvD att han nog pratar för hela partiet. Sjöstedt tycker även att alla kommuner som kan bör säga nej till vindkraft. Sjöstedt skulle helst vilja ”plocka bort” de vindkraftverk som redan är byggda, men säger att ”Vindkraften får väl leva sin livslängd. Det kanske är ekonomiskt klokast”

Vindkraftsparker förstör enorma naturområden på land och till havs men kallas miljövänlig.

Regeringen har en pågående utredning om och hur kommunerna ska uppmanas att säga ja till vindkraft och hur de i sådana fall ska kunna kompenseras.

Energimixen med vindkraft är viktig enligt klimat- och miljöminister Romina Pourmokthari. Sjöstedt ställer sig kritisk mot idéerna att kommuner skulle få betalt om de säger ja till vindkraft.

-Pettersson antar att nu kommer Oscar Sjöstedt att bli utskälld och ingen journalist eller politiker kommer att diskuterar nackdelarna med vindkraft…

Om Förlustsnurror på bloggen…

Kärnkraft grönast över en hel livslängd, fem gånger bättre än vindkraft

Nackdelar med vindkraft:

 • Den fungerar inte när det blåser för lite, under 4 m/sek eller för mycket över 25 m/sek.
 • Eftersom vindkraften inte alltid fungerar måste vi investera i reservkraft av något slag
 • Påverkar landskapsbilden. Även om vindkraftverken är vita och rotorbladen sitter mycket högt har det en stor påverkan över hur landskapen ser ut.
 • En vindkraftspark är ett stort industriområde.
 • Det kan ge skugga på åkrar. Många bönder vittnar om att vindkraftverken skuggar deras planteringar vilket ger en negativ effekt på deras skörd av grödor.
 • Fåglar och fladdermöss dör och skadas.
 • Ger ifrån sig ett högt ljud. Något som stör boende i närheten av vindkraftparker och kan även störa och skrämma både vilda och tama djur.
 • När vindkraften placeras i vattenområden kan den biologiska mångfalden ta skada och påverkan kan vara lika allvarlig som när plast hamnar i haven.
 • Rotorbladen går inte att återvinna, de mals sönder och grävs ned.
 • På vintern måste de avisas med kemikalier och det gör en helikopter som drar bränsle.
 • Vindkraften är skattesubventionerad medan kärnkraften straffbeskattas.
 • Varje gång det blåser lagom hårt, störtdyker priserna och sedan upp igen.
 • Totalt betyder en dåligt fungerande elmarknad högre priser för företag och konsumenter.
 • Dessutom ska vindkraften i Sverige rädda klimatet, men vi kan stänga hela Sverige och lägga oss ned för att dö utan att det gör någon skillnad. Bara Kinas ÖKNING av kolkraft på 1 månad motsvarar lika mycket koldioxid som Sverige släpper ut på ett år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “SD vill inte ha vindkraft

 1. Oscar Sjöstedt uttalar en absolut sanning, Magdalena Andersson luftar en unken, förljugen politisk sanning. Den absoluta sanningen är även att de våldsamt ljugande, vidriga socialdemokraterna, har förstört Sveriges energiförsörjning för lång tid framåt.
  ”Bästa tjejgänget”, visade sig vara det mest inkompetenta gäng, vi haft i landet!

 2. Vindkraften är för dyr ! Investerings kostnaden för hög underhållet för krävande och den generede energin blir gör låg . Vindkraft är det absolut dyraste och sämsta sätt att produsera stora mängder energi på!!
  Inte ens skatter som el certifikat kan göra vindsnurran lönsam .!

 3. Ett (1) vindkraftverk kräver
  – uppställningsyta ca 5000 kvm
  – fundamentet kräver 550 kubikmeter betong, 1 kubikmeter betong väger ca 2000 kg
  – det krävs ca 30.000 kg armeringsjärn
  – ingen återvinning av rotorbladen möjlig (ger skrot som grävs ner ca 50.000 ton/år)
  – att ett vägnät för tunga transporter byggs (många transporter blir det då en betongbil tar ca 20 ton
  – mycket kalk som kanske inte finns i Sverige (dyr import?)
  – stora arealer natur/skog som skövlas

  Så vindkraften är varken billig eller klimatsmart. Vem tror att någon vill bekosta att gräva upp alla dessa fundament?

  Vindkraftverk på land är våldtäkt på naturen.

  19
 4. 4-25 m/s vind krävs för normala vindkraftverk med vingblad på cirka 45-50 meter långa.
  Är det någon som vet vad som krävs för att flytta en propeller med 100-150 meter långa vingblad som de havskraftverk som ska rädda Sverige elförsörjning kommer att ha?

  13
 5. OK jag har sagt att vind/sol tar 1.000ggr mer areal….. här ser man bara typ 500ggr mer det är fortfarande dock inte MHTT att man inte kan bygga vindkraft osv “kloss i kloss” sas… En fantastisk sammanställning har delar FB/Twitter

  5
  2
 6. Vindkraft ger den absolut högsta energikostnaden.
  Och kärnkraft är den billigaste och pålitligaste.

  28
  • För mycket länge sen, innan det blev politiskt agenda, så var jag med om en undersökning. Den visade att vattenkraften kostade 15 öre/kwh, kärnkraft 20 öre/kWh, solenergi 60 öre/kWh, vindkraft 150 öre/kWh och vågenergi 400 öre/kWh.

   15
   • Hmm… har för mig att chefen för Ringhals sa för ett antal år sedan att de behöver få 10 öre/ kWh för att gå plus på elproduktionen.

 7. Usch vad sanningen blir jobbig för mitt vänsteröra.
  Men sanningen segrar oftast
  Och så blir det även i frågan om vindkraften.
  Tiden ger oss svaret .
  Bolund och de andra tomtarna gör det inte .

  26
 8. Jag tycker att företag ska få bygga vilka elkraftverk de önskar. Dock utan subventioner och med 5% avsättning för skrotningskostnader. De kan också bekosta utbyggnad av elnät. Bekymret är att det verkar mest logiskt att lägga dessa där människor bor i störst utsträckning, men vem vill ha kärnkraft, kolkraft, oljekraft eller vindkraft på bakgården?

  12
  1
  • “..men vem vill ha kärnkraft, kolkraft, oljekraft eller vindkraft på bakgården?” really R1 uppfördes under Östra Station R3 under i Farsta , Värtaverket , Karlshamn, … enda som stämmer är vindkraft…. du skämtar väl? Annars beklagar djupt….. har du hört talas om verkligheten?

   4
   3

Kommentera