Saab får beställning från Litauen på ammunition till Carl-Gustaf

FÖRSVARSINDUSTRI. Saab har fått en beställning från det litauiska försvarets materielverk avseende ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf®. Ordervärdet är 145 miljoner SEK och leveranser ska påbörjas under 2024.

Granatgeväret Carl-Gustaf® Bild: SAAB

Beställningen läggs inom ett ramavtal mellan Saab och svenska Försvarets materielverk som möjliggör för såväl Litauen som Estland och Lettland att beställa Carl-Gustaf M4 och ammunition under en tioårsperiod.

  • Vi är stolta att få ytterligare en order från Litauen och är redo att fortsätta leverera våra världsledande understödsvapen till kunden, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Det väl beprövade Carl-Gustafsystemet förser soldater med effektiv förmåga. Det breda utbudet av ammunitionstyper innebär att vapnet är flexibelt och väl lämpat för många situationer på slagfältet, oavsett om det handlar om att neutralisera bepansrade fordon, byggnader, eller att belysa slagfältet vid operationer i mörker.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Saab får beställning från Litauen på ammunition till Carl-Gustaf

  1. På pengarna strömmar in och folket jublar ! Nu fattas det bara att får lägga sina order ? Och ett lämpligt utbildninds paket från Försvarsmakten materials verk !!
    Finns det inte en del flyktingar från ukriana i Sverige dom kan inställa sig i Trollhättan för utbildningen??
    Pengarna strömmar in vapenexport är väldigt lönsamt.
    Det är särskilt bra efter som jihadisterna stängt dörren till NATO för Sverige

Kommentera