Wagnerledarens ”bevis” var video filmad utanför staden

UKRAINA. Paramilitära Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin har publicerat en video på Telegram som påstås visa soldater från gruppen inne i staden Bachmut, rapporterar flera medier.

Ukrainsk stridsvagn nära Bachmut

I ett meddelande hävdar Prigozjin att klippet är taget från stadens centrala delar, men både CNN och The Guardian har geolokaliserat videon och skriver att den är filmad öster om Bachmut, omkring 2 kilometer från stadskärnan. Enligt The Guardian är det en plats där Wagnergruppen befunnit sig en längre tid.

Ukrainsk militär har den senaste tiden talat om att läget kring Bachmut blir allt svårare. Budskapet tidigare under torsdagen var dock att man inte tänker retirera, bland annat eftersom man vill åsamka de ryska trupperna skada.

I en förklarande text skriver CNN att flera viktiga vägar förbinder Bakhmut med kringliggande städer, men att det strategiska värdet är begränsat. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Wagnerledarens ”bevis” var video filmad utanför staden

 1. Typisk RYSSFEJK. CNN och The Guardian har geolokaliserat videon och skriver att den är filmad öster om Bachmut, omkring 2 kilometer från statskärnan, där Wagnergruppen befunnit sig en längre tid. Källa: cournucopia 2023-03-02.

  22
  9
  • Håkan
   Ett slående inlägg i kommentars fältet.

   “Finland and Sweden joining NATO is like buying tickets on the Titanic. And already knowing it’s going to sink” .

   26
   42
   • GS: Fast du är ju på Moskva, på botten av Svarta havet.
    Hur hamnade du där ?
    Ja visst ja, du var med och anföll det fredliga Ukraina, som tydligen kunde försvara sig ganska bra…Nassesvin !

    36
    24
  • LOL… undra om överste MacGregor själv översätter informationen han får från Moskva eller som Kreml skickar den översatt och färdig till honom.
   Men han är antagligen inte så viktig att de ens bryr sig om honom så han får skrapa ihop information från internet, klippa och klistra för att få fram det budskapet han vill skapa och sedan hoppas att någon idiot köper det.

   Eftersom vi vet hur Ukraina handskas med vapnen de får så är hans extremt anekdotiska påstående om att någon sagt något bara löjligt. Den personen visste nog inte men dennes chefer vet. Att västerländskt material hamnar i putteterroristernas händer är omöjligt att undvika, det är ett krig.
   Men det försvinner inte något på vägen till fronten av den enkla anledningen att den officer som inte kan redovisa sitt material får omgående en privat diskussion med SBU.

Kommentera