Östermalmsläkare åtalas för grovt narkotikabrott och mycket mer

BROTTSLIGHET & INVANDRING. En ÖSTERMALMSLÄKARE i 55-årsåldern åtalas för grovt narkotikabrott, grova bokföringsbrott och tagande av muta. Läkaren ska ha skrivit ut mängder med receptbelagda narkotiska preparat, rapporterar SVT.

Adebayo Hassan hyllades i Aftonbladet som räddningen för svensk sjukvård. Hassan snabbutbildades i ett integrationsprojekt för att kunna arbeta som läkare i Sverige. Nu åtalas afrikanska Hassan för mängder av grov brottslighet.

Den afrikanske läkaren har ordinerat oriktiga recept till missbrukare, skattefuskat, begått grova bokföringsbrott, skrivit falska Covid-intyg, innehaft falska sedlar och tagit emot mutor. Nära 4000 tabletter med narkotiska läkemedel har förskrivits på oriktiga recept. Enligt åklagaren har läkaren Hassan vidtagit åtgärder som främjar narkotikahandel.

Även Region Stockholm har anmält den afrikanska läkaren. Brotten rubriceras som grova.

– Grova narkotikabrott
– Grova bokföringsbrott
– Mutbrott
– Skattebrott
– Falska Covid-intyg
– Falska sedlar

Det är en diger lista den 54-åriga “läkaren” nu står åtalad för.

I förhör har sakkunniga vittnat om att läkarens förskrivningar strider mot alla riktlinjer, evidens och beprövad erfarenhet.

-Pettersson skulle inte kalla afrikanska Hassan för “Östermalmsläkare” men SVT gör som dom vill för att förvilla med våra miljarder i skattepengar.

Snabbutbilda läkare!!! Mångkulturen är spännande och berikande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Östermalmsläkare åtalas för grovt narkotikabrott och mycket mer

 1. Ränderna går ALDRIG ur! En skojare är en skojare även om han råkat åka tunnelbana.

  Vem är förvånad? Hur länge skall de “goda och naiva” orka hålla upp sitt narrativ om att de kriminella migranterna räddar Sverige?

  Att (S) inte vände på stenen vet vi men varför gör den nya regeringen inte mer för att komma tillrätta med migrationsproblemen? Anders L kanske kan förklara varför (S)tenarna inte vänts. Är det pga ryggont eller ….?

  Hur kan Mikael Ribbenvik få sitta kvar trots att Migrationsverket beskrivs som ett haveri!

  VARFÖR AGERAR INTE (SD) MED SINA 20%? Den förra regeringen (S) styrdes ju av (MP) med 4% av röstunderlaget.

  Hellre EXTRAVAL än den mesighet, räddhågsenhet, undfallenhet och tillkortakommande som den nya Kristersson (M) regeringen visar.

  VI RÖSTADE FÖR FÖRÄNDRING MEN BLEV BLÅSTA!!!

  22
  • Sala
   👍
   SD krattar just nu manegen åt sossarnas framtid med sin tystnad.
   De kommer att gå samma öde till mötes som Ny Demokrati gjorde.
   Som de du skrev……… vi blev blåsta.

 2. “Snabbutbildad” “läkare” …
  Man tror ju inte att det är sant.

  F.ö. när jag tidigare blivit erbjuden vård av ngn som varken behärskar eller ÄR svensk – så har jag tackat NEJ.

  – Inte bara en ggn, har “goda” ssk och admin-personal blivit upprörda och syn/hörbart nässelfebriga.
  Allt enl värdegrunder..
  *finger*

  31
  • Naturligtvis din rättighet som patient; se mina komentarer nedan! Du ska väl fan vara patient? Inte SFI-lärare i svenska språket?

   19
 3. Alla utlänningar är dåliga och de flesta svenskar också. Det bästa man kan göra är att lägga sig i soffan och drömma om vikingar och Karl den tolfte.

  2
  32
 4. Får svenskar avvisa mena-läkare nu? Eller gäller det bara “svenskar” som får avvisa svenska läkare? Får vi nu sätta vår patientsäkerhet i främsta rummet? Om man bluffat med mutor, bokföring, falska covidintyg och sedlar, vad utesluter att man då fuskat med utländsk läkarexamen? Kan en dylik läkare arbeta patientsäkert? Validering av utländska utbildningar borde för helsike skärpas istället för att skapa rena gräddfilerna ut i svenska vården. Inte konstigt allt fler läkar-leg dras in.

  Hur är det med tex kap 3 i patientsäkerhetslagen? Vårdgivarens skyldighet att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete!

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/patientsakerhetslag-2010659_sfs-2010-659#K3

  Hänvisa till tex kap 3 § 4 i lagen om att “vårdgivaren ska ge patienterna och deras närstående möjlighet att delta i patientsäkerhetsarbetet”. Våga vägra olämpliga läkare.

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/patientsakerhetslag-2010659_sfs-2010-659#K3P4

  36
  • Kap 3 § 4 patientsäkerhetslagen förtydligas i prop. 2009/10:210, i mitten på s. 196:

   “I paragrafen åläggs vårdgivarna att på olika sätt engagera patienter och närstående till dessa i patientsäkerhetsarbetet. Dessa kan exempelvis ha mycket att tillföra i vårdgivarens arbete med att förebygga vårdskador (jfr 3 kap. 2 §). De ser inte sällan sådant som hälso- och sjukvårdspersonalen missar och det är angeläget att denna information används i patientsäkerhetsarbetet. Närstående till patienter kan ges möjlighet att delta i patientsäkerhetsarbetet oavsett om patienten har nedsatt autonomi eller ej, dock under förutsättning att detta inte strider mot gällande bestämmelser om sekretess och tystnadsplikt. Vem som är närstående får avgöras från fall till fall. Vanligtvis är det familjen, dvs. make, registrerad partner, sammanboende, barn, föräldrar och syskon. Det kan också vara någon annan som patienten har en särskilt djup vänskap med (jfr prop. 1993/94:149 s. 118 f.)”

   Den beskrivs också ännu djupare under avsnitt 6.1 på s. 84-90!

   https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/2010/04/prop.-200910210/

   17

Kommentera