Ukrainsk drönare har attackerat rysk stad

UKRAINA. Åtminstone två personer har skadats efter en drönarexplosion i den ryska staden Kirejevsk på söndagen, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska statliga medier. – Den skapade en krater. Explosionen skedde mitt i stadens hjärta, uppger en talesperson för den lokala räddningstjänsten.

Ukrainsk Tupolev TU-141

Ryska polisen uppger för de ryska medierna att det var en ukrainsk drönare som orsakade explosionen. Enligt den statliga ryska nyhetsbyrån Tass var drönaren ukrainsk, en Sovjettillverkad spaningsdrönare av modellen Tupolev Tu-141.

Uppgifterna har inte verifierats av oberoende källor.

Tupolev Tu-141 är en spaningsrobot för medeldistansspaning. Den tillverkades i Sovjetunionen under 1970- och 1980-talen och kan utföra spaningssvep flera hundra kilometer bakom frontlinjen. Efter Sovjetunionens upplösning togs roboten ur tjänst. När Krimkrisen startade 2014 började Ukrainas försvarsmakt att reaktivera ett antal utrangerade men bevarade före detta sovjetiska vapensystem. Drönaren kan i stället för kameror bära sprängmedel på minst 120 kilo.

Kirejevsk i Ryssland, ligger mer än halvvägs till Moskva

-Pettersson tror att Rysslands president Vladimir Putin kommer att fortsätta terrorkriget mot Ukraina. Inte för att det ligger i Rysslands intresse – utan för att det ligger i hans eget personliga intresse. Är han klok avslutar han kriget men risken är stor att det då blir en resa till ICC i Haag eller något ännu värre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Ukrainsk drönare har attackerat rysk stad

 1. Rapporterar Reuters med hänvisning till ryska statliga medier
  Ja. Då kan det ju inte vara sant, eller?
  Alla ni som dissar ryska nyhetskanaler

  13
  25
 2. Ja tänk vad olika vi människor är, egentligen?
  Normala människor vill leva i fred och harmoni, utan bråk, stridigheter och krig!
  Andra (dock ett fåtal) blir glada och jublar när bomber slår ner och dödar människor, så många som möjligt, i mitt tycke ett synnerligen udda nöje!

  Och vad har dom fått för slags uppväxt och undervisning i vad som är rätt och fel? Förmodligen ganska primotiv och minimal eller kanske ingen alls?
  Eller är det kanske ett generalfel i själva kabelhärvan med konstant kortslutning med intensiv och okontrollerad gnistbildning som följd?

  Men istället för att sprida er socialistiska morbida dynga här på bloggen, köp en ENKEL biljett Kiev och njut och glädj er på plats i tid och rum.
  Bada i blod och död, pina och lidande tills ni slutligfen återförenas med hin håle!

  24
  37
  • och du kan säkert få anställning i Wagner-gruppen där du kan få känna på hur det är att i fred och harmoni.

   40
   10
  • Det beror på att en del saknar empati, de trampar gärna på en groda, eller doppar en katt i bensin och tänder på, tittar gladeligen på en stening, och tar sedan en kopp te och pratar fotboll. Empati lär man barn och daskar ungen när han skadar en någon eller något, så att ungen lär sig att det gör ont.

   14
  • Socialistisk morbid dynga? Det är ju det Putin skolades med under sin tid i KGB. Nu för tiden är han
   diktator och leder Ryssland på samma sätt som Stalin.
   Sitt eget folk skiter han i. De används i hans personliga krigföring som. kanonmat. Han är som en medeltida despot, hotar och startar krig mot grannstaterna, fängslar, tvångsrekryterar och mördar opposionella.
   Putin och han stab som är vårt mest akuta hot, måste elimineras på viket sätt som helst om vi ska få lugn och ro igen i vår del av världen.

   21
   1
 3. Gammelkommunisten, du kan sluta med dina korkade frågor och påståenden. Fortsätt du med bjudvodkan från din uppdragsgivare, men besvära inte andra mer förrän du dricker vatten.

  41
  30
  • Oj
   “Ukrainsk drönare har attackerat rysk stad”.
   Är det något att glädjas över?

   36
   40
   • Gammelryss, jag har inte sett att du skrivit att du inte gläds över när ryska drönare dödar civila i Ukraina.

    20
    1
 4. Kan lika gärna vara Ryssarna som skjuter på egen mark för att få incitament att köra mer terror mot civila i Ukraina.

  49
  27
 5. Återigen förs viss del av kriget i rätt land. Kanske en föraning om våroffensiven.

  62
  30
  • Ukraina sparar säkert en del egen militär utrustning. De kommer behöva den utrustningen då de, när de tryckt ut ryssarna från Ukraina, ska göra ett specialuppdrag för att rädda Ryssland från nazisterna.

   41
   23
   • Dina historiekunskaper Imponerar verkligen inte.
    Vad nazister beträffar så är det nolltolerans mot dom i Ryssland, i Ukraina däremot inte bara accepteras dom utan ges dessutom makt.
    Under 2:a världskriget begick nazisterna enorma brott mot den sovjetiska civilbefolkningen, deras einzatsgrupper som opererade bakom linjerna stod för merparten av dödandet, dessa kriminella förband leddes allt som oftast av tyska befäl men mördarna d.v.s dom som höll i vapnen inhämtades oftast från länder som Lettland, Litauen men kanske främst från Ukraina.
    Då naturligtvis västra Ukraina, Stephen Banderas grabbar.
    Samme Bandera som nu är utnämnd till Ukrainas hjälte och som numera har sitt namn på gator och torg i nämnda land.
    Ukraina skäms inte ens för sitt nazistiska arv, man verkar vara stolta över det.

    26
    44
   • Nazist-Mikael, nazism och kommunism är två ideologier med en gemensam historia, nazismen är mer nationell och fokuserar normalt på det egna landet, kommunisterna har större visioner och vill omvända (förslava) hela världen.
    Du har satsat på fel häst, ge dig, Putin är en nazist OCH kommunist, i samma person.

    28
    10
  • Oj
   Du gillar tydligen när civila och oskyldiga människor drabbas hårt av kriget.
   Beror det på din avsaknad av empati för andra människors liv?
   Eller är det den västerländska propagandan som styr din hjärna?

   36
   42
   • Gamling, ge dig. Kriget beror helt och hållet på Putin, ingen annan.

    Putin och Ryssland hade kunnat bli normala länder som de andra öststaterna. De flesta ryssar är Européer, varför ska de tvingas leva som neandertalare?

    62
    37
   • Det beror till största delen för min brist på empati för Rysslands terrorattacker mot civila i Ukraina 🇺🇦. För övrigt har jag ingen empati för Putin eller hans fåntrattar i propagandaplutonen. Gammelkommunisten, förstår du inte att du är patetisk?

    48
    31
   • Pettersson
    Om du ni inte gillar Rysslands närvaro i Ukraina……… varför stödjer du då folkmordet på Ryssar i Donbas området?
    Vi hade inte märkt av Ryssland på ett negativt sätt om inte USA funnits.

    37
    51
   • Gamling, hur många gånger måste vi påpeka att det inte förekommit något folkmord på ryssar i östra Ukraina mer än i Putins propaganda?

    Där pågår ett krig, startat av infiltrerande ryssar mot den ukrainska majoriteten och i krig dör människor.

    Ansvarig för kriget i Ukraina, inklusive Krim och Donbass ät Vladimir Putin och enbart Vladimir Putin.

    32
    14

Kommentera