Ryssland har stängt av oljeledning till Polen

UTRIKES. Ryssland har stängt av oljeledningen Druzhba till Polen. Det uppger oljeraffinaderiet PKN Orlens vd Daniel Obajtek på Twitter. “Ryssland har stoppat oljeleveranserna till Polen, vilket vi var fullt förberedda på. Endast 10 procent av råvaran kom från Ryssland och vi kommer att ersätta den med olja från annat håll”, skriver han.

Bilden från 1982 visar att politiker glömmer fort.

Olja från Druzhba-ledningen levereras till Polen, Tyskland, Ungern, Tjeckien och Slovakien och har undantagits från de sanktioner som riktats mot Ryssland, skriver Reuters. Det är inte helt klarlagt varför Ryssland har stängt av oljekranen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryssland har stängt av oljeledning till Polen

 1. Kolla på kartan.
  Kan det tänkas att det är UKRAINA som stängt ledningen.
  Dessutom är det välkänt att Ukraina sedan 2014 stulit gas, olja etc ur de ledningar Ryssland anlagt och sedan vägrat betala. Om Ryssarna stängde är det sannolikt riktat mot Ukrainska kriminella och inte mot långväga mottagare. Men media vilseleder systematiskt om vad som händer.

  4
  8
  • Roland, jag tror att du vilseleder mer än media.

   “För det välkänt att Ukraina sedan 2014 stulit gas, olja etc ur de ledningar Ryssland anlagt och sedan vägrat betala”

   Jag känner bara till att Ryssland beskyllt Ukraina för att stjäla och det är inte samma sak.

   Ryssland och Ukraina har tvistat om transitavgiften i flera år, och 2018 bestämde en skiljedomstol i Stockholm att det ryska statsägda gasbolaget Gazprom skulle betala det ukrainska statsägda gasbolaget Naftogaz drygt 2,6 miljarder euro i ersättning.

   3
   1
 2. Jag önskar att vakterna i FN hämtar ryssarna i bänken, och kör ut dom på en skottkärra, för de går inte frivilligt.

  4
  1
 3. Polen är väl förberedda på hur Ryssen agerar, de har god erfarenhet vad det betyder att vara under rysk stövel. Och lämnar inget åt slumpen.

  37
  16
  • Dessutom har dom god erfarenhet av att vara under tysk stövel (du vet Auschwitz, Treblinka, Majdanjek, Sobibor etc) så dom borde inte lämna något åt slumpen.
   Dessutom borde dom minnas britternas utfästelser om en andra front 1940, för inte kan polackerna glömt det?

   18
   15
 4. Kostnaden för förstörelsen, plundringen m.m. av Ukraina skall Ryssland betala. Så kallat krigsskadestånd. Finnarna förstår detta.

  38
  23
 5. Jag anser att inget ska undantas. Låt den förbannade mördaren sälja sin olja till underpris till sina kompisar i kina och Indien. Iran klarar sig nog själva. För övrigt anser jag att Ryssland ska isoleras på en mycket lång framtid. Framtiden kan tidsbestämmas när Putin sitter i krigsförbrytartribunalen

  50
  28

Kommentera