Terrorist förbjuds lämna Kristianstad

ISLAM. En man förbjuds att lämna Kristianstad, eftersom Säkerhetspolisen bedömer att det finns risk för att han begår terroristbrott, skriver Dagens Juridik.

Säkerhetspolisen har bedömt att en man riskerar begå terroristbrott och han ska därför förbjudas att lämna Kristianstad.
Nu slår hovrätten fast att förbudet varken är oproportionerligt eller strider mot barnkonventionen.

I juni 2019 beslutade Migrationsverket, efter ansökan från Säpo, att mannen skulle utvisas med stöd av LSU. Han förbjöds då att återvända till Sverige utan tillstånd från regeringen.

Sedan det konstaterats att der förelåg verkställighetshinder beslutades senare att utvisningsbesluten skulle inhiberas och mannen belades istället med anmälningsplikt. I juni förra året beslutades om fortsatt anmälningsplikt som kan pågå fram till samma datum 2025.

I slutet av förra året ansökte Säpo också om att mannen skulle förbjudas att lämna Kristianstads kommun så länge han stod under anmälningsplikt. Säpo hänvisade bland annat till att man behöver förhindra fysiska möten inom vissa grupperingar samt att det fortsatt finns risk att mannen begår eller medverkar till terrorbrott.

Strider inte mot barnkonventionen

Mannen motsatte sig vistelseförbudet – men Stockholms tingsrätt gick på Säpos linje och ansåg att det fanns behov av åtgärden samt att den var proportionerlig.

Beslutet överklagades till Svea hovrätt där mannen bland annat pekade på att vistelseförbudet drabbar hans barn.

Hovrätten bedömer dock att det inte framkommit tillräckligt starka skäl för att mannens intresse ska väga tyngre än det allmännas och slår fast beslutet inte kan anses stå i strid med varken Europakonventionen eller Barnkonventionen.

-Pettersson tycker det är orimligt att en farlig terrorist går lös i samhället. Antingen ska han utvisas eller sitta inlåst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Terrorist förbjuds lämna Kristianstad

 1. Den dagen han är sugen på terrordåd, kommer han att mötas av vägspärrar utanför Kristiansstad då?

 2. Vi som är det allmännas intresse borde vägas tyngre än en enskild terroristklassads intresse. Även i en hovrätt.

  Eller hur ser lagmännen på sin roll i samhället? Är ni så indoktrinerade av paragrafer att ni ger tusan i medborgarnas välfärd i era bedömningar?

  10
 3. Visst är det vansinnigt att en farlig terrorist går lös i samhället. Antingen ska han utvisas eller sitta inlåst…

  36
  1
 4. Tvinga INTE HEN att stanna kvar !
  Tvinga HEN att snarast möjligt FÖRSVINNA UT UR Sverige !

  24
  4
 5. Vad är det för fel på att begränsa honom till att stanna i hans hemland och i brist på den möjlighet Sydafrika.

  34
  3
  • Ja det är intressant det måste betyda att det är ok att självmordsbomba i Kristanstad med omnejd ?
   Är det barnfamiljer eller dissar med kvinnor och barn som då är tillåtna mål? Är eventuellt mål utsedda av terrorister själv eller är det en lämplig mulla i området som är mål identifierare !! Eller är det fritt val av mål på samma sätt som Willma i Uddevalla ? Man väntar på att hitta ett avhugget huvud i en väska . Då kan man låsa in fanskapet!
   Är det inte en väldigt besvärande taktik man har det är inte säkert att denna nät hatar polis klarar av dessa riktigt förbannade morsor och farsor . Ja inbillar mig att man börjar nå en gräns

   16
   4
 6. Det var ett ovanligt hårt straff att inte få lämna Kristianstad. Stackarn……..

  46

Kommentera