Kusingifte hotar samhället

Inlägget nedan är en repris från bloggen, publicerad 3 december 2010,

ISLAM. Dansken Nicolai Sennels skriver en vetenskapligt artikel om problematiken med kusingifte.

Massiv inavel inom den muslimska kulturen under det senaste 1 400 åren kan ha bidragit till katastrofala skador i deras genpool. Konsekvenserna av ingifte mellan kusiner har ofta en allvarlig påverkan på avkommans intelligens, förstånd, hälsa och på deras omgivningar.

Det mest kända exemplet på inavel är i forntida Egypten, där flertal faraoniska dynastier kollapsade efter ett par hundra år. För att kunna behålla rikedom och makt inom familjen brukade faraonerna gifta sig med sin egen syster eller halvsyster och efter en handfull av generationer blev deras avkomma psykiskt och fysiskt olämpliga att regera. Ett annat historiskt exempel är de kungliga familjerna i Europa där kungliga familjer ofta gifte sig inom familjen eftersom traditionen inte tillät dem att gifta sig med människor utan kunglig börd.

Den höga siffran av psykiskt efterblivna och handikappade kungligheterna genom den europeiska historien visar de ohälsosamma konsekvenserna av sedvanan. Som tur är har de kungliga familjerna tillåtit sig själva att gifta sig för kärlek och inte bara för status.

Den muslimska kulturen tillämpar fortfarande inavel och har gjort det mycket längre än någon annan egyptisk dynasti.

En grov uppskattning visar att närmare hälften av alla muslimer i världen är inavlade: I Pakistan är 70 procent av alla giftermål mellan kusiner (så kallade blodsband) och i Turkiet är antalet mellan 25-30 procent. Statistisk forskning på arabiska länder visar att upp till 34 procent av alla giftermål i Algeriet är blodsbandrelaterade 46 procent in Bahrain, 33 procent  i Egypten, 80 procent i Nubia (södra området i Egypten), 60 procent i Irak, 64 procent i Jordan, 64 procent i Kuwait, 42 procent i Libanon, 48 procent i Lybien, 47 procent i Mauretanien, 54 procent i Qatar, 67 procent i Saudiarabien, 63 procent i Sudan, 40 procent i Syrien, 39 procent i Tunisien, 54 procent i Förenade Arabemiraten och 45 procent i Yemen (Reproduktiv hälsojournal, 2009 Consanguinity and reproductive health among Arabs.).

Ett stort antal inavlade muslimer är födda av föräldrar som själva är inavlade – vilket ökar riskerna enormt för negativa psykiska och fysiska konsekvenser.

Andelen av blodsrelaterade giftermål är lägre bland muslimska invandrare boende i väst. Bland pakistanier som bor i Danmark är andelen nere på 40 procent och 15 bland turkiska invandrare 

Fler än hälften av pakistanska invandrare som bor i Storbritannien har ingått ingifte.

Forskningen, utförd av BBC och utsänt till en chockad nation, fick reda på att minst 55 % av det pakistanska samhället var gift med sin kusin. Detta tros vara kopplat till sannolikheten att brittiskpakistanska familjer är 13 gånger mer sannolik än den genomsnittliga befolkningen att få barn med recessiva genetiska sjukdomar.

Låg intelligens: Flera studier visar att barn från äktenskap mellan släktingar har lägre intelligens än barn med icke-relaterade föräldrar. Forskning visar att IQ:n är 10-19 procentenheter lägre bland födda barn från relaterade föräldrar och att förmågor relaterade till socialt beteende utvecklas långsammare bland inavlade bäbisar:

En annan studie visar risken av att ha en IQ lägre än 70 stiger upp till 400 procent från 1.2 procent bland barn från normala föräldrar till 6.2 procent bland inavlade barn.  

Mentala och fysiska sjukdomar och död: Risken för dödfödda dubbleras när föräldrarna är kusiner. Den ökade risken för sinnessjukdom bland barn till äktenskap bland kusiner kan förklara varför invandrarpatienter betonas inom det psykiatriska systemet och är starkt överrepresenterad bland sinnessjuka brottslingar: ”I Sankt Hans Hospital, vilket har det största avdelningen för kliniskt sinnessjuka kriminella i Danmark, har mer än 40 procent av patienterna invandrarbakgrund.”

