Pridesgatan i Höganäs blir regnbågsfärgad

HBTQ. Pridesgatan i Höganäs målades i regnbågsfärger förra året i samband med kommunens pridefestival. Det var tänkt som en tillfällig målning – men nu ska den bli permanent. Initiativet till regnbågsgatan startades av stadsmiljöchefen Pär Ragvald förra året och kommunen fick mycket positiv respons av invånarna. – Det har varit väldigt uppskattat och uppmärksammat, säger Pär Ragvald.

Bild: SVT

Tanken var att färgerna skulle slitas ut av sig själv men nu har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att säga ja till att målningen ska vara permanent, rapporterar SVT.

Gatan är kopplad till vad Höganäs kommun står för och våra värderingar. Att stå upp för allas rättigheter och lika värde, säger Pär Ragvald.

-Pettersson är konservativ nationalist och min grundinställning är att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. Dock är jag demokrat för att alternativen till demokrati är sämre liksom alternativen till nationalstaten.

Jag är rätt trött på alla bögar och lesbor, transor, rasblandade familjer, religiösa attribut, prideparader och allt annat som översvämmar våra medier och påstås vara inne och handla om alla människors lika värde.

Tänk om medier, institutioner och offentliga verksamheter kunde lyfta kärnfamiljen istället? Porträttera svenska familjer med en vit mamma och en vit pappa som har vita barn utan huckle?

Det är svenska samhället är byggt av och för svenskar som lever efter svenska värderingar som strävsamhet, hederlighet och tillit.

Ingen grundläggande samhällsfunktion är utformad för att hantera dragqueens, den katastrofala massinvandringen av analfabeter och lågutbildade från primitiva klankulturer.

Det är OK att vara konservativ, vit och heterosexuell även om vi är en minoritet i världen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Pridesgatan i Höganäs blir regnbågsfärgad

 1. Den enda platsen i en kommun som ska målas regnbågsfärgad, om det nu är så viktigt, är gatan och gårdsplanen närmast kommunhusen så att de ansvariga varje dag får njuta av synen och veta att dom är goda och verkligen inkluderar alla.

 2. Grattis Pär Ragvald. Du har just marknadsfört din hembygd som “Rövgatan” i “Böganäs”. Men om det nu ska anses kränkande att elda koraner, så bör väl detta tilltag betraktas som dubbelt kränkande för de stackare som befolkar gatstumpen. Demokrati bygger på en mångfald av åsikter. Detta är enfald.

  12
 3. Varför skall man överhuvudtaget lyfta nån sorts familjetyp, folk får bestämma över sig själva.

  5
  1
 4. Detta borde man göra i tjärna ängar och rosengård… för att se hur ”toleranta” ”fredens” religion är…

  21
 5. Regnbågen är ett vackert naturfenomen. Att det avvikande klientelet lagt beslag på detta är sorgligt. Mitt förslag är att regnbågen ersätts med tvestjärtssymbåler.

  27
  2
 6. Ja Höganäs tycks ha blivit en sammelsurium för all form av avvikande figurer…
  Skrev tidigare i veckan om att Zigenarna lämnat mitt Ghetto,och av de brott som numera sker uppe på Kullahalvön,pekar nu tydligt på att de flyttat dit.
  Det som annars skiner genom i denna kommun är,att många välsituerade bosatt sig där.Alltså rena smaskens för dessa “stackars fattiga EU-medborgare” med sina nattarbeten.
  Framför allt tycks vandringsfolket ha inriktat sig på delar av lyxbilar,som det finns i stort antal i den delen av Skåne. ….

  24
 7. Ok, nu har dom en homofilväg och när ska dom måla en väg för oss normala människor?

  41
  1
 8. Vad är det löpande värdet på en människa idag enligt Högsbo kommun?

  10
  2
 9. Dags att kräva Kommunen på skadestånd för värdesänkning på fastigheter invid vägen.

  26
  1

Kommentera