USA avslutar ballongsök – spionmisstankar stärkta

UTRIKES. Sökinsatsen efter delarna av den kinesiska ballong som sköts ner i havet i USA är klar, och restriktionerna på luft- och sjötrafik har lyfts, uppger amerikanska myndigheter enligt AP News.

Enligt uttalandet tror sig flottan, kustbevakningen och FBI nu ha samlat in alla delar av ballongen från havsbotten. De sista delarna har skickats på labbanalys. De analyssvar som hittills kommit har stärkt misstankarna om att det rör sig om en kinesisk spionballong.

Myndigheterna meddelar också att sökinsatsen efter det oidentifierade objekt som sköts ner över Lake Huron den 12 februari har avslutats utan att något kunnat hittas.

Kina har genomgående förnekat spionerianklagelser, och hävdar att ballongen kom på villovägar när den samlade in väderdata.

-Pettersson tror kineserna ljuger. Var det en väderballong på rymmen borde Kina ha meddelat USA och Kanada om detta i god tid istället för att hålla tyst. Sedan borde legala ballonger sända ut en igenkänningssignal som automatiskt avgör ett flygplans eller annan farkosts identitet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “USA avslutar ballongsök – spionmisstankar stärkta

 1. Ja detta kommer USA att få äta upp ? Detta innebär att kineser kan sjuta ned alla amerikanska spion satteliter?
  Ryssarna är det tveksamt om dom haft den förmågan? Och detta verkar vara ett lämpligt Svar från Kina till USA vilet kan göra att plötsligt exploderar dom amerikanska spion satellit ena ?! Och det bredvid när man skulle skvallra för Ukraina var Putin stämt sina stritvangnar?!!
  Det är väldigt olyckligt att jänkarna är så sagolikt korkade?!
  Det kan ju vara så illa att Putin vinner kriget !? Man har en senildement idiot till president var mentalvårdre bara måste turist i Thiwan!?
  Det är ju helt klart att man kan inte ha jänakre i Europa eller ens NATO med en massa tokiga jihadister!!

  8
  6
 2. Det icke sällan använda totalitära tricket att skuldbelägga offren för att dölja den egna skulden.

  11
  2

Kommentera