Magdalena Andersson och socialdemokratisk rättvisa

BIDRAG & RÄTTVISA. Socialdemokraternas partiledare och tidigare statsministern Magdalena Andersson är upprörd över hur elstödet fungerar, det är Pettersson också som fått några tusenlappar i stöd trots att elräkningarna inte är högre än normalt. Jag tecknade i oktober 2021 ett fast, hyfsat lågt pris med elbolaget för första gången i mitt liv, när det började bli oroligt på energimarknaden.

-Pettersson undrar hur mycket makaroner och köttbullar barnfamiljen fått för Magdalena Anderssons avgångsvederlag? Trots en väl tilltagen riksdagslön tar S-ledaren ut 112 500 kronor i avgångsvederlag – per månad.

Magdalena Andersson (S) hade som statsminister en skaplig lön på 184.000 kronor i månad. När hon fick sparken av väljarna blev damen riksdagsledamot med ett arvode på 71.500 kronor i månaden. Under ett års tid har damen rätt till mellanskillnaden 112.500 kronor i månaden. Alltså sammanlagt 1.350.000 kronor som ska underlätta omställning till det vanliga yrkeslivet igen.

Det är inga pengar man får automatiskt utan Anderssonskan har ansökt om pengarna. Elstödet betalas däremot automatiskt efter förbrukning.

Nåväl, Maggan kanske vari behov av att köpa på sig makaroner och köttbullar, vad vet jag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Magdalena Andersson och socialdemokratisk rättvisa

 1. Vårthäxan borde koppla in hjärnan innan käften (skrivandet), sätter igång. Återbetalningen har hon själv beslutat om. Den är i område 4 en skitsumma av 79 öre/kWt. Personen som får tillbaka en stor summa, har tidigare betalt in en enorm jättesumma. Så även rakt ner i de skattkistor, som Vårthäxan hämtar sitt månatliga överlevnadsbidrag i.
  Denna skattebetalare ska inte skämmas, det skall den bidragstagande bitterfittan Magdalena!
  En socialdemokrat kan inte rehabiliteras till en normalt tänkande människa!

  20
 2. Tror nog det är en bonde som värmt sina djur vilken fått stödet. Vad jag förstått får dessa ej registrera sig som AB, utan får istället köra som enskilt bolag. Kanske för att slippa just sånt här tjabbel, de ville hålla stödet hemligt.

  13
  • Nej, regeringens och SD:s skäl till att hemlighålla stöder är följande:

   “Uppgifter om förbrukad el är inte offentliga hos de privata elnätsföretagen i dag. Uppgifterna kommer att finnas hos Försäkringskassan endast eftersom nätföretagen åläggs en skyldighet att rapportera dem till myndigheten som ett led i utbetalningen av elstödet, vilket har karaktären av nödåtgärd. De aktuella uppgifterna är annars normalt inte tillgängliga för allmänheten, utan för majoriteten av enskilda är elförbrukningen en angelägenhet endast mellan elanvändaren och elnätsföretaget. Eftersom uppgifterna samlas in direkt från elnätsföretagen, kommer inte heller enskilda att kunna förhindra att uppgifterna lämnas in till och förvaras hos Försäkringskassan.”

   Prop. 2022/23:48, sidan 14

   https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/2023/01/prop.-20222348

 3. Nu har vi sossepriser på allt, men osten som kostade 39,90 bestod av 10 kr moms, nu säljs samma ost för 79.90 och består av 20 kr moms. Hade det inte räckt med 10 kr fortfarande när matpriserna rusar.

  18
 4. Det framgår inte om fru Andersson menar exkl. eller inkl. Magdapriser på maten? Men oavsett vad så motsvarar det nästan 14 år för en ensamstående på riksnorm med försörjningsstöd. Och det är en nivå som Sveriges fattigpensionärer bara kan drömma om. Tar vi sedan utgångspunkt i Sossepottans mellanskillnad på 1 350 000 kr blir det i stället nästan 24,5 års riksnorm för en fattigpensionär. Och vilka var det nu som sa att SD ställer grupp mot grupp?

  13
 5. Men hon hade inga problem att skänka PKK-terroristerna 3,3 miljarder av våra skattemedel.
  Har hon skaffat ny svart städhjälp?

  31
  2

Kommentera