Varningsskott mot norskt migrantfärja utanför Libyen

INVANDRING. Libyens kustbevakning har skjutit varningsskott mot ett norskägt humanitärt fartyg, rapporterar VG.

Ocean Viking plockar upp migranter

Kustbevakningen körde i området runt båten, och skott avlossades i luften, säger Trym Jacobsen på rederiet Hoyland Offshore.

Fartyget heter Ocean Viking och används av hjälporganisationen SOS Méditerranée Switzerland för att locka ut migranter på Medelhavet och sedan “rädda” dem till Italien övriga Europa.

SOS Méditerranée har lagt upp en video från händelsen på Twitter och i den hörs en handfull skott avlossas. En kvinna ombord på Ocean Viking försöker samtidigt få kontakt med kustbevakningen.

Ni sköt precis med vapen i luften. Skjut inte oss, skjut inte oss, säger kvinnan.

-Pettersson tycker besättningen ska arresteras och fartyget beslagtas. De ägnar sig männskosmuggling…

Ocean Viking nära Libyens kust så “flyktingarna” inte har så långt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Varningsskott mot norskt migrantfärja utanför Libyen

 1. Det är värre än människosmuggling eftersom de är den mest avgörande pullfaktorn för att få migranter att ens sätta sig i undermåliga båtar och dra till sjöss för att i många fall sedan drunkna. Det är så vidrigt av de s.k. hjälporganisationerna att bidra till detta.

 2. Så Norge och Schweiz, som inte är med i EU, fraktar ekonomiska migranter från Afrika till EU? Inför sanktioner mot länderna till dess att det upphör. Till skillnad mot övriga sanktioner skulle dessa fungera. Vart skulle norrmän och schweizare ta vägen, totalt omgivna av EU?

  33
  • Har inte tänkt på det, men visst är det för djävligt vad idioterna håller på med. Jag minns under Jugoslavienkrisen att det var mängder från forna Jugoslavien som inte beviljades asyl i Sverige och istället tog sig till gränsen mot Norge. Då ingrep Friggebo och beslutade om ”amnesti”, så slapp Norge ungefär 90-tusen ”flyktingar”, som Liberalerna tyckte att vi skulle ta hand om. Nu tycker jag att vi skickar så många som möjligt till Norge och Schweiz, så kan de ta hand om vad de ställer till med. Kan Danmark vidarebefordra folk till Sverige, så kan väl vi göra samma sak till Norge.

   13
 3. Asen som arbetar för SOS Méditerranée Switzerland och Ocean Viking fraktar alltså folk från Afrika till Europa för att sedan låta Europas invånare betala det oerhörda priset, både ekonomisk och socialt. Att detta kan tillåtas fortgå är skandalöst och visar att Europas politikers och murvlars lojalitet ligger hos Afrikas befolkning och inte Europas.

  53
  1
 4. Enligt sjöfartsreglerna ska nödställda tas till närmsta hamn, vilket är Afrika.

  70
  1
 5. Hmm OceanViking kommer tänka på den andra båten OceanGala som skulle bli flykting boende. Undrar vad det kostade oss skattebetalare? vem tog beslutet? var det Ribbenvik tro

  48
  1

Kommentera