Rysk attack mot tågstation ett krigsbrott

UKRAINA. Human Rights Watch (HRW) anklagar Ryssland för att ha begått krigsbrott efter att i april ha dödat omkring 60 civila i en robotattack mot en tågstation i Kramatorsk i östra Ukraina, skriver HRW.

Ryssland förnekar att man ligger bakom attacken, men enligt HRW finns det starka bevis på att roboten avfyrades från ryskkontrollerat territorium.

”Alla bevis pekar på att ryska styrkor avfyrat Totjka-roboten med klusterammunition”, skriver HRW i ett uttalande.

Attacken inträffade den 8 april och var en av de enskilt dödligaste sedan Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari förra året.

HRW: Har identifierat en möjlig plats som roboten avfyrades ifrån

-Pettersson säger att hela den ryska ledningen är ett enda stort krigsbrott…

Oberoende rapport: Ryssland attackerar civila urskillningslöst

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Rysk attack mot tågstation ett krigsbrott

 1. Ett av många brott mot folkrätten. Ryssland förnekar sig inte. Och jag ser även att fascisterna här börjar försvara fanskapet Putin

  18
  6
 2. Tack fröken Uppenbar för att du kom fram till samma slutsats som resten av världen kom fram till, i april förra året.

  19
  6
 3. Men det skulle ändå inte vara första gången t ex en Azov-bataljon avfyrar vapen mot sina egna. UK SAS-förband har som specialitét s k False Flag operationer. Och de är väldigt aktiva i striderna i Ukraina. Dessa specialförband har numerärer på sammanlagt flera 100 soldater. NATO är alltså redan i strid med Ryssland.

  Samma upplägg har de f ö i Syrien.

  13
  28

Kommentera