Stora nedskärningar på GT och Kvällsposten

MEDIA. Tidigare i veckan presenterade Expressen ett sparpaket och en ny redaktionell plan för organisationen. Nu tvingas Kvällsposten och Göteborgs-Tidningens redaktioner att kraftigt bantas ner, rapporterar Dagens Media.

För ett år sedan bantades redaktionerna med 30 procent.

Vårt förslag är att vi ska ha två medarbetare på sporten och en på nyheter på Kvällsposten respektive GT, säger Expressens chefredaktör Klas Granström.

I dag har tidningarna tio medarbetare vardera. Kvällspostens chefredaktör Maria Rydhagen säger till Sydsvenskan att beskedet är ”det sorligaste man kan få”.

Jag tycker att lokaljournalistik och att vara på plats är viktigt. Vi gör lönsam lokaljournalistik och därför gör det mig ledsen och besviken, säger Rydhagen.

-Pettersson tycker inte det gör något med färre journalister. De rapporterar ändå väldigt lika…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Stora nedskärningar på GT och Kvällsposten

 1. Kan det bero på att folk inte vill läsa om alla lögner som sprids,för
  det är ju rena asgamsjournalistiken där man jagar folk in i döden men
  håller tyst om vem som utför alla mord våldtäkter sprängningar.
  Jag önskar att skiten läggs ner tillsammans med VänsterTV.
  Gör ett STORT omtag vad gäller slaskmedia.Bort med vänsterskiten.

  15
 2. Värst av alla är vänsterextrema DN, fast det är ju samma ägare till Kvällsposten, Expressen och GT. Man kan hoppas att hela koncernen är på fallrepet.

  18
 3. Katerina Janouch är nog knappast en Rysslands älskare eftersom dom flydde till Sverige
  på grund av regimen där, Är det därför man ser mindre av henne på SWEBB TV idag??

  7
  1
 4. Vänta bara, snart kommer en ny skatt eller avgift för alla skattebetalare som avser finansiering av de stora mediakoncernerna på samma sätt som public service skatten.” Detta för att säkra mångfald och mångkultur i demokratins namn”.

  22
 5. Större delen av journalistkåren representerar inte landets befolkning åsiktsmässigt. Tilltron till massmedier blir därefter.

  43
 6. Pensionärer som arbetat hela livet hade säkert kunnat fått 7-8 tusen mer i pension varje månad om inte idiotpartierna hade prioriterat den stora invandring, som aldrig kommer att ge något tillbaks, bara kosta staten enorma summor. Att dom som lett dessa partier
  inte sparar på sina egna förmåner är bara att kolla vad dom tjänar!

  50
 7. Hoppas Publik Service – utredning avskaffar tvångsfinansieringen. Inför att man bara betalar för det man tittar på per kanal. Då finns det mycket att spara på för tittarna. Valfrihet och demokrati.

  37
 8. Köp aldrig nyhetsmedia du inte litar på! DVS om du känner, misstänker eller vet att en tidning eller hemsida undanhåller information som alla bör veta så ska du inte köpa tidningen eller besöka hemsidan.
  Ja, jag vet att du gillar och hålla i den lokala morgontidningen. Men det är bara en ovana, varför ska du köpa, läsa och hålla i något du inte litar på?
  Jag vet också att du tycker du är misstänksam och är på din vakt när du läser din tidning, att du är bra på att genomskåda. Men då är det bara att du böjer dig för sanningen att du är superpåverkbar, 97-98% av allt du kan och är kommer från media. Utan media får du i princip inte reda på någonting.
  Du säger säkert så här på frågan om du är påverkbar “jo, lite påverkbar är man nog allt, men det mesta tycker jag nog själv”. Det är just den urusla synen på dig själv och ditt eget omdöme som säljer upplagor och klick. Ställ dig frågan “om jag nu tycker det mesta själv, varför måste jag då konsumera media jag inte litar på?”.
  Tråkigt nog sitter du ändå där med tidningen i morgon och gapar och skriker ditt missnöje vid köksbordet, väl ute i samhället är du en liten stackars ynk.

  31
  2
 9. Tydlig prioritering när man har 2 tjänster på Sporten och 1 tjänst på nyheterna, men å andra sidan, är det någon som läser annat än sporten?

