Den globala uppvärmningen

Ni märker säkert av hur den globala uppvärmningen slagit klorna i Sverige. Miljöpartister och andra miljömedvetna är rasande över de milda vindar och höga temperaturer som drar in över Sverige och norra Europa.

Ja, det var ju förstås ett ironiskt inslag i debatten. Miljöpartister är förstås jublande glada över elbilsägare, gröna företag och andra ser till så att vi får de där kalla vintrarna och svala somrarna vi ska ha.

Fast hur är det? 2010 nåddes vi av dessa rubriker.

På den tiden var det ingen som talade om den globala uppvärmningen och alla åtgärder som nu ska till. Det har man gjort det senaste decenniet, men…

2021

2022

2023

Det är inte bara Sverige som drabbats av den globala uppvärmningen.

2023

2023

Vädersajten Klart publicerade nyligen olika rekord för Sverige. Notera att den varmaste februarimånaden inträffade redan 1990. Alltså långt innan Miljöpartiet och andra miljömedvetna började tjata om den globala uppvärmningen.

SMHI som borde vara trovärdiga, har på sin webbsida publicerat statistik över de varmaste respektive kallaste temperaturer som uppmätts i Sverige, månad för månad. Noterbart är att de genomsnittligt varmaste månadstemperaturerna infann sig långt innan debatten fördes upp på bordet.

15 thoughts on “Den globala uppvärmningen

 1. Stefan tar du dessa väderfenomen som bevis på att jorden inte blir varmare. Vad är din ståndpunkt?

  1
  9
 2. Glömmer inte den 17 november 1995. Djävlar vad det snöade den dagen
  Men så var det då. Kan säga att här har snön vräkt ner, kommit en hel del. upp mot 20 cm måste det vara. Har ju ine tagit någon tumstock för att mäta. Är bara idag det inte kommit något. Än ska man kanske säga.
  Globaluppvärmning är det nog tyst just nu kan jag tro.
  Men som sagt. Vi har fyra årstider. På vintern ska det vara lite snö, vackert tycker jag.
  Men visst liten längtan till våren har man ju

  15
 3. Väldigt tyst från Märta Stenevi.
  För ett år sedan hävdade eländet att, ”jorden är på väg att brinna upp”!
  ”Sveda, värk och brännkärringen”, har kanske fått hjälp att dämpa värmevallningarna.

  30
 4. Enligt solforskarna så startade en liten istid, sådan som man hade på 1600-talet och i början av 1800-talet, 2020 och kallast blir det ca 2035 samt den skall vara över ca 2055.

  24
  1
  • Klimatet varierar ALLTID i lite varmare resp övergår till lite kyligare perioder p g a cykliska samverkande fenomen. I inget fall har det med “växthusgaser att göra. Den värsta gasen räknas inte ens in i klimatkalkylen (vattenånga/moln). Och CO2 är en garant för mänsklighetens fortbestånd och att angripa denna gas är ett självmordsbeteende från den västerländska delen av mänskligheten. Tas CO2 bort, eller ens reduceras, dör allt kolbaserat liv!

   Ca 2017 hade den förra varma perioden stagnerat och nu är klimatet på väg mot stadigt kyligare världstemperaturer, och detta skeende pågår enligt NASA till åtminstone 2065, då det på nytt stagnerar och en övergång till värme påbörjas igen. OSV!

   15
   1
   • Roland, oroa dig inte, ingen planerar att ta bort all koldioxid, förövrigt är det omöjligt. Det tillförs hela tiden ny, tex från ruttnande växtdelar. Lite elbilar kommer inte att vara farligt.

 5. Någon aktivist som limmat fast röven i en snödriva för att vädret inte tror på ”klimatkrisen”?

  51
 6. Såg i går hur man fortfarande skottar fram sina bilar och sommar-möbler,ur Kaliforniens meterhöga snödrivor… “It newer rains in S-Kalifornien” ,Men snöar gör det rejält….

  48
  1
 7. Den senaste veckan, när våren borde ha varit i antågande, har det ramlat ner sammanlagt en halv meter av något slags vitt pulver. Snö hävdar somliga, men det måste nog vara aska från planeten som är på väg att brinna upp. Eller vad tror Erika och Greta, som listigt nog har hållit sig relativt lugna på sistone.

  62
  2

Kommentera