Implikationer för västerlandet och den muslimska världen: Konsekvenserna av giftermål mellan släktingar är obehagligt tydliga: Död, låg intelligens eller till och med psykisk utvecklingstörning, handikapp och sjukdomar som ofta leder till långsam och smärtsam död. Andra konsekvenser är: Begränsad sociala färdigheter och förståelse, begränsad förmåga att klara utbildning och arbetsprocedurer och smärtsamma behandlingsprocedurer. De negativa kognitiva konsekvenserna påverkar också exekutiva funktionerna. Försämringarna av koncentration och emotionell kontroll leder mestadels till asocialt beteende.

De ekonomiska kostnaderna och konsekvenserna för inavelsamhälle är så klart sekundärt till det mänskliga lidandet. Emellertid så har inavel bland muslimer allvarliga implikationer för både det västerländska samhället och den muslimska världen.

Utgifter relaterade till psykiskt och fysiskt handikappade muslimska invandrare dränerar budgeten för andra offentliga tjänster: ”När kusiner får barn tillsammans är sannolikheten dubbelt så stor att de får ett handikappat barn – det kostar stora kommunala medel.

Ovanpå kommer utgifterna för muslimska invandrare som, på grund av olika konsekvenser av att ha fötts av blodsrelaterade föräldrar, inte har möjlighet att leva upp till de utmaningar som de ställs inför på vår västerländska arbetsmarknad: Muslimska invandrare och deras efterkommande i Europa har en väldigt hög nivå av arbetslöshet.

Två tredjedelar av alla invandrarskolbarn med arabisk bakgrund är analfabeter efter 10 år i det danska skolsystemet: ”De som talar arabiska med sina föräldrar har en extrem tendens att sakna läsförmågor – 64 procent är analfabeter. … Det spelar ingen roll om det gäller läsförmågor, kunskap inom matematik eller vetenskap, mönstret är det samma: De tvåspråkiga (till störst del muslimer) invandrares färdigheter är i högsta grad dålig i jämförelse med deras danska klasskamrater.”

Bristen på intresse för vetenskap och mänsklig utveckling i muslimska världen är också tydlig i FN:s Arab Human Development reports (AHDR). I AHDR dras slutsatsen att det översatts färre böcker till arabiska de senaste tusen åren än vad det översätts böcker i Spanien varje år:

Slutsats: Det finns inget tvivel om att den vidspridda traditionen av giftermål mellan kusiner har skadat genpoolen bland muslimer. Muslimers religiösa tro hindrar dem från giftermål med en icke-muslim och därmed förhindras dem ny genetiskt material till deras befolkning. Den genetiska skadan som orsakas av detta sedan deras profet tillät kusiner att gifta sig för 1 400 år sedan är med största sannolikhet massiv. De överväldigande direkta och indirekta mänskliga och samhälleliga konsekvenserna har förklarats ovan. 

Medkänsla för hälsan för framtida generationer borde vara tillräckligt för att förbjuda ingifte mellan kusiner.

Ett lagstiftande förbud på giftermål mellan kusiner är logisk och visar på en tvingande medkänsla för både den muslimska världen, för EU och för våra västerländska nationella regeringar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Kusingifte hotar samhället

 1. Det är mer klanmentaliteten än islam som är problemet där.
  ” Muslimers religiösa tro hindrar dem från giftermål med en icke-muslim och därmed förhindras dem ny genetiskt material till deras befolkning.”
  Det är inte sant, det går alldeles utmärkt för en muhammedan att gifta sig med vilken kvinna som helst – hennes tro räknas inte utan ungarna blir hans och muslimer per automatik.
  Däremot lär inte en kvinna som tillhör en muhammedan få gifta sig med en otrogen.

  Sedan håller jag inte heller med om att kusingifte var ett stort problem inom de europeiska kungahusen. Det var vissa hus, Habsburgska är det som jag främst kommer att tänka på, som hade en sådan tendens samt vissa av de italienska furstehusen. Men bortsett från dem inte direkt ett problem.
  Det cirkulerar en hel del myter om hur det var förr i kungahusen, många spridda av socialister. En annan klassiker är att de gifte sig med unga tonårsflickor. Vilket inte heller är sant, vanligtvis giftes en prinsessa bort när hon var i tjugoårsåldern.

