Foxconn satsar 7,3 miljarder på ny fabrik i Indien

UTRIKES. Hon Hai Precision Industry Co., Ltd., som marknadsför sig som Foxconn Technology Group, är ett taiwanesiskt multinationellt kontraktstillverkningsföretag inom elektronik och rankas som världens största inom sin bransch. Foxconn har sitt huvudkontor i Tucheng, Nya Taipei, Taiwan. Antallet anställda var 2017 – 1,3 miljoner.

Foxconn fabrik, företaget är en av världens största arbetsgivare. Uppgifterna om antalet anställda varierar men någonstans runt 1,3 miljoner.

Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn, som bland annat är en av Apples största leverantörer med stora fabriker i Kina, satsar 700 miljoner dollar på en ny fabrik i Indien för att utvidga den lokala produktionen. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Satsningen sker efter att den geopolitiska konflikten mellan USA och Kina tätnat, vilket vid sidan av problemen med Kina som central punkt i leverantörssystemet under pandemin lett till en dragning bort från landet.

Foxconn planerar bygga en fabrik för att tillverka Iphone-komponenter på en 300 hektar stor yta nära flygplatsen i Bengaluru i södra Indien, enligt källorna.

Här kan också komma att tillverkas delar till det elbilsprojekt som Foxconn väntas avslöja mer om i sinom tid, skriver Bloomberg News.

Fabriken kommer skapa omkring 100.000 nya arbetstillfällen, vilket är hälften av antalet som för närvarande arbetar i Foxconns största fabrik i den kinesiska staden Zhengzhou, som brukar kallas ”Iphone City”.

Indien och premiärminister Narendra Modi har kampanjat hårt för att locka till sig techbolag i färd med att diversifiera sina leverantörskedjor från Kina. Bland annat har bolag erbjudits stora skattesubventioner för att starta verksamhet i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Foxconn satsar 7,3 miljarder på ny fabrik i Indien

 1. Sala
  Varför skulle Kina ställa sig på Rysslands sida? De är urgamla fiender. Kina vill sannolikt bara köpa råvaror som Ryssland nu tvingas att rea ut. Samtidigt växer minst fyra arméer fram i Ryssland och de har olika intressen. Vilken ska kineserna samarbeta med? Kanske Gazproms PMC? Då kan Xi säkra (ta över?) den ryska energiproduktionen?

  Någon seriös (icke puttesvamlare) som har koll på maktstrukturen kring Gazprom? Putteniklas är naturligtvis inblandad. Han stjäl en stor del av inkomsterna, men inte direkt, hans lojala oligarker är mellanhänder (annars ramlar de ut genom fönstren osv). Det är nog en hel drös som har anledning att avskaffa Putin…

  13
  5
 2. Bra att de kinesiska bolagen flyttar från Kommunistkina. Detta är bara ett i raden av storföretag som lägger ner och flyttar majoriteten av sin tillverkning från Kommunistkina de senaste fem åren.

  13
  5
 3. Taiwanesrna tänker själv. Modi förklarade för Putin förra året att krig inte hör hemma i vår tid. Kina talar med dubbla tungor. Terroristen och krigsförbrytaren Putin är dålig på att tvätta öronen. G20 mötet i Indien visar problemens orsaker och verkan.. Diktaturerna Ryssland och Kina klädde av sig nakna. Vi kommer få se att produktion flyttas från diktaturer till demokratier.

  14
  4
 4. Vi har många i Sverige som skulla passa där och omkonverteras till apple-slavar.

  10
  4
  • Och om du tror det har jag en bro till salu.
   Tror inte Indien är speciellt intresserad av att göra affärer med Putteland eftersom Putte har skickat indiska stridsvagnar som varit i Putteland för uppgradering till Ukraina för att bli skrot där istället för att skicka tillbaka dem till Indien.

   11
   4
 5. Om Kina ställer sig på Fascist Rysslands sida och därefter anfaller Taiwan är det nog en bra åtgärd att investera i Indien som är världens största demokrati.

  Fascism och islamism är inga bra byggstenar.

  22
  7

Kommentera