Mer klimatskrämmsel

SVTs GrönaGlobalaKlimatKorrespondentExpert Erika Bjerström tar i ordentligt.

”Det här är klimatforskarnas sista varning”

Men snälla Erika, inte sista utan senaste, dom kommer med fler hysteriska klimatkris alarm, dom liksom du lever ju på klimatskrämsel. Ta den om Maldiverna tex. För fyra år sedan “firades” 30 årsjubileum för “Maldiverna under vatten” LÄNK

Läget på Maldiverna kan i realtid beskådas HÄR

13 thoughts on “Mer klimatskrämmsel

 1. Erica Bjerström är så kallad exspert på klimat hos SVT, men hon vågar inte att ställa upp
  i en derektsänd debatt mot Elsa Widding, konstigt när hon är exspert?????

 2. Det här snacket får mig att minnas tillbaka till början av sjuttiotalet då en religös sekt spådde att jorden skulle gå under natten mot juldagen, det är precis samma påståenden nu, jordens undergång är nära, det är klimatkris! Vilken kris? Kallar man det här kris, vad ska de då ta till när det verkligen är kris, bortskämda bekväma journalister som inte vet vad kris egentligen är.

  De här klimatnissarna dyker upp med sina domedagsprofetior med jämna mellanrum, 1975 hade vi tio år på oss att rädda jordklotet annars skulle det gå åt helvete, en metrolog sa för några årtionden sedan att Wasaloppet skulle absolut inte gå att genomföra inpå tjugohundra talet pga snöbrist.

  Dom har haft fel varenda gång, och de kommer att ha fel nu också.

  11
  • För att inte glömma Korpelarörelsens silverark som skulle landa på Luossajärvi 1937 och föra de troende till Palestina. Inte fan kom det någon ark. De fick skida hem igen.

   Men nu ska ju Greta bli professor i Helsingfors univeritet. På den teologiska fakulteten. Så då kan hon ju återuppliva silverarken.

 3. Vad vill SVT/SR/UR med sina ständiga “larm” om “klimatet”? Det har aldrig varit så här varmt på 100 000 år låter de oss förstå.
  Men om det var så varmt för 100 000 år sedan och jorden fortfarande lever i högönsklig välmåga – då kanske det inte är så allvarligt?
  Att skrämma upp sin publik med påhittade scenarier borde rendera till en omorganisation av svenska publika media (ovan nämnda).Klimatbudskapet är “fake news” – vilket borde vara straffbart då de (SVT/SR/UR) satt detta i system!
  Hysterikan Bjerström kan ju omplaceras som badvakt eller hyra ut strandparasoller – på Maldiverna!

  10
 4. Vi har fått höra de senaste 50 åren att det bara är fem år kvar att rädda världen. Skrämselpropaganda fungerar inte på oss gamlingar. Tråkigt med barnen som får panikattacker av all klimatlögner.

  12
 5. Tant Erika har ställt sig ute i vattnet: Tro fan det blev havshöjning – med hennes viktökning!
  Såg henne på SVT i går kväll – hon “gömde” sig bakom pulpeten för
  att inte fetman skulle synas?

  14
 6. För något år sedan kom en rapport som givetvis Västmedia MSM/Public Service lämnat i största möjliga tystnad. Där konstateras att i alla fall där ögrupper utpekats skall försvinna, har istället ytan på öarna ÖKAT (utom i ett fall).
  SVT visade i går ett reportage från Maldiverna, som f ö rapporten ovan redan har slaktat. Jämför man dagens strandlinjer med vad som kan ses på vykort från t ex 30-talet, så har INGET förändrats. Däremot gör jag reflektioner på vissa sekvenser i SVT reportage. Oavsiktligt avslöjas den verkliga orsaken till att strandlinjer nära “huvudstaden” (eller den “nya huvudstaden”) förändras. Själva staden innebär extrem vikt på liten yta. Självklart SJUNKER då formationerna under dessa enorma vikter. Alltså ingen havshöjning utan sjunkande land p g a oansvarigt byggande. Notera att koralluppbyggda öar har begränsad hållfasthet. Då och då kommer delar av korallsystemet att rasa ut i djupen p g a vikter ovanpå dem. Men detta gör ingenting på lång sikt, då korallerna genast flyttar in i de lösgjorda ytorna och börjar återuppbygga. Givetvis blir händelsen trauma för lokalt boende människor, men sett globalt är det inga problem.

  Och så korallblekning. SVT vet alltså inte att sådana inte är ett hot eller tecken på att koraller mår dåligt! TVÄRTOM! Koraller som bleks uppvisar sin friskhet. Jorden är f n under avkylning (Enl bl a NASA fram till ca 2050-2065, då det vänder igen), vilket innebär att delar av kalla havsströmmar ständigt skickas norrut från områdena norr om Antarktis. Korallpolyperna svarar med att byta symbios-partner genom att kasta ut de gamla. Det blir då tillfällig brist på de nya partners, varvid korallerna “bleknar”. De dör inte, men tillväxten reduceras. Efter ett par år är korallerna “normala” igen. Inget märkligt. Alltså ett slags “Isbjörnsljug”!

  14
 7. Enklaste sättet att kontrollera hur mycket dessa klimatalarmister verkligen tror på sitt egna skitsnack är att fråga hur mycket de vill ha för sina strandfastigheter.

  Tror de på det säljer de billigt eftersom de blir av med den innan den sjunker under ytan. Tror de inte på det vill de ha marknadspris.

  18
  • Ja kärringen måste ju göra sitt jobb ! Men det finns inget klimat hot ! Det största hotet mot Maldiverna eller andra ö är är tid vattnet ebb och flod i vissa regioner är nivåskillnader mer än 6 meter och det är tidvattnet..
   Detta dravel om smält vatten det rör sig om några centimeter som helt försvinner i mätningarmed tidvatten.

   19
   • Varför svamlas det om Maldiverna? Det landet sjönk ju i havet för 30-år sedan. Det måste vara sant, för det lovade ju klimathysterikerna. Talar de inte sanning?
    Tex. har Maldiverna genom att hävda att havet stiger, lyckats få gigantiska pengar från övriga världen. Ett bra affärskoncept.
    Propagandamegafonerna är nu igång, med speciell inriktning på kvinnor, den mest lättlurade gruppen i vårt samhälle. Pengarna flödar åt olika håll, för att öka ”hållbarheten”. Det mesta hamnar i aktivisternas fickor.

    24

Kommentera