Rysk man dömd – dottern ritade antikrigsteckning

RYSSLAND. En rysk man vars dotter ritade en antikrigsteckning i skolan dömdes på tisdagen till två år i straffkoloni för att ha ”misskrediterat armén”, rapporterar Reuters.

Masja Moskaljova och hennes teckning

Var mannen befinner sig är dock okänt – domstolen skriver på det sociala mediet Vkontakte att han flytt från sin husarrest.

Det var i april som tolvåriga Masja Moskaljova i staden Jefremov, söder om Moskva, ritade en teckning föreställandes ryska robotar som faller ner över en ukrainsk mor med barn. Hon ritade även en ukrainsk flagga med orden ”ära åt Ukraina” och en rysk flagga med orden ”nej till krig”.

Rektorn ringde polisen, varpå flickan placerades i ett barnhem och hennes far, Aleksej, greps och sattes i husarrest.

-Pettersson säger att moder Ryssland är sjuk – två år för att misskrediterar den ryska armén! Vad borde då Vladimir Putin och den ryska ledningen få…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rysk man dömd – dottern ritade antikrigsteckning

 1. Var är rysstrollen nu ? De bör ju vara saliga och berömma detta till skyarna för detta är ju helt enligt deras moraluppfattning.

  15
  4
 2. Den efterlysta krigsförbrytaren Putin är modig. Hurra. Hurra. Hurra.

  15
  5
 3. visar på hur sjuk den Ryska ideologin är, om vi skulle tillämpat samma sorts straff här i
  Sverige då skulle föräldrarna till flertalet av dom invandrade Menaiterna skakat galler?

  15
  4

Kommentera