Storsatsning på jobbflytt för Malmökvinnor gav inget

ARBETSMARKNAD. I höstas startades ett projekt för att locka arbetslösa kvinnor i Malmö till industrierna i norr, som skriker efter arbetskraft. Ett halvår senare är projektet på väg mot sitt slut – och ingen av dem har fått jobb, rapporterar Dagens Nyheter.

Malmö i nutid

Vi fick till fyra akutintervjuer som vi initierade själva när vi var på plats i våras. Det är allt, säger Tatjana Ristovski vid Internationella kvinnoföreningen i Malmö (IKF) och fortsätter – Ingen har fått jobb, ingen har flyttat dit.

IKF samarbetade med de två arbetsmarknadsprojekten Relocate och React EU Relocate, som lanserats av Skellefteå kommun, Region Västerbotten, Arbetsförmedlingen och Northvolt till en kostnad av 70 miljoner.

Av de 412 personer som deltagit i projektet har bara totalt 38 fått jobb och sju påbörjat en vuxenutbildning. Från Malmö, med 13 procents arbetslöshet jämfört med Skellefteås rekordlåga fyra procent, rekryterades alltså ingen.

-Pettersson säger att arbetsmarknaden för icke svensktalande analfabeter är begränsad…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Storsatsning på jobbflytt för Malmökvinnor gav inget

 1. Kunde de flytta från MENA till Sverige, så kan de t.m.f flytta från Malmö till Norrland. Dra in samtliga bidrag från de som vägrar att flytta. Det hotar Arbetsförmedlingen alla svenskar som vägrar flytta till jobb.

  10
  1
 2. Märkligt. Av de cirka 153 ukrainska krigsflyktingar som kommit till Skellefteå är det cirka 40 stycken som fått jobb: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/lyckat-projekt-ukrainska-flyktingar-skoter-hemtjansten-i-skelleftea

  Och Skellefteå vill ha dit fler Ukrainare: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/skelleftea-kommun-efterlyser-fler-ukrainare-till-kommunala-bristyrken

  Måste vara någon form av rasism/nazism?

  21
  1
 3. Det är INTE lågutbildade, analfabeter eller religiösa fanatiker som efterfrågas på arbetsmarknaden.

  ATT DET SKALL VARA SÅÅÅÅÅÅÅ SVÅRT ATT FATTA DETTA!!!

  Hur korkade är våra politiker??

  48
  2
 4. Den socialdemokratiska importen som skulle rädda Sverige ?
  Nu försöker Malmö exportera sina problem norrut.
  Att en fackföreningsledare som Löfven försökte lura i Svenska folket att framtiden låg i invandring säger väl en del om facket .
  Och raggarhulda på LO nickar och samtycker .
  Men nog är luften lite lättare att andas efter valet .

  54
  2

Kommentera