Slovakien skickar 13 stridsflygplan till Ukraina

UKRAINA. Slovakien kommer att skicka 13 stridsflygplan av modellen Mig-29 till Ukraina, skriver flera medier.

Mig-29 från Slovakien

Planen har stått på marken sedan augusti sedan ett serviceavtal med Ryssland löpte ut.

Slovakien blir därmed det andra landet att skicka plan till Ukraina. Under torsdagen meddelade Polen att landet är på gång att skicka fyra plan och fler kommer. Slovakien skickar även luftvärn till Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Slovakien skickar 13 stridsflygplan till Ukraina

 1. Ja, inga problem skicka plan till Ukraina, men glöm inte instruktionsboken!
  Sen är det bara att flyga så gott ni kan…

  Att utbilda en ukrainsk svartabörshaj till pilot görs inte över ett veckoslut, det tar flera år att ens lära sig att flyga någorlunda och därefter att bli en skicklig stridspilot kan ta 5 kanske 10 år.

  Och för det andra så bryter Slovakien även mot lagen och ingångna avtal, men det struntar väl socialisterna i, det är ju deras vana trogen att ljuga och bluffa sig fram här i livet.
  Men, deras fientliga krigshandling kommer med största sannolikhet att straffa sig!

  20
  41
 2. Gammelkommunisten, du tycker kanske inte att det som Ryssland gör är olagligt ur ett juridiskt perspektiv? Din argumentation är så totalt vettlös att man häpnar. Vi får se hur Putins terrorism straffas av väst. Ps talepunkter från Kreml kom visst sent idag?

  28
  14
 3. Bra. Antingen måste EU ge mycket mer av avancerade vapen inklusive flyg så att Ukraina kan sparka ut Ryssland, eller tvinga igenom fredsavtal. Som det är nu så pågår ett evighetskrig med fruktansvärda omkostnader för den Ukrainska civilbefolkningen.
  Och Tyskland med sin gigantiska ekonomi gör som vanligt för lite och borde skämmas.

  21
  9
 4. Nästa steg blir att öka stridsflygets kapacitet genom att skicka ner Gripen och ge Ukraina möjligheter som de inte har idag.

  25
  13
  • Ja, då kanske det ukrainska flygvapnet kan tillgodogöra sig sin första nedskjutning.
   Som bekant har UAF 0 bekräftade luftsegrar i detta krig och de Mig29:or tillverkade på 80-talet som nu levereras lär inte ändra på det.

   4
   6
 5. Ja det är ju bra att det är ryska flygplan ! Då blir det ingen direkt brist på reservdelar ukrana har ju skitit ned en del då man hittar det mesta man behöver ut sprit på åkrarna.
  Men kan det inte vara svårt att identifiera vems det är dagens flygplan går ju så fort ?

  18
  6
 6. Snaran dras åt för den kriminelle fascisten. Länder i östra Europa vet hur jävligt man kan ha i Ryssland (Sovjetunionen)

  43
  23
  • Det som Slovakien gör nu är olagligt ur ett juridiskt perspektiv, det bryter mot rysk/slovakiska avtalet.
   De får inte skicka sovjet/rysktillverkade vapen till Kiev regimen (tredje part) utan ett medgivande från Ryssland (ursprungslandet).
   Men nu är det USA:s krig mot Ryssland och då gäller varken regler eller lagar.
   Vi får se om Ryssarna kommer att straffa Slovakien för den illegala krigs handlingen.

   20
   40
   • Sala
    Fake news……… Ryssland har inget avtal med Romstadgan) ICC).

    13
    28
   • Gammeldags Fascist, där har du rätt men att den demokratiska världen nu anser att Fascist Putin skall efterlysas och arresteras har ett mycket stort symboliskt värde och vem vet hur det går om han lämnar sin Kreml bunker. Fascist Putins rörelseområde krymper. Betänk vad som hände med de fd jugoslaviska krigsherrarna. För eller senare kommer rättvisan ikapp. Gäller kanske även så kallade “svenska” fascister.

    27
    11
   • Håkan D, unken fascism är fortfarande fascism och din avsky från vanlig simpel medmänsklighet med ett helt folk som skall slaktas i renondska visar på att ondskan lever i vissa människor där du är en av dem. GRATTIS!

    12
    1
   • Sala
    Jag kämpar för demokratin till skillnad mot dig, för du tycks vara en nyttig idiot som ingår i globalisternas (2000-talets kommunister under oligarkledning) propagandatrupper.

   • Håkan, Putinism är inte demokrati.

    Putinism för “en rysk nationalistisk auktoritär styrelseform som låtsas vara en demokratisk marknadsekonomi” och som hämtar sin härkomst mer från fascism än från kommunism.

Kommentera