Massinvandringen fortsätter trots Tidöavtalet

INVANDRING. Under januari och februari i år beviljades 15.768 uppehållstillstånd enligt Migrationsverkets statistik. Om trenden fortsätter så kommer Sverige att ta emot en miljon invandrare under det kommande decenniet också, liksom vi gjort tidigare år.

Flyktingar från Ukraina ingår i de asylsökande

Positivt är att majoriteten får tidsbegränsade uppehållstillstånd och färre permanenta uppehållstillstånd. Tidsbegränsade uppehållstillstånd är bra om regeringen samtidigt slutar gödsla med svenska medborgarskap.

Med nuvarande regler kan de flesta tidsbegränsade uppehållstillstånd lätt förlängas, och efter fem år i landet kan samtliga ansöka om medborgarskap och få passet i brevlådan utan att behöva anstränga sig särskilt mycket. Allt som krävs är väl ett anställningskontrakt som på pappret bevisar att man har ett jobb innan uppehållstillståndet löper ut.

Det finns inga krav på hur länge man har arbetat. I Tyskland och Österrike behöver man bevisa att man har jobbat i minst tre år. I Sverige behöver man bara bevisa att man jobbar under tiden man ansöker om en förlängning av uppehållstillståndet.

Konstigt nog handlar invandringsfrågan mycket om arbete, väldigt lite om kultur och värderingar som är minst lika viktigt.

Arbetskraftsinvandringen är också ett problem, det är oftast enkla arbeten som borde kunna utföras av arbetslösa som redan bor i Sverige.

-Pettersson säger att Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav. De kraven är ett skämt.

Det är svårt att förstå varför vi behöver importera diskare, pizzabagare, städare med flera när vi har en miljon friska, bidragsberoende människor i landet och den svenska modellen – arbetsgivarna, S och LO har haft många år på sig att göra något åt problemet.

Tidöpartierna är på gång och försöker ändra, om de lyckas återstår att se. S, LO och arbetsgivarna är emot. För att få komma till Sverige för att arbeta ska man få en lön på minst medianlönen, runt 33.000 kronor. I alla fall om man inte är EU-medborgare eller tillhör någon av de yrkesgrupper, oklart vilka, som ska undantas.

Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Massinvandringen fortsätter trots Tidöavtalet

 1. Det som pågår, INGÅR i AGENDAN om att Sverige skall TOTAL HAVERERA!

  Det har ingen betydelse om det är Sossar eller Moderater som styr Sverige, det är förutbestämt att vårt land skall ner på en nivå som andra U-länder. Den som kan bör flytta från Sverige innan allt kraschar.
  SVENSKA FOLKET ! inse att vi kan inte lita på politikerna, ( dom själva har redan sett till att dom klarar sig )
  DET BLIR VÄRRE ! MYCKET VÄRRE !

  6
  1
 2. Vi har massinvandring för att regeringen och de rödgröna vill ha det. Det har inte bara råkat bli så. Det är ett uttalat mål. Ska det bli någon förändring så krävs det att SD får över 50% och att ALLA myndigheter rensas från sozzepolitruker. Varför satsar regeringen på utbildning av ”nyanlända” om man inte vill att en ständig tillströmning av ” nyanlända” ses som ett mål? Undersökningar sedan årtionden tillbaka visar att en majoritet av svenska folket aldrig någonsin har velat ha massinvandring.

 3. Skuggorna i maktens korridorer vakar över makthavarnas samveten. Gör du si eller så så gör du samma som skedde i Tysklands 30 och 40-tal.
  När en del personer säger det så går många upp i givakt och släpper rationellt tänkande till alla låta sig gå ned till “ja här har jag en chans att verkligen bevisa att jag är god”.
  Det finns miljoner minst lika bra sätt att vara god på, men media har indoktrinerat oss i vad som är det ondaste och kanske tom det enda onda.
  Instinkten att vara god övergår omtanken om vår nations folk, skrämselpropaganda från skuggorna biter på de flesta. Jag tror tom sd-politiker sökts upp av skuggorna, vi får se när någon sd-are rekommenderas till bilderbergsmötet.
  Det är nämligen skuggorna som röntgar makthavarnas hjärnor och bestämmer vilka som ska bjudas in till bilderbergsmötet.

