Trumps lögner “Galenskap”

USA. Mediemogulen Rupert Murdoch har beskrivit USA:s expresident Donald Trumps påstående om att resultatet av 2020 års presidentval stulits som ”galenskap”.

Donald Trump och Rupert Murdoch

Det framgår av e-postmeddelanden som grundaren och ägaren av den konservativa flaggskeppskanalen Fox, skickade till tv-bolagets chefer och toppjournalister när Trump hade luftat sina åsikter (som han aldrig lyckats leda i bevis).

Innehållet i e-postmeddelandena är inte minst generande för de Fox-anställda. Där framgår exempelvis att Fox-profiler, som programledarna Tucker Carlson och Laura Ingraham mellan skål och vägg förlöjligade topprådgivare från Trump som hävdade att USA:s nuvarande president Joe Biden hade förlorat valet.

Murdoch skrev: ”Riktigt galna grejer. Och skadliga”. Vid ett annat tillfälle skrev mediemogulen: ”Förfärligt material som jag befarar kommer att skada oss alla”.

E-postmeddelandena har offentliggjorts i rättsfallet där Fox News stäms för förtal av rösträkningsmaskinsföretaget Dominion, efter att man fört fram falska anklagelser om röstfusk i 2020 års presidentval.

Dominion har stämt Fox News på motsvarande 17 miljarder kronor.

The Hill

CNBC

The Guardian

-Pettersson skäms lite, jag trodde på Trump i början men de senaste åren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Trumps lögner “Galenskap”

 1. Clinton har väl inte sagt att hon vann valet. Biden är gammal och har därmed sämre minne. Att han blev vald kanske berodde på att Trump ofta betedde sig konstigt. Gissar jag.

  8
  8
  • Bidén kommer inte ihåg om han vunnit. Men så länge de inte bär ut honom från Vita Huset utgår han ifrån att han vann.

   6
   2
 2. Konstigt att ingen tar upp att galna Hillary precis som Trumpen påstår att hon blev bestulen på presidentjobbet, när Trump, ”vann genom fusk”. Tydligen många galningar som vill bli president i USA. Den de har nu verkar lika rubbad.

  12
  4

Kommentera