Wagner-eliten skickas till Avdijivka

UKRAINA. Den lilla staden Avdijivka, strax norr om provinshuvudstaden i Donetsk, befaras kunna bli det nya Bachmut – skådeplatsen för de mest intensiva och blodiga striderna på fronten i östra Ukraina.

Avdijivka, Ukraina

Enligt tankesmedjan ISW:s lägesanalys har den ryska militärledningen sannolikt skickat mer ”högkvalitativa” soldater från den paramilitära Wagnergruppen till staden för att vända krigslyckan.

I ett klipp på Telegram vittnar borgmästaren Vitalij Barabasj om förstörelsen: – Staden håller på att utplånas från jordens yta. Den håller på att förvandlas till något ur en postapokalyptisk film.

På måndagen uppmanade han alla som kunde att lämna staden. Bara runt 2000 av de ursprungligen 31.000 invånarna är kvar.

Det brittiska försvarsdepartementet uppger dock att ryssarna bara gjort marginella framsteg i staden, och förlorat en stor mängd stridsvagnar på köpet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Wagner-eliten skickas till Avdijivka

 1. Jag tycker att alla ryssar ska försvinna tillbaks till Ryssland där dom hör hemma, dom
  har inte i Ukraina att göra, Ukraina är en suverän stat, vilket Ryssland har godkänt.
  Men Rysssar och avtal är inget som går ihop, att bryta avtal som om dom inget är värt
  görs bara av uppblåsta och självgoda ledare!

  Sen är det konstigt att det stora Ryssland behöver använda sig sv en importerad skurkasrme för att klara sig mot det land dom angripit?

  12
  6
  • Ryssar är alltid välkomna i Ryssland. Ukrainare stannar kvar och kämpar för ett fritt Dombas utan ryssar.

   15
   9
 2. #Det brittiska försvarsdepartementet uppger dock att ryssarna bara gjort marginella framsteg i staden, och förlorat en stor mängd stridsvagnar på köpet.#

  Har ryssen ens försökt att ta sig in i Avdiivka?
  Är väl omgivningarna runt staden där ryssen tar sig fram.
  Staden är redan i en s.k opperativ i inringning då ryssen har alla tillfartsvägar inom artilleriets räckvid.
  Vad Wagner anbefaller så är det säkert stadstrider dom är ämnade för.
  Den reguljära armén strider bäst i öppen terräng med mycket artilleri bakom sig.

  14
  12
  • Detta s k “departement” är inget annat än en institution för att producera Fake News propaganda.

   Emellertid är det sannolikt Ryssarnas avsikt att klämma åt Ukrainarna i ett antal orter, dels för att få försvararna nedgrävda i försvarsställningar och därefter förlorar sin mobilitét och dels saknar det mesta av de bortskjutna stridsfordonen. När väl truppen är överförd till att agera WW1 infanteri så är den fast. När sedan det verkliga anfallet kommer, så är Ukrainska försvaret på fel ställe och reserverna bakom “fel” ställen.

   Ukraina försöker f n bygga upp en reservarmé på ca 60000 dit bl a material från Västländerna skall ingå. Inse vilken logistisk mardröm de får under och efter en stridsinsats. Ukrainska truppen är eg inte anfallsklar förrän efter årsskiftet och vilka förluster de får om de sätts in för tidigt. Den Ryska “mobiliceringsstyrkan” från före årsskiftet och Ukrainska reservarmén lär bli klara samtidigt till hösten. Det är då de avgörande striderna påbörjas, såvida inte Polen/Ungern gör något dumt, som förändrar kriget.

   4
   8

Kommentera