Ryssland är en global paria

UKRAINA. Mark Alexander Milley, född 1958 i Winchester, Massachusetts, är en fyrstjärnig general i USA:s armé och han är USA:s försvarschef sedan 1 oktober 2019 och utsågs av president Donald Trump. Milley innehar därmed den högsta yrkesmilitära befattningen i USA:s väpnade styrkor.

Mark Alexander Milley,USAs försvarschef

“Ryssland är nu en global paria, och världen är fortfarande inspirerad av ukrainskt tapperhet och motståndskraft. Kort sagt, Ryssland har förlorat strategiskt, operativt och taktiskt. Och de betalar ett enormt pris på slagfältet.”

— General Mark Milley från Bryssel.

En av flera omröstningar i FN. FN:s generalförsamling röstade med en överväldigande majoritet för att fördöma Rysslands olagliga annektering av de ockuperade ukrainska regionerna Cherson, Luhansk, Donetsk och Zaporizjzja.

Sammanlagt 143 av de 193 medlemsländerna röstade för ett fördömande av Ryssland. Fem röstade emot och 35 lade ned sina röster, bland dessa Kina, Indien, Sydafrika och Pakistan.

De fem som röstade emot ett fördömande var Ryssland, Nicaragua, Nordkorea, Belarus och Syrien.

Generalförsamlingen kräver också att Ryssland upphäver annekteringarna.

-Pettersson säger att Ryssland får inte underskattas men oavsett hur kriget går har Ryssland förlorat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Ryssland är en global paria

 1. Dahlberg, fakta: 99/100 av världens befolkning vägrade att stötta Putin, enligt ditt sätt att räkna!

  Faktum är följande Dahlberg. Vissa röstade för Ryssland, vissa fördömde Ryssland och vissa avstod från att rösta.

  Faktum är, att oavsett hur du försöker paketera dina lögner så representerar de länder som står på din sida och röstade för Ryssland, mindre än 1/100 del av världens befolkning. De är till stor del analfabeter, outbildade eller saknar tillgång till media.

  Jag har inte räknat men om vi utgår från de siffror ni putte-fnask brukar hänvisa till så röstade 1/7 mot Putin. Alltså ca 15/100. Dock knappast analfabeter eller lågutbildade. Vi har dessutom tillgång till alla typer av media.

  Alltså, 15 gånger fler mot Putin än för Putin.

  1
  2
  • Nu ljuger du igen Håkan! Världens befolkning får inte rösta i FN!

   De 4 länder som röstade för Ryssland representerar långt under 1/100 av jordens befolkning, i huvudsak analfabeter och lågutbildade utan tillgång till fria media. De vet inte ens att det pågår ett krig.

   5
   8
   • Det är orimligt att Kina och Island båda har samma röstetal i FN när Kina har mer än 3 000 gånger så stor befolkning. Det rimmar illa med “allas lika värde”.

    Men faktum kvarstår: Endast länder representerande en minoritet av världens befolkning röstade för att fördöma Ryssland, och länder med en majoritet av världsbefolkningen avstod från att fördöma Ryssland.

    6
    4
 2. Johan – Du pekar på brister i samtliga västländer men förutsätter samtidigt att ryssarna ganska ensamma kan lösa motsvarande problem på hemmaplan.

  Det var väl ryssarna som köpte ammunition av Nordkorea för att fylla på sina minskande lager? Och de köper modellflygplan av Iran. Den ryska förmågan glänser inte direkt… Frågan är väl hur länge deras lager av allt räcker? Ryska uppgifter brukar aldrig vara tillförlitliga. Samtidigt är det svårt att veta vilka lager som faktiskt finns i 50 länder som alla vill se om sitt eget hus, och vilka produktionsmöjligheter som totalt sett finns hos oss. Vi lär inte få några detaljerade siffror härifrån heller.