  4
  1
 2. Men då skickar vi väl hela klanen inkl. deras handikappade barn till Sverige så får LSS ta hand om sakerna, klanens medlemmar få arbete och ALLT betalt svenska skattebetalare.

  Kallas för “Assistansimport”

  9
  1
 3. ”Vi såg det inte komma”.
  ”Vinsten kommer senare”.
  ”Mitt Europa bygger inga murar”.
  ”Det är ingenjörer och läkare som kommer”.
  ”Alla människors lika värde”.
  Osv!
  Är det någon som hört den, förmodligen inavlade, idioten Löfven, säga detta?
  Varför får dåren gå lös ute i samhället?
  Kan det bero på att ”lika barn leka bäst”?

  16
  1
 4. Arv och uppväxtmiljö har inte diskuterats tillräckligt, av förklarliga (läs pk) skäl.
  Det arv som beskrivs i artikeln (ev med inslag av kort MAOA gen) kombinerat med uppväxt i ett våldsamt “utanförskapsområde” (plus Svenskt skitväder) blir en giftig soppa.
  Resultatet blir gängkriminella.

  9
  1
 5. Hur många Nobelpristagare inom de vetenskapliga områdena finns det, har funnits, som är muslimer? Litteratur och Ekonomi är ju inte vetenskap, så de räknar jag inte.

  24
  1
 6. Om man gifter sig med sin kusin och avlar barn, kan man råka ut för ärftliga svåra sjukdomar i barnaskaran, såsom i synnerhet efterblivenhet, nedsatt immunförsvar, ärftliga sjukdomar och annat dåligt.
  Ett kännetecken bland människor från mellan-östern och nord-afrikat.

  40
 7. Nu säger en del inavlade invandrare att Svenskar är inavlade också, trots vår tradition att icke tillåta giftermål mellan närbesläktade personer. Ja, utom bland kungligheter förstås, men det är en annan sak.
  Nu säger man det som man själv är skuld till, och beskyller det Svenska folket för samma sak.

  31
 8. Min Kusin (väldigt vacker), jag skulle inte ens kunna drömma om henne i sängen, eftersom det vore så fel på alla sätt och vis.
  På den gamla tiden kallades det blodskam, inte bara med kusiner, utan även sysslingar, dvs. kusiners kusiner, om jag inte tar fel.

  Kungar gillade att knulla kusiner dock. Där var det inga begränsningar i blodskammen.

  25
  1
 9. Ännu ett importerat problem……
  Det är mycket importerade problem numera…..

  50
  1
 10. Om kusingifte:

  Sannolikheten för att min mamma och min blivande hustrus mamma överhuvudtaget skulle ha träffats någon gång i historien, är så extremt osannolik, som 1 / 1000.000, för de var inte ens släkt, och komna från olika delar av landet.

  Ingen känd person i våra släkter gifte sig med sin kusin eller vet något om de andra.

  24
  1
  • Det där är väl inget nytt. Oavsett kusingifte och övrig inavel, så är dom ju så korkade från början, att det aldrig kan bli bättre.

   35
   3
 11. Min far och mor var icke kusiner, men min mor mötte som av en märklig händelse min svärmor på Folksam i Stockholm, där min far råkade arbeta tillfälligt och de blev gifta. Väldigt märkligt att möta sin svärmor senare, som på den tiden var arbetskamrat till min mor.
  Som det inte var nog, min mor är från Uppland, men min svärmor (död) var från Skåne.

  7
  2
 12. Rätta mig om jag har fel! Men har för mig för länge sen…att kusingifte i finland är olagligt, men i sverige är det lagligt.

 13. Sånt här måste väl vara förbjudet att prata om i dagens kunskapssamhälle (obs, visst mått av ironi)

  31
  • Det är ju ingen direkt hemlighet att inavel är direkt skadligt ! Det är ju en vanlig förekommande verksamhet i Europas kungahus. England är särskilt bra på inavel !!
   Sen att man i klan samhällen är exspertpå produktion av idioter som är obildbara är inget nytt

   13
   1

Kommentera