Mina flyktingvänner är inga lycksökare

INVANDRING. Vänner till mig har tvingats lämna Sverige och genast fått asyl i andra länder. Det finns tusentals sådana fall. När migrationsminister Maria Malmer Stenergard säger i tv att de flesta flyktingar är lycksökare så vet hon inte hur verkligheten ser ut, skriver Marit Törnqvist på Expressen.

Tre av fyra flyktingar kommer till Sverige av ekonomiska skäl och har inga skyddsskäl, hävdar migrationsminister Maria Malmer Stenergard i SVT:s 30 minuter när hon intervjuas av Anders Holmberg.

Hon sprider därmed bilden av att flyktingar är parasiter som kommit hit för att utnyttja svenska välfärdssystemet. Som latar sig, äter, och producerar barn på svenska skattebetalarens bekostnad.

Alla riskerade sina liv för att fly och flera av dem överlevde knappt flykten.

-Pettersson funderar lite över aktivistens Marit Törnqvist debattartikel.

 • “Vänner till mig har tvingats lämna Sverige och genast fått asyl i andra länder. Det finns tusentals sådana fall”. Var är problemet? Får dom asyl i andra länder så är det väl bara att flytta.
 • Unga män, 71 kronor om dagen under 5-7 år! Varför jobbar dom inte? Saknar dom asylskäl?

De som lyckades fly Sverige fick alla asyl i andra länder i Europa. I dag jobbar de som svetsare av vindkraftsverk, rörmokare, byggare, bilmekaniker och receptionister, skriver Törnqvist. Det är bra, då behöver dom inte asyl här.

Marit Törnqvist skriver om rättssäkerheten. Vad jag vet ska man söka asyl i första fredliga land när man flyr. Det finns ingen lag på att få komma till Sverige och “flyktingarna” har haft alternativ på vägen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Mina flyktingvänner är inga lycksökare

 1. Lägg märke till att de ukrainare som söker skydd här, får en löjligt liten slant att leva för. De behöver som regel ingen tolk, efter sex månader och jagar arbete för sin försörjning.
  Mena folket ska ha allt fritt, sjukvård, tandvård, hyran betald, retroaktiva barnbidrag, skyhöga ersättningsnivåer, osv.
  Jobba? Nej. Det är väldigt sällan svenska arbetsgivare har användning av analfabeter!
  Om nu Marit Thörnkvists väldigt goda vänner flyttat till ett annat land, är det en vinn/vinn situation.
  Vi blir av med parasiter och Marit kan åka till ett främmande land och hälsa på!

  41
  2
  • i Sollefteo vart det en succe med Ukrainare Direkt i i arbete där man haft problem att få tag i personal 40 tal av 153 jobbar

   19
   2
   • Det är då lätt att genomskåda denna typ av påstående ?!
    Det enklaste är ju bara att kontrollera vilka är det som faktiskt jobbar och försörjer sig själva ?
    Vilka är det som ständigt går på bidrage? Och i princip aldrig arbetat eller tillfört något utan mera kostat det allmänna pengar ?? Till största delen kan man konstatera att muslimer och folk från dessa länder är det ständiga problemet som inte tillför något på samma sätt som drogmissbruk ger vissa bara problem!!

 2. Åker man genom 10-15 länder, de flesta Europeiska, dessutom så är man inget annat än än en lycksökande bidragsmigrant. Om nu hennes ”vänner” fått asyl i andra länder i Europa, vad är då problemet enligt henne? Sedan kan man undra över påståendet att ”med en gång fick asyl” i andra länder, varför sökte de inte asyl där från första början? Är damen egentligen ute efter skattefinansierade toyboys för egen tillfredsställelse?

  40
 3. Jag hoppas att Törnqvist flyttar efter och bosätter sig i något annat drömland med sina nya vänner.

  42
 4. Ett ihålligt resonemang av Marit på Expressen, gränsande till ett löjets skimmer. Hennes vänner – knappast Ali eller Mohammad från Rinkeby – har andra kriterier för sitt uppehåll.
  Hennes typ av artiklar har passerat bäste före datum – nu är det annat som gäller!
  71;- per dag i 5-7år!!! Då har man inget större intresse att ta vara på sig själv; hur var det med bostadstillägg, tanvård etc som skattebetalarna står för?
  Nä Marit, snyftvalsen var sista dansen!

