Wagners representant utestängd från högkvarter

UKRAINA. Wagnergruppens representant har stängts ute från det militära högkvarter där den ryska invasionen av Ukraina orkestreras, hävdar gruppens chef Jevgenij Prigozjin enligt Reuters.

Den 6 mars klockan 08 på morgonen fick min representant på högkvarteret sitt passerkort indraget och nekades tillträde till gruppens högkvarter, säger han via sin presstjänst.

Han tillägger att Wagner ”fortsätter krossa den ukrainska armén i Bachmut”, trots att han dagen innan larmat om att ammunitionen börjar sina.

Sprickan mellan Prigozjin och den ryska ledningen har fördjupats de senaste veckorna. Wagnerchefen, som inte anser inte att hans soldater ges tillräckligt med stöd, erkännande och utrustning, kritiserar regelbundet ledningen öppet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att de förstärker försvaret av Bachmut trots rapporterar om tillbakadragande.

-Pettersson hoppas Wagnergruppen och Rysslands reguljära armé blir rejält osams.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Wagners representant utestängd från högkvarter

 1. Gammeldags Svensk

  Här tycker jag kanske lite annorlunda än dig..
  Jag anser nog att dina inlägg faktiskt är speciellt lämpade för personer som “oj” -och så han med 20 olika identiteter, hubert, anton mm.
  Det är ju faktiskt dom som verkligen är i behov av en väl nyanserad fakta och sanning.
  Det är dom som är i ett skiande behov att lära sig att se skillnad på rätt och fel, svart och vitt.
  Så därför ska vi kanske inte vara för hård mot dessa oupplysta och svagt begåvade stollar, dom vet inte bättre!

  Normala människor vill ju ha fred, absolut inte krig!
  Därför blir man lika förvånad varje gång när man ser dessa sorgliga undantag från den civiliserade världen, dessa krigshetsare som utan att skämmas hyllar våld, krig, blod, död och lidande.
  Vad är det som har slagit slint i deras hjärnor?
  Fick dom inte tillräckligt med bröstmjölk eller skulle dom helt enkelt bara ha blivit en blöt fläck på ett lakan?

  55
  90
   • Han gick snett, men det är vanligt bland svagbegåvade. En sån som du blir väl glad. Men jag ser att putinlakejerna saknar argument, och det gäller även de som sitter med svansen mellan benen.

    22
    11
  • BSs,
   Jag citerar dig. ’ normala människor vill ju ha fred’ jasså menar du det. Och ändå håller ni svagbegåvade fascistlakejer på och hyllar den folkrättsvidriga invasionen av Ukraina? Rätt eller fel, nja den frågan ska du kanske svara på. Du försökte göra ett inlägg i min klass och jösses vad du misslyckades.
   Jag diskuterar gärna, men inte med såna som dig, då du vill att en angripare ska få förhandla med den utsatta parten. Jag tycker du ska krypa tillbaka under din sten, puttefnask.

   29
   11
 2. Reuters kunde inte oberoende verifiera när och var videon, som inte publicerades på Prigozhins vanliga Telegram-kanal, hade spelats in. En framstående kritiker av legosoldatchefen sa, utan att tillhandahålla bevis, att den var två veckor gammal.
  Jag hittade ingen länk till videon heller.

  https://nyheter.swebbtv.se/wagner-vi-har-omringat-bachmut-pastar-ukraina-skickar-barn-och-aldre-till-meningslos-dod/

  https://nyheter.swebbtv.se/ryska-varningen-till-usa-vi-vet-era-hemligheter/

  12
  35
   • Oj
    Att du inte kan engelska är inte mitt fel.
    Orden i mitt inlägg är saxade från Reuters.
    För övrigt så innehålle inlägget även 2 länkar………. som betraktaren får tolka hur de vill.
    Men som sagt…….. du är inte ensam på bloggen så mina inlägg är inte specifikt till DIG.
    Vad du tycker kan inte ha undgått någon.

    15
    29
  • Bara ett litet aber i dina påståenden tovaritsch Gammeldags, putteterroristerna har påstått i flera månader nu att de snart tagit hela Bakhmut och omringar dess försvarare lik förbannat så roterar ukrainska försvarsmakten in och ut personal från fronten i Bakhmut.

   Ukraina kommer inte lämna Bakhmut förrän de vill det och det finns inget som putteterroristerna kan göra åt det.

   26
   9
   • Tja, idag har i varje fall Wagner presenterat filmklipp när dom sliter bort den ukrainska flaggan från den T34:a som står på ett podium inne i Bakhmut och ersätter den med wagners egna flagga.
    Däremot verkar det som att just wagner och den ryska armén inte drar helt jämnt just nu.
    Skälen därtill vet förstås inte jag, kan förstås vara så att vissa högt uppsatta ryska militärer inte gillar att just wagner har större framgångar än den reguljära armén.
    Men det är bara en gissning från mig.

    5
    9
   • Symbolpolitik, putteterroristerna kontrollerar bara delar av den östra sidan om ån.
    Vilket innebär att Ukraina kan röra sig som de vill på den västra sidan samt de har sprängt alla broar över ån.

    Kommer Ukraina till slut dra sig ur Bakhmut? Absolut, så snart deras nya försvarslinje är färdig. Kommer det ske enligt putteterroristernas tidsplan, absolut inte.

 3. Det är snart dags att sätta sig i soffan med popcornen och se på hur putteterroristerna slaktar varandra.

  33
  11
  • God spis, vi tar väl en kall till det. Jag ser rubriken framför mig. Wagnergruppen får ej betalt, gör terrorangrepp mot Kreml

   23
   9
 4. Jag har bara fått tre svarta fascisttummar. Har Putins lakejer gått i taket eller i graven?