  18
  1
 10. Så länge som media prioriterar värdegrunden ( åsiktstvång ) mm framför att bara förmedla sanningen och vad som faktiskt har hänt så kommer man att tappa sina nyhetskonsumenter!

  Om någon mördas eller blir våldtagen varför då inte skriva att gärningsmannen var mörkhyad, talade med brytning etc om så är fallet istället för att förtiga detta?

  Nu råkar jag vara bekant med ett flertal poliser samt ett polisbefäl och de säger alla att media normalt sett alltid får den information dom ber om, det kan vara att gärningsmannen var ett “ensamkommande flyktingbarn”, en mellanösterninvandrare mm.
  Detta försvinner dock alltid i nyhetsrapporteringen.

  Personligen så har jag själv vid ett flertal tillfällen ringt SCB för att få ut siffror och statistik rörande kostnaderna för våra pensionärer kontra bidragsberoende asylinvandrare.
  Enligt SCB så är inte Sveriges åldrande befolkning ett problem, det som kostar är invandringens alla bidragsberoende människor!

  Senast jag ringde SCB och begärde ut siffror så undrade dom vilken tidning jag ringde från, jag svarade då att jag ringde som privatperson och lokalpolitiker och ställde då motfrågan varför dom undrade det?

  Svaret löd: -Jo för att vi ofta lämnar ut uppgifter om invandringens kostnader men vi ser dem aldrig i tryck!
  Just därför är det föga förvånande att höra att media tappar sina nyhetskonsumenter.
  Den som köper en tidning gör ju det för att få fakta, inte för att mötas av bilder på pixlade gärningsmän och omskrivningar mm!

  varför inte bara skriva sanningen oavsett vad denna innebär eller innehåller, hur svårt kan det vara?
  Om denna “sanning” sedan kan ses som politiskt korrekt eller ej är ur ett nyhetsperspektiv helt irrelevant!
  Vinklade nyheter genererar endast dumma människor vilka bygger sin verklighetsbild på floskler och rent önsketänkande som saknar grund i verkligheten!

  58
  • I Danmark kan statistik produceras på området, i Sverige verkar det omöjligt. Och för att förbättra siffrorna (i Sverige dvs) delas folk upp i “svenskfödda” och “utlandsfödda” där den första gruppen innefattar andra generationens invandrare (som vi från dansk statistik vet klarar sig marginellt bättre än sina föräldrar) och gruppen “utlandsfödda” inkluderar alla EU-medborgare som bor och jobbar i Sverige, allt för att frisera siffrorna.

   18
  • Johnny verkar tro att vi älskar att läsa om utlänningar som pucklar på varandra och andra,
   “Grupp på 15 personer slogs” Alla vet vad för slags grupper som slåss inget att fördjupa sig i. Jag har då inte nått konstigt intresse av “mörkhyade” personer.

 11. Dom faller på eget grepp. Inte många har behov av att läsa den tillrättalagda PK-smörjan. Skattefinansierat presstöd är viktigare än att prestera så pass god journalistik att läsarna får behållas. Samma sak med vänstervridna Stasi-TV. Hade dom levt upp till att agera opartiskt, så hade licenserna kunnat rulla på som vanligt. Men icke…Med en åsnas envishet gav de sig faan på att agera vänsterns propaganda-organ, med det resultatet att normalt folk sa upp licensen. SVT och SR fick därför mycket generösa mutor mot att göra som såzzarna dikterar. Feltänk, mygel och mutor verkar vara modellen i detta korrumperade skitland.

  51
  1
 12. Det är svårt att få betalt för lögner i pappersformat.
  Det är ju trots allt kunden som bestämmer värdet av varan som säljs….. inte skribenterna.

  55
  1
 13. Bra.Lägg ner helt på en gång. Det är väl bara förståndshandikappade som läser skiten ändå

  43
  2
 14. För inte så sen kostade en kvällstidning 35 öre, en Rival kola 5 öre, den kunde man suga på mens man läste på tåget.

  17
  6
  • Det är bra att det går dåligt för dom här lögnaktiga tidningarna, men problemet är hur man skall få köparna att inse fakta.

   27
   1
   • Det är väl just det som visar sig i de här fallen. Så till den grad att de inte är lönsamma. Kunderna för sin talan i ett kapitalistiskt system

    20

Kommentera