Expressen måste öka lönsamheten, tar bort 20 tjänster

MEDIA. Expressen tvingas dra ner på 20 tjänster på nyhetsredaktionerna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det meddelade tidningens chefredaktör Klas Granström på ett livesänt möte på Youtube under onsdagen, rapporterar Dagens Media, bakom betalvägg.

GT och Kvällsposten ska ”interageras närmare Expressen”, men enligt Granström försvinner inte tidningarna som varumärken.

AB Kvällstidningen Expressen ingår i affärsområdet Bonnier News inom Bonnierkoncernen.

Bonnier News ägs av Bonnier Group, som i sin tur ägs av familjen Bonnier – Nordens största mediefamilj.

Bonnierkoncernen har sin bakgrund i Albert Bonniers Förlag som grundades av Albert Bonnier 1837, och ägandet ligger alltjämt hos medlemmar ur släkten Bonnier.

Bonnierkoncernen har idag verksamhet i 16 länder med tonvikt på norra Europa, och innefattar i dagsläget cirka 175 företag. Bland dessa märks Dagens Nyheter, Expressen, GT, Kvällsposten, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens Industri, Bonnier Tidskrifter, Svensk Filmindustri och Mittmediakoncernen. Under 2019 såldes TV4-Gruppen samt MTV Oy till Telia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Expressen måste öka lönsamheten, tar bort 20 tjänster

 1. Expressen står för vinklade halvsanningar, alltid med utgångsläge att vara politiskt korrekta. Den verklighet som människor lever i ska inte uttryckas i raka ord, utan med de för tillfället gällande normerna.
  Journalister som saknar kunskap och ryggrad, har i decennier krupit för vänstern, och inte förstått att läsekretsen har vuxit ifrån dem.
  Bort med mediestödet, bort med falska profeter!

 2. 20 st s.k. “journalister” på Expressen plus att Lena Mellin försvinner från Aftonbladet det firade jag med 2 st jättegoda semlor. Inte ofta man får anledning att fira i det här landet med dagliga skjutningar, sprängningar, personrån och våldtäkter.

  21
  2
 3. Det finns en fördel med att läsa lögn medierna………. man förstår kunskapsnivån hos sina arbetskamrater.
  Det blir lättare att välja sina strider.
  Men det var en glädjande nyhet att höra om expressen…. kom av sig lite när jag fick läsa att Bill Gates har köpt in sig i mitt favorit öl… Heiniken 🤬.

  19
  1
  • Gamling, jobbar du i Ryssland? Eftersom du förstår kunskapsnivån på de som läser lögnmedia. Jag förstår att du menar TASS, RT, Sputnik med flera…

   6
   15
   • Pettersson
    Där förstår du fel, lögnmedia ifråga är i första hand Aftonbladet, Expressen, DN, SVD med flera, och numera även Petterssons blogg.

    13
    4
 4. Goda nyheter att det går dåligt. Så mycket skit hat lögner drev som den blaskan presterat i många år. Sen priset på 30kr + är väl bara gamlingar utan dator som av gammal vana köper skiten. Sen att Aftonbladet är snäppet värre gör ju inget.

  28
 5. Egentligen tämligen märkligt att våra större tidningar nu har problem med lönsamheten, jag menar har media någonsin tidigare ( krigsåren 39-45 undantagna ) haft mer elände att skriva om?
  Våldtäkter, mord, skjutningar och bombdåd saknas ju knappast!
  Vem minns inte för några decennier sedan när ett mord genererade 8-10 extra sidor, och då med bilder på blodpölar, kartor med streckade linjer och pilar som visade vart gärningsmännen försvann, var tomhylsorna hittades mm.
  Idag hänger media ut nynazister med namn och bild vid ngt så simpelt som demonstrationer samtidigt som man censurerar all fakta om gängkriminella element trots att man påstår sig ha kartlagt dem!?
  Petterssonsblogg, Fria Tider och Samnytt:s blotta existens är ju ett bevis så gott som ngt på Expressens och Aftonbladets mfl misslyckanden!

  26
  1
 6. Lika bra att lägga ner skitblaskan direkt. Det är väl bara förståndshandikappade som läser skiten ändå. Dom kan ju läsa Grönköpings Veckoblad istället

  34
  2
 7. Kan man hoppas på att en viss så kallad journalist vid namn D.Baas får gå till a-kassan inom kort?

  50
  2
 8. Stoppa presstödet (fattighjälpen) så saneras marknaden på ett normalt och sunt sätt.
  Då försvinner lögnaktiga avarter som expressen, aftonbladet m.fl.

  79
  3
 9. Man kan ju även fundera över medias envishet till att pixla efterlysta och dömda brottslingar till oigenkännlighet.
  Exakt vad tror man att nyhetskonsumenterna får ut av detta, och vad vill man egentligen ha sagt med detta vrickade beteende?
  -Vi vet vem mördaren / våldtäktsmannen är och heter men det tänker vi inte berätta eller informera dig om din dumma jävel!
  Eller vad faen är syftet med alla pixlade bilder!?
  -Tror man att detta lockar folk till att köpa tidningen så är man mer än dum!

  60
  2
 10. Förutom en dålig tidning är lösnummerpriset är alldeles för högt.
  Två generalfel som motverkar lönsamhet.

  44
  1
 11. En enklare lösning på lönsamhetsproblemen hade ju kunnat vara att börja publicera den faktiska sanningen om allt som sker i vårt samhälle samt varför det sker!
  Istället att som nu mästra och förmana oss till att tro och tycka det som anses vara politiskt korrekt!
  -Men det är väl förstås för svårt att ta in och begripa!?

  73

Kommentera