Flyglarm i stora delar av Ukraina

UKRAINA. Flyglarm ljuder i stora delar av Ukraina under fredagsmorgonen.

De ukrainska regionerna Zaporizjzja och Charkiv har utsatts för storskaliga ryska robotangrepp mot infrastruktur under morgontimmarna.

Zaporizjzjas guvernör Anatolij Kurtjev uppger att 17 attacker riktats mot staden inom loppet av en timme. Det gör, enligt honom, anfallen till de mest intensiva sedan början av Rysslands storskaliga offensiv för nästan ett år sedan.

Ryssland har under kvällen och natten utfört drönar- och robotattacker mot mål i södra och östra Ukraina, rapporterar The Guardian.

Sent i går kväll ljöd flyglarm i stora delar av landet. Invånare i Kramatorsk och Slovjansk ska ha hört kraftiga explosioner, båda städerna ligger nära omstridda Bachmut där tunga strider har rasat i flera månader.

De nattliga anfallen genomfördes timmar efter att regionen Luhansks guvernör uppgett att Ryssland inlett en stor offensiv i öster och att de ryska styrkorna försöker bryta igenom försvarslinjen nära staden Kreminna. Ett genombrott där skulle ta Ryssland närmare den väsentligt större staden Kramatorsk, ett viktigt militärt nav för Ukraina.

Tidigt på morgonen har de ryska styrkorna stått för en rad anfall som slagit ut strömmen i delar av Charkiv i nordöstra Ukraina.

-Pettersson säger att Vladimir Putin fortsätter sitt olagliga och onödiga terrorkrig och massmördande i strid mot mängder med internationella och bilatera avtal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Flyglarm i stora delar av Ukraina

 1. Under det senaste dygnet, den 9 februari, eliminerade Ukrainas väpnade styrkor (AFU) tyvärr bara drygt 700 ryssar. Det totala antalet avlivade ryssar är nu 135.740 soldater.

  Enligt AFU:s generalstab uppgår de totala ryska stridsförlusterna från 24 februari 2022 till 10 februari 2023 ungefär till:

  personal – cirka 135 740 (+730),
  tanks ‒ 3 258 (+3) enheter,
  bepansrade stridsfordon – 6 471 (+3) enheter,
  artillerisystem – 2 251 (+7) enheter,
  MLRS – 463 (+0) enheter,
  luftvärnsutrustning – 233 (+1) enheter,
  plan – 295 (+0) enheter,
  helikoptrar – 286 (+1) enheter,
  UAV på operativ-taktisk nivå – 1 970 (+3),
  kryssningsmissiler – 796 (+0),
  fartyg/båtar – 18 (+0) enheter,
  fordonsutrustning och bränsletankbilar – 5 126 (+5) enheter,
  specialutrustning – 211 (+0).

  5
  1
  • Hubertus
   Kiev regimen har redan förlorat kriget i Ukraina.
   Nu gäller en fredlig lösning för att skona människoliv istället.

   2
   2
  • Är det sant (trots att det är från Tass)?

   Då får ju Ukraina få ännu mer vapen…

   De ryska upptrappningarna och krigshetsningarna är rent vansinne!

  • Hubertus
   Är det så roligt att Kiev regimen åker på rejält med stryk och mängder med människor dör i Ukraina?
   Väx upp.

   1
   1
 2. Jag kan hålla med dej om mycket BSS. Det är sorgligt att Putin har vägrat förhandla och ge efter i denna konflikt, han skyller allt på Zelenskij och kräver att Ukraina ska kapitulera villkorslöst.

  Däremot låter det konstigt att Biden skulle spränga rören som var samägda av flera europeiska länder, men samtidigt låta Putin behålla ett rör som ägs till 100% av Gazprom. Strunt samma, det var bra gjort oavsett vem som gjorde det. Rören skulle aldrig ha byggts från början.

  Krig, krig, krig… ja Putin och hans språkrör är rätt tydliga med att det inte bara handlar om Ukraina. De vill fortsätta kriga och upprätta det gamla sovjetväldets gränser. Enligt de ryska uttalandena lär det inte bli någon fred förrän Putin har stoppats.

  26
  17
 3. I en konflikt så måste naturligtvis båda parter vara villiga att förhandla för att kunna uppnå fred och enighet.
  Det är som i livet och relationer i övrigt, att ge och att ta!
  Och det begriper dom allra flesta, men det finns tyvärr ändå sorgliga och fanatiska stolpskott som envist och krampaktigt i en slags kollektiv dumhet skyller allt på den ena parten och upphöjer den andra till skyarna i nån slags fanatiskt religiös övertro.
  Och förblindade av den kollektiva dumheten så tror dom blint och utan att ifrågasätta på allt som socialistmedia vräker ur sig.

  Här kan sen storskurkar som Biden spränga ryska gasledningar, EU Ursula påtvinga Europa sanktioner tills vi storknar i avgifter och extra skatter utan att en käft reagerar. Istället så skriker dom bara efter mera vapen, mera död och förintelse, krig, krig, krig. Ordet fred finns inte längre i deras vokabulär!
  -Jag undrar vad dom säger när kriget har nått till deras egen dörr?

  Tänk att en barn-saga kan förvandlas till verklighet, att sagan om Kejsarens nya kläder kunde uppstå i det verkliga livet och att folk på fullaste allvar tror på det.
  Hur förbannat dum kan människor bli och fortfarande ändå få gå lösa på gatorna helt utan vårdare?

  152
  28
  • BSS “Här kan sen storskurkar som Biden spränga ryska gasledningar,”

   Det låter som du vet något som andra inte vet och att du tror på vad en gammal man påstår utan bevis i en bloggpost.

   Hur förbannat dum kan människor bli och fortfarande ändå få gå lösa på gatorna helt utan vårdare?

   41
   28
   • Han råkar vara bland världens bästa grävande journalister, och han har haft rätt i sina stora avslöjanden:
    Song My under Vietnamkriget.
    CIA:s avlyssning av amerikaner 1974.
    Amerikanska arméns tortyr och andra skandaler i fängelset i Irak.
    CIA:s och Vita hjälmarnas gaskrigsbluff i Syrien.
    Så varför skulle en man med sådana kontakter inte ha rätt denna gång?
    Och riktiga journalister skyddar sina källor.

    12
    17
 4. Att inrikta sig på Infastruktur, bostäder visar på stt Putin inte är en riktig krigare, han är bara en feg ynklig krake!

  34
  16
 5. Terroristen fortsätter sina kriminella handlingar. Finns snart bara en utväg, börja terrorisera Ryssland på samma sätt. Freden nås endast när ryssen är tillintetgjord och Putin är i Haag eller död.

  39
  20
 6. Splittringen inom Ryssland leder snart till inbördeskrig och uppdelning av Ryssland? Fler makthavare skaffar sig egna privatarméer, Prigozhins nazistgrupp, Sergei Shoigus Patriot Private Military Company och Gazproms nya armé… och så den reguljära ryska armén, vem styr den?

  43
  23

Kommentera