Lämna Ryssland omedelbart

UTRIKES. USA:s ambassad i Ryssland går ut med en varning till amerikanska medborgare – lämna Ryssland omedelbart och res inte dit.

USA:s ambassad i Moskva Bild: Ivan Sekretarev

Man skriver att det finns en ökad risk för felaktiga frihetsberövanden och man uppger att ambassadens förmåga att hjälpa är begränsad.

-Pettersson undrar om USA inte litar på Bagdad Bobs bror Vladimir Putin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Lämna Ryssland omedelbart

 1. Med tanke på att USA använder satellit och annan spaning för att hitta målkoordinater åt ukrainska styrkor och att detta nu bekräftas as WaPo (som knappast går att avfärda som “rysstrogen”) så är det fullt begripligt att man uppmanaramerikaner i Ryssland att omedelbart lämna landet.
  Att skänka material är en sak, det kan vara en krigshandling men måste inte ses som det. Att spana på mål och agera “spotter” är en direkt krigshandling från USA mot Ryssland.
  För övrigt får man ge Erdogan en poäng: hundratals byggherrar och chefer för byggfirmor har arresterats efter jordbävningen. Det hade aldrig hänt här om de så byggt hus av glasspinnar, bakplåtspapper och skol-lim. En nyttig lektion i diktatur: när diktatorn behöver dig straffad eller död mer än fri eller levande… häpp.

  19
  25
  • Rikard, Ryssland bryter mot våldsförbudet, vilket finns specificerat i FN-stadgan, det står bortom allt tvivel.
   Ukraina har rätt till självförsvar på grund av den aggression som Ryssland nu utövar mot Ukraina. Ukraina har också rätt att begära hjälp från andra stater, och andra stater har rätt att hjälpa Ukraina.

   Erdogan har knappast någon poäng. Efter jordbävningen utanför Istanbul 1999 när minst 17.000 människor dog och 500.000 blev hemlösa lovade Erdogan att det aldrig skulle ske igen ändå har fusket och korruptionen fortsatt. Turkiet har hårda och bra lagar mot byggfusk men det hjälper inte när dom inte följs…

   16
   6
   • Ukrainska soldater laddar drönare med cyanväte-behållare. Cyanväte som skall spridas bland ryska soldater.
    För att döda fångar i gaskammare så släpptes cyankaliumtabletter ner i syra så att cyanväte bildades.

    https://www.youtube.com/watch?v=DjQKwhjWLOI
    Detta är krigsbrott av värsta sorten, och USA är medskyldiga i sina proxisoldaters grova krigsbrottslighet.

    5
    9
  • Erdogans egen administration är den skyldige, att medelst tagande av mutor så har ingen brytt sig om att byggnadsinspektörerna blundat när sämre material använts. Med tanke på att väldigt många rätt moderna byggnader rasat så förstår man att fusket har varit mycket omfattande och medvetet.
   I länder som Turkiet fungerar ingenting om man inte använder mutor. Sen är de tydligen alldeles för dumma för att förstå allvaret i att inte anpassa husen efter jordbävningsriskerna.
   Husen tycks även rasa lite då och då utan att marken skakar.

   7
   1
   • De var inte dåligt byggda.
    De var av en ny modell kallad Erdoganhus som kombinerar bostad med krypta i ett. Vid en jordbävning blir din bostad till din krypta och alla sparar pengar:

    4
    1
  • Så när Sverige gav Finland underrättelseinformation från FRA under kriget så var det en krigshandling mot Sovjetunionen?

   Och nej, det är det inte. Rätten till att försvara både sitt egna och ett illegalt attackerat land är långtgående. USA skulle kunna parkera en hangarfartygsgrupp i Svarta Havet och sänka putteterroristernas krigsfartyg när de åker ut för att skjuta robotar mot Ukraina och det skulle fortfarande inte vara olagligt i enlighet med internationell rätt.
   Putte skulle däremot se det som en krigshandling och antagligen försöka sänka stridsgruppen.

   Nu kommer inte detta hända eftersom 1: USA har inte lust att förlora en hangarfartygsstridsgrupp. 2: Ingen vill eskalera till en global konflikt.

   6
   3
   • Ojdå, nästa kommentar som skulle till Svammelsmurf hamnade tydligen överst, men hur som helst är det rätt uppenbart vem som sprider nätets sunkigaste konspirationsteorier här…😂

    17
    9
  • Hubertus
   Jag ställde en fråga?????????
   Men inte ens det förstår du.
   Du har alla ingredienser för att definieras som ett nättroll.

   13
   23
   • Du ställer frågor på ett sätt som gör dem till påståenden.

    Nättroll klipper in massa dynga från nätet och låssas att de ställer frågor.

    Vi andra skriver personliga reflektioner över nättrollens dumheter.

    24
    12

Kommentera