Greta Thunberg bärs bort från protester mot vindkraft

ENERGIPOLITIK. Klimatextremisten Greta Thunberg har burits bort av polis under demonstrationerna i Oslo, skriver norska medier. För tredje dagen i rad har aktivisterna samlats för att protestera mot att vindturbiner på området Fosen, utanför Trondheim, inte rivits efter ett domstolsbeslut.

De senaste dagarna har aktivisterna blockerat ingången till olje- och finansdepartementet. Nu blockerar de även ingången till klimat- och miljödepartementet samt näringsdepartementet.

Polisen började vid 09.30-tiden bära bort aktivisterna med motiveringen att de stör samhällskritiska funktioner.

-Pettersson tycker det är bra att extremisterna demonstrerar vid entrén till regeringens arbetsplatser och inte som i Sverige på E4:an. ”Vi stänger departement för departement fram till att vindturbinerna på Fosen är rivna”, säger extremisterna.

Märkligt är att de demonstrerar mot vindkraft för att den är placerad på fel plats. Vindkraft står alltid på fel ställe för någon eller några, människor eller djur.

Fosen vindkraftspark som klimatextremisterna vill riva. Det är intressant att Greta demonstrerar MOT vindkraft, trots att hon ser vindkraft som en viktig del av “klimatkrisens” lösning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Greta Thunberg bärs bort från protester mot vindkraft

 1. Greta är i Norge och protesterar. Jag läser i bloggen Sydnärkenytt att ett bolag som ägs av norska kommuner vill bygga vindkraftverk utanför Askersund där propellrarna kommer att synas in till den gamla idylliska staden.

  Varför i helvete bygger man inte i Norge? T ex Oslofjorden kan man förorena i stället för Vättern. Varför är Greta i Norge? Ger det högre protestantbidrag från någon hemlig källa?

 2. I det här fallet håller jag med de som demonstrerar i sak men inte deras aktivistiska metoder. Högsta domstolen i Norge har kommit fram till att dessa vindsnurror har satts upp olagligt. Då är det upp till dom som olagligt har satt upp snurrorna att ta ner dom igen och inte bara själva vindsnurrrna utan betongfundament och allt skit ska bort. Dessutom ska dom dömmas att betala skadestånd för all skog, mark som dom har förstört.

  Alla vindkraftsbolag måste åläggas att fondera pengar som behövs för att avveckla de vindsnurror de sätter upp. Allt det de har satt upp inklusive betongfundament ska avlägsnas och marken ska återställas med trädplantering m.m. För vindsnurror till havs på svenskt vatten (inom svenskt terrorialgräns och ekonomisk zon) ska vindkratföretagen betala skälig ersättning till den svenska staten. Detta kräver andra länder som t.ex. USA och Storbritannien men i Sverige är det gratis för närvarande. Detta måste ändras omedelbart. Våra kuster ska inte förstöras med dessa odrägliga och livsfarliga vindparker.

 3. Med lite silverteip och buntband så bör det gå att fästa henne på ett av bladen, där hon i lugn och ro kan njuta av både friheten och den friska luften!

  14
  2
 4. Vindarna vänder… Greta ptesterar emot det hon brukade protestera för

  14
  1
 5. Hon har blivit en yrkesdemonstrant som avlönas av vänstern.
  Hade en släkting som var polis på senare hälften av 1900-talet. Han beskrev det ungefär så att när det fanns något att protestera emot så dök samma människor upp hela tiden. Verkar vara samma med Greta och hennes kompisar. Att vara vänster är att vara emot, vad det än är.

  30
  1
  • Hon är uppenbarligen en återfallsförbrytare, vi skulle haft amerikanska lagar: Third strike and you’re out – forever !

   12
   1

Kommentera