  46
 5. Detta är ju ett problem då människor som definitivt flyr till Sverige och som sannolika kan försörja sig i Sverige…. varför skulle MV vilja hysa dessa? Det fanns en anekdot gammalt i tiden rörande alkisar et. al. som sade att ifall man botade alla skulle den delen av soc behöva stängas…. så varför bita den hand som göder rikligt? samma rörande invandring…. dock så länge man inte kan skilja agnarna från vetet sas bör man vara försiktig då det kostar….. MEN hur har man gjort?

  8
  2
 6. Det är de Värsta Avskummen på hela jorden som tar sig till Sverige och tillåts stanna.

  Lögnare bedragare tjuvar mördare smugglare våldtäcktspersoner pedofiler extremister och resterande satans drägg!

  43
  1
 7. Ytterligare en sosseimpregnerad idiot har öppnat mathålet,men oj så
  fel det blev,så blir det när hjärnan saknas,och blindheten träder in.
  Det är bara att titta på närmaste torg så har du svaret,LYCKSÖKARE.

  49
 8. Kommer dom från menaländerna och har tagit sig ända hit är dom garanterat lycksökare. Inget annat land har så generösa bidrag utan minsta krav. Dom har passerat många länder där dom kunde sökt asyl isf

  58
 9. De som inte skaffar sig ett “hederligt” arbete och försörjer sig själva är per definition lycksökare och inget annat !!!!!

  55
 10. Tre av fyra låter lågt. Den sannare siffran är närmare 99 av 100 när vi tittar på de senaste 15 åren.

  Som påpekades under 2015, alla som går förbi Balkan utan att söka asyl är på semester och en shoppingtripp, inte flyktingar.

  67
 11. Hennes vänner är definitivt inte representativa för invandrare i Sverige eller Europa. Bara det att de valde att umgås med en svensk visar det.

  46
 12. Det finns flyktingar och “flyktingar “.Det är latoxarna som kom hit för att bli försörjda på statens ( vi skattebetalares ) bekostnad som hon talar om och klanerna som kom hit för att det var en guldgruva att ösa ur.Dom riktiga flyktingarna som verkligen har flytt hit är något helt annat.Men,som vanligt reagerar man med känslor och inte med förnuftet och klarsyn.Svart eller vitt i vanlig ordning.Ingen skulle komma på tanken att kalla Ukrainska kvinnor som flytt hit för sina barns skull och sig själva för lycksökare.När man ser och hör hur dom försöker etablera sig och hitta jobb direkt och andra bara tar för givet att allt ska serveras så ingen ansträngning behövs så borde denna människa på Expressen tänka ett varv till innan fördömandet av ett helt riktigt uttalande görs…Om hennes “goda vänner “fått asyl i andra länder och där jobbar som än det ena och än det andra kan det kanske bero på att dom är tvungna att försörja sig själva.Ingen ger dom pengar annars bara för att dom ska existera….

  60
  • Maya
   För det första tror jag att att hon överdriver, ingen har tusentals vänner och har de fått jobb så är det nog så som du skriver.

   24
   5
  • De Ukrainska flyktingar, företrädesvis fördrivna Ryss-Ukrainare, som anlände till Polen resp Ungern från 2014 till krigsutbrottet, fick inte kallas krigsflyktingar eftersom de var fördrivna. Dj:a hykleri f ö! Men inom 3-6 månade var alla i arbete eller studerade. Detta var så “skamligt” sett mot EU-kansliets invandingspolitik att statistiken inte fick vara sanningsenlig. Noitera hur EU-ländernas Zozze-rörelser arbetat för att skötsamma Ukrainska krigsflyktingar skall återförvisas till Ukraina. Inte minst svenska LO.

   Polen/Ungern löste situationen genom att kalla dem “gästarbetare” och då ingick de inte i statistiken. De Ukrainska krigsflyktingarna har i dessa länder gett en “boost” till ekonomin. Jämför detta med den svenska ekonomin.

   23
   2
 13. När till och med FN skriver om hur få av de flyktingar som kommer till europa faktiskt är riktiga flyktingar…men sosseaktivister vet ju bäst.

  65
 14. De självgoda, naiva, verklighetsförnekande och ……. finner alltid ett litet frön när de går runt med huvudet i sanden.

  59
 15. Svammel inget att bry sig om .
  Nu lägger vi tiden på viktigare grejer.
  Ordenssystemet skall införas för människor som gjort lite extra för Sverige .
  Gå in på ledarsidorna och skriv ut blanketten för någon du anser gjort sig förtjänt av den .
  Jag tänket föreslå Jimmie Åkesson för hans viktiga insatser för Sverige .
  Kan inte se att det finns en mer förtjänt person i Sverige just nu .
  Hoppas många gör det till en riksomfattande rörelse.

  64
  2

Kommentera