  22
 4. Städning och upprensning av vårt fosterland sker inte med en handvändning. Årtionden av infiltrering och indoktrinering av myndigheter och Publik Service kräver eftertanke, kunskap och strategisk intelligent handlingskraft. Vallöften bör ändras till realistiska målsättningar. Lära av misstag både egna och andras är viktigt för framgång. Sverigedemokraterna har i stort sett haft rätt hela tiden och behöver allt stöd och goda exempel. Rötägg/quislingar finns överallt. Världen förändras hela tiden och den med oss. Festina lente.

  21
 5. Av paradigmskiftet har vi inte märkt speciellt mycket. Lille Ulf lätt väldigt övertygande men i praktiken händer inte mycket. Bortalaget fortsätter att ta in avbytare (sic!).
  Förordnanden av två GD kommer att gå ut i maj (Sida och Migrationsverket). Vad kan vi förvänta oss därefter?
  Börjar ana att Tidö-konstellationen inte kommer att vara tiden ut.
  Vi saknar hårda tag och vettiga restriktioner för vår överlevnad. Kommer Tidö att leverera? Eller är det bara Nato som gäller? Det gäller tydligen att krypa för Turken – folket verkar ni skita i/på!

  26
  2
 6. De som inte vill oss väl har nästlat sig in överallt där det finns en gnutta av inflytande. Media, politik och förvaltning bara för att nämna det mest uppenbara. Sossarna sjangserade efter Erlander, moderaterna efter Bohman, folkpartiet efter Ohlin. Vänstern och miljöpartiet har aldrig stått på hederliga arbetande människors sida.

  Vi är på väg tillbaka till det avskyvärda feodalsamhället fast mycket värre tack vare övervakningssamhället som har av många blivit accepterat efter massimport av kriminella element. Vi kommer inte att se en ny Gustav Vasa där varje tendens till uppror kommer att kvävas i sin linda.

  Istället för att oroa oss över vår och våra barns framtid som har man inte bara blandat bort korten, man har bytt ut leken. Ozonhål, global uppvärmning och Ukraina är bland de verktyg som använda för att människor ska glömma bort inhemska problem. Det som pågår i Ukraina är fruktansvärt men det var också det i forna Jugoslavien, Tjeckoslovakien och Ungern. Men från min horisont är det som tillåts fortgå i Sverige ännu hemskare då det faktiskt finns en lösning på problemet; Stoppa massinvandringen och repatriera.

  50
  1
  • Pettersson:
   hjälp med tolka statistiken, har Migverket lyckats att verkställa ca 50% Utvisningsbesluten mellan jan-feb?
   Det är väl också positivt om det är så, eller?

   Argus,
   Hur ska vi göra med alla sysslor som kräver svarta/bruna arslen för att utföra,
   Vi bleka kommer knappast utföra dessa eftersom vi är för fina för de… lösning?

   6
   3
 7. Klimataktivister kan stämma staten!!!

  Saxat ur dagens DN!!!

  “Nacka tingsrätt utfärdar stämning i ett så kallat grupptalemål där hundratals ungdomar i organisationen Aurora stämt staten för bristande klimatpolitik.

  Gruppen som består av 300 personer, bland andra Greta Thunberg, vill att tingsrätten ska fastställa att staten har en skyldighet att vidta vissa angivna åtgärder för att begränsa klimatförändringar.

  – Yrkandena är så pass klara så att jag anser att de kan prövas i domstol, säger rådmannen Olof Roos till DN.

  Staten har nu tre månader på sig att svara. Efter det kommer målet sannolikt tas upp i en rättegång, men kan också avgöras skriftligt, skriver DN”.

  DÅ KAN VI KANSKE STÄMMA STATEN/REGERINGEN FÖR ATT MAN LJUGIT I INVANDRINGSFRÅGAN!!!!

  60
 8. ALLT VAR BARA EN ENDA STOR BLUFF!!!

  Vi blev lurade!!!

  (SD) har visat sig vara lika positivt inställda till massinvandring av kriminella som (MP)!

  41
  9
  • @ Avseende ”Allt var bara en enda stor bluff, vi blev lurade” beror sannolikt på att SD av obegriplig orsak låtit sig luras till att stå utanför regeringen med erbjudande ordförandeposter som ger SD beslutsmakt, fast den makten endast kan användas när politiker inte kan enas!