  30
  15
  • Ponnsan
   Vi har redan en kvinnlig sådan, det bör räcka.
   God bless Sweden.

   7
   3
 5. Låt fascisterna slåss inbördes, så kanske de förgör varandra. Att Putin behöver köpa stöd från legoknektar torde bevisa hur illa det är ställt med röda armén.

  45
  14
 6. Trump är den enda som kan förhindra tredje världskriget

  Trump: Obama låg bakom Majdanrevolutionen i Ukraina 2014

  Samnytt
  Publicerad 2023-02-22

  I ett nytt utspel hävdar USA:s före detta president Donald Trump att det amerikanska utrikesdepartementet under Barack Obama stödde Majdanrevolutionen i Ukraina 2014. Han varnar även för ett tredje världskrig.
  Majdanrevolutionen 2014 ledde till att dåvarande president Viktor Fedorovytj Janukovytj flydde landet och en pro-västlig regering kom till makten.
  I november 2013 tillkännagav Janukovytj att man avbröt förberedelserna för en historisk pakt mellan Kiev och Bryssel som syftade till att flytta Ukraina ur Moskvas makt och vägrade att underteckna en handelspakt och ett politiskt associeringsavtal med EU. Efter beslutet utbröt massprotester.
  I videon påpekar Trump att han är den ende presidenten under flera generationer som inte startat ett krig och den ende presidenten ”som förkastade de katastrofala råden från många av Washingtons generaler, byråkrater och de så kallade diplomaterna som bara vet hur de ska få oss i konflikt, men de vet inte hur de ska få ut oss”.
  – I decennier har vi haft samma personer, som [biträdande utrikesminister] Victoria Nuland och många andra precis som hon som är besatta av att driva Ukraina mot Nato, för att inte tala om stödet från utrikesdepartementet till uppror i Ukraina.
  – Dessa människor har sökt konfrontation under en lång tid, ungefär som fallet i Irak och andra delar av världen. Och nu vippar vi på randen till tredje världskriget.
  Skulle stoppa kriget
  Trump säger också att en ny administration under honom kan avsluta kriget i Ukraina på en dag.
  Vi skulle kunna avsluta Ukrainakonflikten på 24 timmar med rätt ledarskap. I slutet av mina kommande fyra år kommer krigshetsare, bedrägerier och misslyckanden från de högre led i vår regering alla att vara borta.

  Trump: Jag är den enda som kan förhindra tredje världskriget
  Samnytt
  Publicerad 14:00

  Under ett tal på årets Conservative Political Action Conference, CPAC, tog före detta president Donald Trump upp kriget i Ukraina och sa att han måste bli återvald för att förhindra ett nytt världskrig.
  Trump har tidigare uppgett att Rysslands krig i Ukraina vore enkelt att avsluta och att det överhuvudtaget inte hade inträffat med honom som president.
  – Vi kommer att ha tredje världskriget om något inte händer snabbt. Jag är den enda kandidaten som kan ge detta löfte – jag kommer att förhindra tredje världskriget.
  Under talet lovade Trump också att han och hans anhängare aldrig skulle gå tillbaka till ett republikanskt parti som leds av ”freaks och dårar” som engagerat sig i ”ändlösa utländska krig”.
  – Vi kommer att avsluta det vi påbörjade. Vi kommer att slutföra uppdraget. Vi kommer att se den här striden fram till den ultimata segern.
  Trump menade att USA borde sluta spendera miljarder dollar på att försvara Ukraina och att han skulle avsluta kriget på en dag om han blev vald, och krävde att Nato-allierade skulle betala mer för kostnaderna för konflikten.
  – Jag kommer att utplåna den djupa staten totalt. Jag kommer att avskeda de ovalda byråkraterna och skuggkrafterna som har beväpnat vårt rättssystem. Och jag kommer att sätta folket tillbaka i ledningen för detta land igen.
  Folkets vedergällning
  Till anhängare sa han att om någon av dem kände sig illa behandlade så skulle han vara deras ”vedergällning” under en andra mandatperiod.
  Vidare sa Trump under det nästan två timmar långa talet att president Joe Biden ledde USA in i ”glömska” och att 2024 skulle bli den ”slutliga striden”.
  Ytterligare ett löfte var att ”hålla män borta från damidrotten” och återkalla varje Biden-policy som främjar kemisk kastrering och sexuell stympning av ungdomar.

  29
  46
  • att diktatorkramarna på samnytt påstår något är väl snarare en bekräftelse av att det inte är sant.

   32
   13
   • Öskute guschelov
    Man får tycka vad man vill om dig……. men du är en skön lirare som står fast vid din ståndpunkt även när det blåser storm omkring dig.
    Att du dessutom inte har några högre tankar om mig bryr jag mig inte om i sammanhanget.
    👍😁

    5
    12
  • Håkan
   Trump är inte den enda, även jag kan (om folk lyssna på mig).

   4
   9
   • Tror inte Rädd kan så mycket, mer än att byta alias då och då.

    11
    4
  • Dahlberg! Trumps mål är att isolera USA från omvärlden, åtminstone militärt. Det har försökts tidigare, senast av Franklin D Roosewelt. Vi vet hur det slutade. Men – om axelmakterna segrat i ww2 hade kanske Dahlberg et Co kunnat bli Sturmbahnführers? Det hade väl varit mumma?

Kommentera