Ryssland har förlorat fem gånger fler soldater i Bachmut än Ukraina

UKRAINA. Natos underrättelser tyder på att Ryssland förlorat fem gånger fler soldater än Ukraina i striderna om Bachmut, uppger en källa inom militäralliansen för CNN.

Samtidigt lider även Ukraina tunga förluster. Uppgifter om att ukrainska styrkor är på väg att gå till reträtt har cirkulerat, men på måndagskvällen sa president Zelenskyj efter samråd med generaler att man förstärker försvaret av staden.

– Militärledningen stödde beslutet enhälligt. Jag sa åt befälhavaren att hitta de nödvändiga resurserna för att hjälpa våra grabbar i Bachmut.

Efter åtta månader av blodiga strider har Ryssland de senaste veckorna kommit allt närmare att inta Bachmut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ryssland har förlorat fem gånger fler soldater i Bachmut än Ukraina

 1. Exakt hur? Ukraina själva hävdar ju att de dödat 154000 ryssar medans dom själva lidit förluster motsvarande 2x Storbritanniens armé? Jag får det inte att gå ihop rent matematiskt (GB armé = dryga 100000)

  • …med detta vill jag understryka att det är fruktansvärt oavsett hur många liv som går till spillo i detta meningslösa krig som kunde undvikas om det inte vore för krigshetsare och ekonomiska intressen.

 2. Niklas R
  Putin har ju kommit på ett sätt att hålla gubbarna varma. De samlas runt kremeringsbilarna,

  9
  6
 3. Det påminner om andra världskriget när Stalins generaler bara skickade fram våg efter våg av ryska soldater för att bli slaktade. Ryska ledare har aldrig brytt sig om sina medborgare.

  23
  8
 4. Om Dahlberg tror på Tass frontrapporter är han en helt galen fascist och förrädare. Slava Ukraina 🇺🇦

  26
  23
 5. De flesta av fascisternas skadade och döda verkar ju brännas i kinesiska ugnar. Putin och hans anhängare är kräk.

  24
  18
  • Känner bara avsky för Dahlberg och hans gelikar som stödjer folkmord, krigsförbrytelser och andra avskyvärda avhandlingar från Putin och ryssarna. Ren ondska!

   30
   20
   • Lennart Lindberg
    Jag tror inte att Dahlberg är ond, däremot att en struts varit inblandad, i samband med hans tillkomst!

    10
    10
   • Undrar om Ulf Håkan Dahlbergs fru vet vad han skriver här på Petterssons blogg ?
    Ska kanske kontakta henne…

    1
    3
 6. Hela Puttes terroristarmé har inte kunnat inta en liten skithåla på den ukrainska landsbygden.
  Det är ganska patetiskt faktiskt.

  Även om Ukraina tar stora förluster är skillnaden att få av dem dör, majoriteten av de sårade kan återkomma. Som sårad i AFU (Armed Forces Ukraine) kommer du snabbt till vård och vid svårare fall till sjukhus i eller utanför landet.
  Vilket är en direkt motsats till Puttes terroristarmé där även lätt sårade dör på grund av att de aldrig får någon vård. Det tar 8 till 12 timmar innan sårade får träffa en sjukvårdare, 24 till 30 timmar innan de kommer till en förbandsplats och 40 timmar innan de kommer till ett sjukhus, om någonsin.
  Det innebär att även om du har en lättare skada är den med största sannolikhet permanent när om du skulle överleva till sjukhuset.

  Den strategiska förlusten är uppenbar – medans de ukrainska soldater som sårades för ett år sedan nu är på väg tillbaka ut till förbanden så kommer putteterroristerna aldrig tillbaka även om de bara sårades. Vilket är bra för kriget, men inte så mycket för Puttes framtid.

  28
  17

Kommentera