   SD valde att svika sina väljare med godtagande av ordförandeposter i stället för regeringsposter trotts att samtliga övriga partipolitiker via medier eklaterade att de oavsett av dem lagda förslag alltid ska vara enade.
   SD motståndarpartier löfte att deras förslag skulle faställas mellan dem innan möten med SD ordförandena utgör automatiskt att SD ordförande har noll att säga till om

   Sverigedemokraternas benämnda vinst avseende överenskommelser i Tidöavtalet har aldrig och kommer aldrig att existera mer än på papperet och SD ledningens som synes för egen ekonomisk vinning skull kadaverdisciplin utgör att ett osedvanligt stort antal SD politiker kommit in på orätta grunder och de SD politiker som kräver ändring av de facto och att i Tidö avtalet fastställt ska råda blir avsatta eller flyr SD, vilket också avser SD väljarna.

   Missförstånd är dessutom att ”majoriteten får tidsbegränsade uppehållstillstånd och färre permanenta uppehållstillstånd” ty inget parti och inte arbetsgivarna och inte heller SD har informerat sina väljare är lydande.
   * Inom kort kommer redan beslutad Visumfrihet rendera ut i att utlänningar tillåts att visumfritt vistas i Sverige i tre månader och som sannolikt är känt tillika nämns är att om de lämna landet i 24 timmar kan de återvända för ytterligare tre månaders vistelse vilket också avser ett stort antal utlänningar som inte beviljats uppehållstillstånd och fått vistelsetillstånd i annan EU stat kan återvända och de facto innebär att tusentals benämnda ”gömda utvisade” nu vallfärdar till Serbia där de registrerar sig och återvänder helt lagligt till Sverige med nämnd Visumfrihet tillsammans med ytterligare hundratusentals serbiska medborgare som kommer att välla in i Sverige.
   Mvh PG.

   8
   1
   • SD lät sig inte luras att stå utanför regeringen. Hade SD krävt ministerposter hade Magdalena Andersson varit statsminister idag och Bolund/Stenevi haft hand om energi och miljö…

    10
    3
 9. Jag ställer upp hundra procent på det som skrivs här.
  Mitt intryck är att även medelklassen i stort ställer upp på det som skrivs här. När det gäller klimatfrågan ser det annorlunda ut, där är medelklassens inställning splittrad och man var i stort sett villiga att bära den förra regeringens omställningspolitik. Därför undrar jag hur klokt det var av den nya regeringen att utmärka sig med torpedera symboltunga men i ett större perspektiv ekonomiskt oviktiga element i klimatpolitiken samtidigt som man drar tasken i backen när det gäller migrationsfrågan. Här var till och med Reinfeldt på sin tid mer lyhörd för vad som var politiskt gångbart.

  36
 10. Stäng gränsen, det kan väl inte vara så svårt, eller?
  Med de syltryggade politikerna som styr detta “sic” land kommer det ALDRIG att ske.
  Uppenbarligen ska Sverige gå i konkurs och se till att vi för ett inbördeskrig på halsen.

  61
  • Stängd gräns=stängt Sverige. Så svårt är det faktiskt, Vill vi ha Nordkorea däremot så inget svårt alls.

   10
 11. Förvånar inte alls.
  Sverige är tyvärr redan förlorat.
  Tänk så synd det är om anhöriga till kriminella som får sina barn dödade i gängkrigen. Våldtäktsoffer är betydligt mindre värda.
  Sista svenne tar med sig flaggan, så får nysvenskarna stå för sina egna bidrag + politikernas naturligtvis.
  Ingen ide att rösta nästa gång, vad de än säger. De ljuger alltid.

  56
  1
 12. SÅ LÄNGE det jobbar människor på Migverket, som själva är av utländsk härkomst, och ser det som sin uppgift att hjälpa till att fylla Sverige med allehanda bidragstärande utan papper – likväl som egna landsmän utan några som helst skäl att få stanna här – SÅ FORTSÄTTER DET ATT GÅ ÅT HVETE FÖR 🇸🇪 !!!

  STOPPA DEN GALNA CIRKUSEN – NU!!! 🚫

  78
 13. Personligen hade jag inte förväntat mig något annat !!!! Blir blankröstning vid valet om inte något radikalt inträffar med att åtgärda vår tids största misstag framdrivit av myndigheterna

  54
  2

Kommentera