Försvarsmakten redo för Nato

NATO. Försvarsmakten har gjort de förberedelser som krävs och är redo för ett inträde i Nato, säger ÖB Micael Bydén till SVT Nyheter.

Micael Bydén, Sveriges överbefälhavare Bild: Försvarsmakten

Inom vissa områden skulle vi kunna gå in i dag och stödja den avskräckningsförmåga som Nato har och behöver, säger Bydén.

SVT träffar honom under en försvarsövning i Stockholms skärgård på torsdagen. På övningen deltar också den franske generalen Philippe Lavigne, som är högsta befälhavaren för Natos förmågeutveckling.

Han säger att det vanligtvis tar tre år för ett lands styrkor att integreras i försvarsalliansen. Lavigne påpekar att Sverige har gjort detta på under ett år och kallar det ”fantastiskt”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Försvarsmakten redo för Nato

 1. Anledningen till det är att Sverige lagt näsan i blöt på alla områden, påpekat för andra
  länder vad som är rätt eller fel? Sverige borde sköta sitt eget land istället för att mästra
  andra länder för hur dom ska va, Ungern är ett bra exempel på detta.
  Ungern har inte importerat massvis med krimminella som för krig mot varandra och även
  andra.

  Vi borde börja med att ta tag i alla dom oerhörda problem vi själva har istället för att
  skriva andra på näsan hur dom ska agera!

  16
 2. Sätt pride Mike i en JAS Gripen och låt honom möta ryskt stridsflyg i en luftduell.

  19
  3
  • Problemet är att vi är inte välkomna i NATO !! Maggan och sossialdemokrat huserar alldeles för många terrorister i Sverige.. det är ju flera länder som är tveksamma ?? Det lågintensivt kriget i förorterna är ju något som sossialdemokrat Centerpartiet och Miljöpartiet startat och är ansvariga för !! Och det är ju självklart varför skall våra grannländer rensa ut terrorister i Sverige det är ju den sossialistika regeringen som släppts hit dom och get dom en fristad i Sverige.. skulle den senaste sprängningen i Hässelby ge något mandat att kalla in NATO ?

   13

Kommentera