  Det vi vet, som framgår av bilder, är att Ryssland förlorat stora mängder fordon etc av alla typer. Utifrån det och många vittnesmål verkar de stora förlusterna av ryska soldater också stämma. Ryssarna tvingas mobilisera hela tiden och skickar outbildade eller lågutbildade soldater i massor mot Ukraina som hela tiden får nya leveranser av fler och bättre precisionsvapen.

  Kanske kan man fundera på varför det finns fyra olika arméer eller militärgrupperingar som styrs av olika makthavare i Ryssland. De tycks inte lita på varandra och behöver såväl soldater som annan materiel. Man kan också undra hur vänliga Rysslands grannländer är i verkligheten. Hela Putins existens bygger på vapenhot och tvång. Det håller bara till en viss gräns…

  2
  1
 3. Om nu Putin accepteras i ’ några av världens eländigaste länder, so What 💩. Putin och hans lakejer ska svältas ut på världsarenan. Svansen här bör göra som en viss T. Bengtsson ( ni vet fascisten, som gick ut genom fönstret och försvann)

  37
  29
 4. Twitters meddelande innan filmen från General Milleys tal säger väl allt om den socialistiska plattformens agena, även om Elon nu styr.

  19
  8
  • Tror ni på fullaste allvar att regionerna Cherson, Luhansk, Donetsk och Zaporizjzja vill tillhöra det nuvarande statsskicket i Kiev.
   Med en USA tillsatt regim som vill utrota Rysktalande i Ukraina.
   Västvärlden och Kiev regimen attackerar det Ukrainska folket……….. det folk som klassas i MSM medierna som de Ryska separatister.
   Ändå så vill västvärlden att de Rysktalande separatisterna ska tillhöra det Ukraina som vill döda dom.

   36
   45
 5. Länderna som står på Rysslands sida motsvarar mindre än 1/100 del av jordens befolkning. Invånarna är dock till stor del analfabeter, outbildade och saknar tillgång till media. De skiter i kriget, om de ens vet om det? Ländernas ledarskikt, några tusen personer, står dock på Putins sida, i vart fall officiellt…😊

  41
  29
   • Håkan Dahlberg
    Jag kommer inte att bemöta honom längre.
    Han får fortsätta att leva i sin lilla värld som får plats i mössan.
    Men jag tycker det är synd att andra vettiga människor inte vill skriva sina inlägg i vissa ämnen på grund av risken för påhopp från oliktänkande.
    Det är synd på alla sätt vis när debatt klimatet är såhär.

    27
    28
   • Vad var lögn i det inlägget? Hoppas du kan peka på något annars är det ju faktiskt du som ljuger!

    24
    18
   • Inget fel på debattklimatet, de flesta är rörande överens! (Förutom ett par stycken som sprider Putins lögner, och konspirationsteorier i form av dumma frågor.)

    24
    21
  • Hubertus, om du orkar så ge Dahlberg lite fakta att suga på. Jag gjorde det i ett föregående inlägg. Han höll käften, så det fungerade för mig

   23
   17
   • Han kommer aldrig med fakta så varför ödsla energi på honom? Som jag sa, jag håller mig till enkla sanningar som inte kan ifrågasättas av någon med normalt förstånd eller mer. Det räcker för att dissa Putte-fnasken.

    21
    18
   • Pajkastning är det enda västoligarkin har kvar, när alla pålästa vet att NATO har förlorat det industriella kriget.

    21
    18
   • Genierna står som spön i backen här ikväll… Johan, läs bloggposten om att Indien köper 470 flygplan av Boeing och Airbus. Fundera sen en liten stund på varför Indien inte köper sina plan genom det populära BRICS-samarbetet…

    (Enkla fakta och sanningar räcker längre än Putte-fnaskens propagandalögner.)

    16
    16
   • Håkan, nu ljuger du. Högteknologin tillverkas i USA, Taiwan och Sydkorea.

    Däremot köper kinesiska flygbolag av någon anledning hundratals plan av AIRBUS och Boeing.

    Vet du varför?

    4
    4

Kommentera